Connect
To Top

Voor de eerste keer vliegen met je baby? Lees dan deze tips om relaxt op vakantie te gaan!

Voor de eerste keer vliegen met je baby kan een behoorlijke stressvolle opgave zijn. Wat als je kindje het hele vliegtuig wakker houdt door non-stop te huilen? Dat is natuurlijk de grootste nachtmerrie van elke moeder. Maar maak je vooral niet te druk over de dingen die kunnen misgaan en lees deze tips, zodat je goed voorbereid op reis gaat!

Neem tijd om je vliegreis uit t stippelen

In principe mag een pasgeboren baby al 7 dagen na de geboorte vliegen. Toch raden veel artsen dit af, omdat je baby volop in de ontwikkeling zit. Bij het stijgen naar grote hoogtes kunnen de longen schade oplopen. Loop dus niet te hard van stapel, maar plan de vakantie minstens 6 weken na de geboorte. Denk maar zo: Voor jou als pas bevallen moeder heeft dit ook zo zijn voordelen.

Voorbereiding

Neem voldoende babyvoeding, luiers, kleding en speelgoed mee. Doe alles in je handbagage, zodat je er makkelijk bij kunt. In het vliegtuig kan het soms wat kouder zijn, dus neem een dekentje mee.

Wist je dat je op lange vluchten van grote luchtvaartmaatschappijen gebruik kunt maken van een bassinet? Dat is een bedje voor je baby dat je uitklapt voor je eigen zitplaats. Informeer daarom al tijdens het boeken van de vlucht of er een bassinet aanwezig is.

TIP! Zwangerschap en Zorgverzekering 2021

Ben je zwanger? Bekijk nu dan goed naar je zorgverzekering voor 2021. Kraamzorg, het kraampakket: van welke vergoeding kun jij gebruik maken?

Let op! Je kunt t/m 31 januari 2021 overstappen van zorgverzekeraar.

 

Wat als je kindje dan toch gaat uitbarsten?

Probeer vooral rustig te blijven en ga niet stressen. Jij weet ten slotte wat het beste werkt. En als het jou niet lukt je baby te kalmeren, dan lukt het je partner vaak wel. Alles komt goed!

Wat te doen bij vertraging?

Boek je een verre reis? Houd er dan altijd rekening mee dat vertraging bij een of meerdere tussenstops vaak voorkomt. Vertraging met een baby kan heel vervelend zijn. Zeker als je je kind moet wakker maken, een tijd op een onbekend vliegveld moet rondhangen met al je spullen, om daarna de reis weer te hervatten. Indien je langer dan drie uur vertraging oploopt, heb je vaak wel recht op een schadevergoeding bij een vertraagde vlucht. Deze kan oplopen tot € 600.

Stel voor dat je een vakantie hebt geboekt naar Thailand met een tussenstop in Dubai. De vlucht naar Dubai heeft geen vertraging, maar de vlucht vanuit Dubai heeft een vertraging van vijf uur. Dan kun je deze vertraging claimen en wordt er beoordeeld of je recht hebt op compensatie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer vakantie baby

 • Top 10 kindvriendelijk vakantiepark

  De zoektocht naar een kindvriendelijk vakantiepark kan een behoorlijke uitdaging zijn The following two tabs change content below.BiografieLaatste Berichten Door Babystraatje.nl...

  Babystraatje.nl2 februari 2019
 • Vakantiepark in Nederland met kind

  De zoektocht naar een vakantiepark in Nederland voor met je kind kan behoorlijk lastig zijn The following two tabs change content...

  Babystraatje.nl2 februari 2019
 • Center Parcs met baby en hond

  Op vakantie met baby en hond kan best nog wel eens een uitdaging zijn The following two tabs change content below.BiografieLaatste...

  Babystraatje.nl2 februari 2019
 • Op vakantie met je gezin in Nederland? Hier kun je naartoe…

  Verre reizen zijn voorlopig nog niet mogelijk The following two tabs change content below.BiografieLaatste Berichten Door Babystraatje.nl Klik hier en lees...

  Babystraatje.nl2 februari 2019
 • Reizen met baby voor prachtige herinneringen

  Lijkt het je een mooi idee om te reizen met je baby? The following two tabs change content below.BiografieLaatste Berichten Door...

  Babystraatje.nl2 februari 2019