Connect
To Top

Mama Sjors: 39 weken zwanger, het einde is in zicht! Ondanks de spanning, zijn mijn kids erg nieuwsgierig…

Het einde is in zicht. Ik ben weer lekker rond en mijn kleine baby zit weer heel laag. Dit is wel een uitdaging met plassen en dingen oprapen. Ik ben inmiddels ruim 39 weken zwanger en deze keer is kleintje al ingedaald. Dit dacht ik al! Mooi ook want het scheelt weer wat werk voor straks!

Bellen met baby terwijl mama een stukje typt in de vroege morgen.

We zien wel hoe het loopt

De mensen om mij heen worden zenuwachtig en vinden het spannend allemaal. Ik eigenlijk niet. Ik wacht rustig af. Als hij er klaar voor is, dan ben ik dat ook. We zien wel hoe het loopt. Het geboorteplan is af en overzichtelijk. Ik ben er tevreden mee en ben altijd heel duidelijk tijdens het proces. Niks valt te plannen en ik kijk het gewoon aan.

“Ik ben benieuwd hoe onze jongste hierop zal reageren. Hij slaapt echt al weken heel erg slecht.”

Onze nu nog jongste

Ik ben heel erg benieuwd hoe onze nu nog jongste hierop zal reageren. Hij slaapt echt al 6 weken, misschien wel langer, heel erg slecht. En dan denk je: ‘Wat is slecht?!’ We gaan op tijd naar boven en dan zijn we meestal rond 18.15 – 18.30 uur klaar. Inslapen duurt tegenwoordig een uur. Dan is zijn Woezel en Pip muziekje ongeveer 10 keer aan geweest en heeft hij honderduit gekletst. En dan slaapt hij ineens diep. Ik let dan altijd op zijn ademhaling, meestal is dat diep en rustig en soms zo diep dat hij ‘snurkt’.

Het nieuwe huis, passen we met zijn tweetjes in hoor mama!

Wachten tot hij slaapt

Vervolgens wordt hij wakker tussen 22.00 – 23.30 uur. Op naar de bovenste etage, liedje aan, bij hem op zijn kamer zitten en weer wachten tot hij slaapt. Meestal liggen we dan zelf net in bed of waren onderweg. Deze poging duurt meestal niet zo heel lang, 15 minuutjes ongeveer. Sluipend als een ninja verlaten we dan altijd zijn kamer. De ene keer ga ik, de andere keer mijn man.

Vroeg wakker

Het eerst volgende moment is dan rond 02.30 uur, soms eerder. Daarna meestal rond 6.30 – 7.00 uur. Prima tijd. Maar als hij de nacht doortrekt en niet meer wakker is geweest slaapt hij tot 5.00 uur. Daarna gaat één van ons hem halen in de hoop dat hij nog even verder slaapt. Is dit na 30 – 45 minuten niet het geval dan ga ik van ellende naar beneden en zit ik dus voor 6 uur op de bank. Hij gaat lekker spelen en ik ga rustig wakker worden, boekje lezen of zoals nu even schrijven. Je begrijpt dat dit killing is om elke dag na 5.00 uur niet meer te slapen.

Voorbereidende boekjes

Een middagslaapje

Sporadisch doet hij een middagslaapje. Ik leg hem wel elke dag nog na lunch op bed. De ene keer slaapt hij in met een halfuurtje en slaapt hij bijna 2 uur, de andere keer maakt hij er echt een potje van. Het is ook niet zo dat ik bijslaap als hij gaat slapen, dit is niet oké tegenover mijn andere twee jongens. Dus ik zal het ermee moeten doen. Mijn man is tatoeëerder en heeft zijn focus heel hard nodig. Dus goed slapen is erg belangrijk voor hem. En dat goed slapen is nogal een uitdaging.

“Ik heb echt dagen dat ik gefrustreerd ben, ontzettend moe ben en een heel kort lontje heb.”

Een heel kort lontje

We wisselen meestal in de nacht van dienst, meestal gaat hij bij de eerste en ik daarna. Bovendien ga ik er altijd uit na 05.30 uur. Al weken gaat dit zo. Ik heb echt dagen ertussen dat ik gefrustreerd ben, ontzettend moe ben en een heel kort lontje heb. Ik probeer dan zo goed als ik kan alles te relativeren. Hij kan er ook niks aan doen, hij heeft ook liever een nacht waarin hij niet wakker wordt en uitgerust opstaat.

Spanning

Misschien is het spanning. Spanning dat de baby er bijna is. De andere twee jongens zijn ook vrij onrustig, en zitten elkaar op de dag met regelmaat in de haren. We lezen het boekje van Olivier Dunrea, Olie wil er niet uit, en het boek van William Sears, Baby’tje op komst. Met alleen de oudste lees ik ook het boek van Sanderijn van der Doef, Ben jij ook op mij?

Hierin staat buiten de ontwikkeling van jongen/meisje, ook heel duidelijk hoe baby’tjes ontstaan en geboren worden. Zo probeer ik ze allemaal aangepast op hun leeftijd een klein beetje informatie te geven over wat er allemaal gebeurd in mijn lichaam en wat ze straks kunnen verwachten. Ondanks de spanning die het voor ze levert, hebben ze er zin in en zijn ze erg nieuwsgierig. We wachten rustig af!

Meer Gastblogs