Connect
To Top

23x Vakantiepark met baby

Laatste update 25 augustus 2022

Naar een vakantiepark met je baby? Goed idee! Er zijn zóveel leuke vakantieparken voor baby’s. De beste baby vakantieparken voor baby’s tot 1 jaar zetten we daarom handig voor jou in een lijstje. Die vakantieparken zijn geschikt voor baby’s, vanwege faciliteiten en speciale baby huisjes. Oók tref je op zo’n leuk vakantiepark voor je baby hele leuke dingen om te doen met je kleintje. Bijvoorbeeld:

 • Diertjes kijken en aaien in de kinderboerderij
 • Animatie voor hele jonge kinderen
 • Geweldige peuterbaden in het binnen- en buitenzwembad
 • Fijne speelweides en speeltuintjes
 • De mooiste omgevingen om met je kleintje te wandelen of fietsen

Baby vakantiepark in Nederland

Baby vakantiepark in Nederland

Je hebt keuze genoeg! Er zijn tal van baby vakantieparken in Nederland. Voor iedereen is een vakantiepark in Nederland met baby de ideale vakantiebestemming. Waarom? 5 redenen:

 1. De huisjes op een vakantiepark in Nederland zijn babyproof.
 2. Ga je naar een vakantiepark met je baby in Nederland? Dan ben je daar zo!
 3. Op een vakantiepark met je baby kun je gewoon met de medewerkers communiceren in het Nederlands.
 4. Je bent dicht bij huis. Dan kun je dus heel makkelijk opa en oma een dagje uitnodigen als je op het leuke vakantiepark met je baby bent! Ook de autorit is lekker kort en dus ideaal.
 5. De meeste vakantieparken hebben een zwembad. Dat is fijn voor je kindje. Je kunt er vaak zelfs babyzwemmen tijdens de rustige uurtjes.

Welke vakantieparken zijn voor baby’s het meest geschikt?

Zoek je een babyvriendelijk vakantiepark of een babyvriendelijk bungalowpark? Goed nieuws voor jou: vrijwel alle vakantieparken zijn voor baby’s héél geschikt. De eigenaren en organisaties van vakantieparken weten ook wel dat je met een baby het liefst alles bij de hand en in de buurt hebt, zoals:

 • je eigen keukentje
 • een extra kamer voor je kleintje, mét uiteraard een baby ledikant
 • een kinderstoel en vaak zelfs een traphekje
 • een speeltuin, zwembad en ander vermaak
 • een supermarkt en restaurants waar ook aan je kleintje is gedacht

Toch springen er een aantal vakantieparken voor kleine kinderen én bungalowparken voor je baby uit. Namelijk Centerparcs en Landal. Bij die parken tref je het écht. Ga je naar zo’n bungalowpark met je baby? Of naar zo’n vakantiepark met kleine kinderen én je pasgeboren baby? Dan weet je zeker dat je geniet van luxe, gemak en heel veel vermaak op het park. Deze parken zijn écht de leukste vakantieparken voor peuters, kleuters, kinderen én baby’s.

Centerparcs voor je baby

Het beste: Centerparcs voor je baby

Wil je luxe, handige faciliteiten, gratis activiteiten en de mooiste natuurlijke omgevingen? Dan kun je het beste naar Centerparcs voor je baby’s eerste vakantie. Daar wordt super goed aan jonge gezinnen en hun kleintjes gedacht. Waarom Center Parks hét vakantiepark voor kleine kinderen is:

 • Elk huisje is gelijkvloers.
 • Ben je iets broodnodigs vergeten, zoals luiers? Elk park heeft een supermarkt. Ook met babyvoeding!
 • Je kunt altijd baby zwemmen bij Centerparcs. En op veel parken kun je ook 1x per week naar het Baby Vroege-Vogel-Zwemmen gaan. Dan is het subtropische zwemparadijs Aqua Mundo voor iedereen dicht. Behálve voor jou en je baby. En natuurlijk ook voor andere papa’s en mama’s met hun baby. Zo kan je uk rustig wennen in de omgeving en aan dat lekkere warme water.
 • Verder kun je op een aantal parken het gratis babyservicepakket Dat omvat een verschoningskussen, buggy, babybox, wipstoeltje en badje.
 • Handig in élk indoor centrum van Center Parcs: bij elk restaurant zijn gratis faciliteiten om je baby te voeden. Er staan zelfs gratis babyvoedingspotjes voor je klaar! Kun je gewoon pakken.
 • Center Parcs kreegs zelfs de “Oei, ik groei! Happy Service Award”!

Kortom: Centerparcs is voor baby’s tot 1 jaar écht top. Oh ja, je profiteert van baby korting bij Centerparcs. Ga je naar Centerpars met je baby? Dan krijg je namelijk altijd 20% familiekorting!

Landal met baby

Landal met baby

Ook een verblijf bij Landal met baby is een aanrader. Net als bij Center Parcs ben je midden in de natuur. Er zijn Landal kinderbungalows, die helemaal babyvriendelijk zijn. Eigenlijk is Landal gewoon een soort baby bungalowpark. De babyvriendelijke bungalows zijn uitgerust met:

 • Een kinderbedje;
 • een badje;
 • een kinderstoel;
 • en een commode met aankleedkussen.

Wil je ook een box voor je uk? Dan kun je die aanvragen voor jouw kinderbungalow bij Landal. Bovendien zijn de accommodaties babyproof: met traphekjes, veilige stopcontacten en kindersloten op de onderste kastjes van de keuken. In de restaurants? Daar kun je altijd je flesje opwarmen. Wil je niet slepen met een groot pak luiers of ben je die vergeten? Geen nood. Bestel gemakkelijk je babyartikelen online bij de Online Parkshop van Landal en laat die bij je kinderbungalow van Landal bezorgen.

Extra leuke activiteiten bij Landal voor je baby zijn:

 • Zwemmen met je baby in een apart peuterbadje
 • Spelen en ontdekken in de indoor speeltuin
 • Dieren kijken bij de kinderboerderij of de dierenweide
 • Voorleesuurtjes met mascotte Bollo, de grote knuffelbeer van Landal

Kortom: Landal is net als Centerparcs superleuk voor je vakantie met baby.

Dít zijn de 23 leukste vakantieparken voor je baby

Met dit lijstje achterhaal je makkelijk bij welke Centerparcs je met baby vakantie wil vieren. Of ga je toch liever naar Landal met knuffelbeer Bollo? Roompot met leuke uitjes in de buurt? Of een ander leuk vakantiepark voor je baby?

de 23 leukste vakantieparken voor je baby

1 Vakantiepark De Eemhof Centerparcs (Flevoland)

Ga je naar Centerparcs met je baby? Dan weet je dat je op een luxe plek terechtkomt waar aan álles is gedacht. Vakantiepark De Eemhof ligt aan de oever van het Eemmeer, in Flevoland. Weer of geen weer… je duikt altijd de warmte in op de Market Square met restaurants en boetiekjes. En ook in het subtropische zwemparadijs: Aqua Mundo.

2 Vakantiepark De Huttenheugte Centerparcs (Drenthe)

Nog een Centerparcs aan de oever van een meer. Vakantiepark de Huttenheugte ligt in Drenthe. De leukste plekken in dit vakantiepark voor je baby? Het veilige Kinder-doe-bad voor kleintjes vanaf 3 maanden in het prachtige zwemparadijs Aqua Mundo. Maar ook Adventure Island waar je baby naar opgevangen wasbeertjes kan kijken. Bovendien vind je Plopsa Indoor Coevorden direct naast het park.

3 Vakantiepark Het Meerdal Centerparcs (Limburg)

In Noord-Limburg, rondom een groot meer, midden in het bos ligt Het Meerdal. Daar is genieten van een vakantie met je baby een eitje. Laat je uk het indoor speelparadijs BALUBA ontdekken. Geniet zelf na een heerlijke dag van lekker eten bij een van de restaurants in de behaaglijk warme Market Dome. En ga natuurlijk babyzwemmen in Aqua Mundo. Wat gaan jullie morgen doen? Ponyrijden? Naar Toverland? Of Nationaal Park De Groote Peel? En neem mee naar huis: een voetafdrukje van je baby.

Vakantiepark Het Meerdal Centerparcs

4 Vakantiepark Erperheide Centerparcs (België)

Steek de grens met België over en je bent bij Erperheide. Maak samen plezier in BALUBA en leer van ervaren professionals technieken voor babymassage. En dan? Lekker zwemmen, mee met de huifkartocht. Even wat romantiek op jullie vakantie met baby…

5 Vakantiepark Het Heijderbos Centerparcs (Limburg)

Of ga je met je baby naar Centerparcs Het Heijderbos in Noord-Limburg? Wauw, duik dan meteen die warme, groene Jungle Dome in. Met je kleintje neem je ook een kijkje bij de kinderboerderij én in Aqua Mundo is het Kinder-doe-bad een toppertje. En voor jullie… is dat snorkelbad met tropische vissen een must.

6 Vakantiepark Parc Sandur Centerparcs (Drenthe)

Parc Sandur ligt in Drenthe, bij De Grote Rietplas. Leuk hier: het Parc Centrum, de kinderboerderij, de veilige binnenspeeltuin Het Piratennest met ballenbak. En in de buurt Wildlands Adventure ZOO.

Accepteer statistieken, marketing cookies om deze video te bekijken.

7 Vakantiepark Het Vennenbos Landal (Noord-Brabant)

Zit je bij Landal Vennenbos in een kinderbungalow met je baby? Zet dan zeker babyzwemmen op je programma! Op dit vakantiepark in Brabant zijn daar speciale tijden voor. Op die momenten is het extra rustig, zodat je baby op z’n gemak kan wennen aan het gespetter! Ook leuk voor je baby bij Het Vennenbos van Landal: de indoor speeltuin, het KinderDoeBad, het Bollo huis en de kinderboerderij.

8 Vakantiepark De Lommerbergen Landal (Limburg)

Zit je bij Landal Lommerbergen in een kinderbungalow met je baby? Zet dan óók het babyzwemmen tijdens de speciale tijden in je agenda! Daarnaast zijn dít bij De Lommerbergen in Limburg leuke uitjes: de indoor speeltuin, de vlindertuin, de kinderboerderij en het Bollo huis.

9 Hof van Saksen Resort (Drenthe)

Het Hof van Saksen in Drenthe is een heel bijzonder park van Landal. Zoek je bij het Hof van Saksen een kinderbungalow? Nou, wat dacht je dan van een verblijf in een newborn boerderij?! Die is écht ingericht voor een eerste vakantie met je baby. Een tummytub, babybad, luieremmer, aankleedkussen, kinderbox, commode, flessenwarmer, wieg, ledikant, videobabyfoon, schommelstoel, wipstoeltje: álles is er. En voor jullie als ouders ook extra luxe: een boxspring en flatscreen tv op de slaapkamer, opgemaakte bedden bij aankomst, een ligbad, een vaatwasser, een Nespresso koffiemachine. Wat een weldaad zo’n vakantie met je uk!

Bosrijk Efteling

10 Het Land Van Bartje Landal (Drenthe)

Het Land Van Bartje in Drenthe is een heel leuk park voor de allerkleinsten. Daar speelt jouw baby lekker in de grote binnenzandbak van Bartje’s Boerderij. Rijden jullie ook mee met de oude paardentram die door de natuur hobbelt?

11 Rabbit Hill Landal (Gelderland)

Rabbit Hill van Landal ligt op de Veluwe. Mmm. Tot rust komen lukt hier heel makkelijk. Ontdek samen met je uk de indoor speeltuin, de kinderboerderij en kijk wat leuk: konijntjes lopen hier vrij rond op de konijnenheuvel!

12 Coldenhove Landal (Gelderland)

Het vakantiepark Coldenhove van Landal ligt op de Veluwe. Ook hier is een leuke indoor speeltuin, een Bollo huis, dierenweide, vlindertuin én een ballenbak. Pret verzekerd!

Vakantie Efteling Bosrijk

13 Bosrijk Efteling (Noord-Brabant)

Hét pretpark van Nederland: de Efteling. Daar ben je vast wel eens geweest! En dan weet je óók dat je eigenlijk onmogelijk het park in één middagje kunt zien. Daarom ga je beter op tijd ernaartoe, zodat je de complete dag op je gemak kunt struinen door dat leuke Sprookjesbos en Lavenland. Ideaal is dan een overnachting in Efteling Bosrijk! Je slaapt in een leuk vakantiehuisje met je baby en na je ontbijt slenter je zo het park in. Nog een voordeel van zo’n vakantiehuis om met baby te overnachten; je parkeert je auto gratis én bij Bosrijk is ook een zwembad, restaurant en speeltuin.

14 Vakantiepark Aquadelta Roompot

Naast Centerparcs en Landal kun je ook nog kiezen voor een Roompot vakantiepark voor je baby’s eerste vakantie of minibreak. Het park Aquadelta ligt aan het Grevelingenmeer in Zeeland. Je kunt hier met je kleintje zwemmen, wandelen en fietsen! 2 Tips: huur een bolderkar bij het vakantiepark voor een tochtje door de natuur en bezoek Neeltje Jans.

15 Vakantiepark Klein Vink Roompot

Bij vakantiepark Klein Vink van Roompot kun je ook kiezen voor een vakantiehuis dat babyvriendelijk is. Midden in de natuur van Arcen (Limburg) toef je met je uk. Op het park is een leuke indoorspeeltuin. En je verblijft in een vakantiehuis met babyfaciliteiten. Zo beschikt je huisje over een kinderstoel en kinderbedje. Daarbij ligt het huisje rustig en in de buurt van een speeltuintje.

Vakantiepark Hof Domburg

16 Vakantiepark Hof Domburg Roompot

Lekker in de zomer: naar een huisje met je baby direct achter de duinen! Slenteren door Domburg. Een mama-dag in het kuur- en beautycentrum. En samen met je gezin naar het overdekte zwemparadijs. Het kan bij Hof Domburg.

17 Vakantiepark Weerterbergen Roompot

Bij de Weerterbergen in Limburg is heel veel te beleven. Op het park: een leuke speeltuin en familiefietsen om over het park te trapperen. Tegenover het park: een kinderboerderij. In de buurt: het Weerterbos met zintuigenpark en nóg een kinderboerderij.

18 Vakantiepark Landgoed Het Grote Zand Roompot

Of kies je met je baby een huisje midden in het bos in Drenthe? Ga dan naar vakantiepark Landgoed Het Grote Zand. Samen wandelen door de bossen. Alle speeltuintjes uitproberen. De ballenbak in. Babyzwemmen. Fietsen. En naar Kabouterland dat lekker dichtbij ligt.

Vakantiepark De Katjeskelder

19 Vakantiepark De Katjeskelder Roompot

Zoek met je baby de Brabantse gezelligheid op bij vakantiepark De Katjeskelder van Roompot! Ook hier bevind je je midden in het bos. En er zijn een zwembad, speeltuin en fijn à-la-carterestaurant en buffetrestaurant. Vlakbij: de Vrachelse Heide. Genieten! Tip: reserveer een speciale kinderbungalow. Dat is een vakantiehuis met deze babyfaciliteiten: een bedje, box, stoel en badje. In de kindvriendelijke accommodaties is ook gedacht aan traphekjes en afgeschermde stopcontacten.

20 Vakantiepark Marveld Recreatie

Vakantiepark Marveld Recreatie ligt in de Gelderse Achterhoek. Leuk hier voor je kleintje: het subtropische zwembad met aquariums, het treintje, de kinderboerderij en het buitenpeuterbad met grasligweide.

21 Vakantiepark Hof van Zeeland

Vakantiepark Hof van Zeeland ligt in… Zeeland! ? Je bent vanaf dit park zo op het strand bij de zee. Op het park zelf spetter je in het binnenbad, het buitenbad en in de zwemvijver met strandje. Weetje: dit park is lekker rustig. Ideaal voor een uitje met je baby.

Rabbit Hill landal

22 Vakantiepark Europarcs Resort Limburg

Europarcs Resort in Limburg heeft luxe vakantiehuizen, een zwembad met superleuk peuterbadje én een terras waar je fijn geniet van je uitzicht op de natuur. Ook leuk voor je trip met je uk: de zwemvijver met zandstrandje én de lieve ezeltjes.

23 Vakantiepark Buitenhof De Leistert

Bij Buitenhof De Leister ben je omringd door natuur. Aan de ene kant ligt Natuurpark De Groote Peel. En aan de andere kant Natuurpark De Maasduinen. Ook hier speelt je baby fijn buiten in het zand bij het water. Er zijn leuke binnen- en buitenspeeltuinen. Je uk speelt leuk in de waterspeeltuin én je kunt een bolderkar huren.

Vakantiepark met je baby: heb jij een favoriet?

Heb jij al eens een vakantiepark met baby bezocht? Deel jouw favoriete park met andere mama’s!

Meer vakantie baby