Connect
To Top

De eerste stapjes: Waarom goede babyschoenen onmisbaar zijn

Heb je ooit gehoord dat de eerste schoentjes van je kleintje ontzettend belangrijk zijn? Misschien van een vriendin, je moeder, oma of bij het consultatiebureau. Maar waarom zijn die eerste schoentjes dan zo belangrijk? Het antwoord schuilt in het begrijpen van de ontwikkeling van babyvoetjes en de weg naar de eerste stapjes.

Babyschoenen Shoesme

Voetjes in ontwikkeling

Wist je dat babyvoetjes voornamelijk uit kraakbeen bestaan en ze in de eerste twee levensjaren nog volop in ontwikkeling zijn? Daarom is het essentieel om schoentjes te kiezen die speciaal voor babyvoetjes zijn gemaakt. Te stugge schoenen kunnen de groei en ontwikkeling van de voetjes belemmeren en zelfs blijvende schade aanrichten. Een voet is een complex mechanisme en dit wordt helaas vaak onderschat.

Shoesme Babyschoenen

De eigenschappen van een goede babyschoen voor de eerste stapjes

Om de voetjes goed te laten ontwikkelen, is het belangrijk dat de schoen goed past en voldoende groeiruimte heeft. De juiste maat is daarom van belang. Een handig en goed meetstysteem kan je hierbij helpen. Daarnaast heeft een goede babyschoen de volgende eigenschappen:

 • Is soepel en buigt met de voetjes mee voor een goede afwikkeling van de voetjes.
 • Heeft een flexibele antislipzool zodat je kleintje niet uitglijdt.
 • Is licht van gewicht.
 • Is zacht en comfortabel.
 • Is gemaakt van leer, dit laat de voetjes ‘ademen’ en voorkomt zweetvoetjes.
 • Heeft een ruime instap voor gemakkelijk aantrekken, zeker voor de voetjes met een laagje babyvet.
 • Biedt ondersteuning bij de hiel.
 • Heeft een comfortabel, uitneembaar voetbed.
 • Sluit goed aan om verliezen van de schoen te voorkomen, bijvoorbeeld door een goede veter- of klittenbandsluiting.

Babyschoenen eerste stapjes Shoesme

Hét kinderschoenenmerk voor kleine voetjes

Hét merk die bovenstaande eigenschappen heeft samengebracht in één schoentje is Shoesme. Shoesme heeft speciaal voor de eerste stapjes een aantal concepten ontwikkeld: BABY-PROOF®, BabyFlex & Basket Sneaker. Deze schoentjes zijn ontworpen om de eerste stapjes zo aangenaam, zacht en eenvoudig mogelijk te maken. Hoewel de schoentjes verschillen in uiterlijk, delen ze deze eigenschappen:

 • Flexibel; voor de juiste afwikkeling van de voetjes en ideaal om te leren lopen.
 • Comfortabel; zacht van binnen, volledig leergevoerd en met uitneembaar voetbed.
 • Kwaliteit; vervaardigd uit premium kwaliteit materialen met een kindvriendelijke loopzool.
 • Goede pasvorm; met voldoende groeiruimte bij de tenen en geen stugge voorgevormde neus.

Shoesme babyschoenen eerste stapjes

100% afgestemd op baby- en kindervoeten

Bij Shoesme weten ze als geen ander dat iedere baby en kind uniek is en dit maakt ieder baby- kindervoetje anders. Waar de meeste gestandaardiseerde zolen op de markt te breed zijn voor een baby- en kindervoet, ontwikkelt Shoesme zijn eigen leesten en zolen zodat ze 100% zijn afgestemd op een baby én kindervoet. Doordat onze schoenen voorzien zijn van flexibele zolen en 100% ontwikkeld zijn voor een baby- en kindervoet bevordert dit een goede voetenstand en lichaamshouding. Daarom wordt Shoesme regelmatig aangeraden door verschillende fysio – en podotherapeuten.

babyschoenen eerste stapjes

Al bijna een kwart eeuw dé vertrouwde keuze voor kleine voetjes

Shoesme’s eerste schoentjes zijn met liefde ontworpen om kleine voetjes te ondersteunen en te beschermen, zonder de bewegingsvrijheid en ontwikkeling te hinderen Door de jaren heen hebben duizenden kinderen hun wereld stapje voor stapje verkend op de schoenen van Shoesme. Benieuwd naar de uitgebreide collectie babyschoenen van Shoesme?

Ontdek & shop de babyschoenen collectie op Shoesme.nl. We beloven dat jouw kleine spruit snel gewend is aan zijn nieuwe schoentjes en in een mum van tijd de wereld rondstapt!

Meer babyschoenen