Connect
To Top

25x Gratis Babydozen en Zwangerschapsboxen op een rijtje!

Handig dit lijstje met 25x de leukste gratis babydozen en gratis zwangerschapsboxen op een rijtje. Want als je zwanger bent, wil je natuurlijk het liefst alles zo snel mogelijk in huis hebben voor de komst van je baby. Je verft of behangt de kamer voor je kleintje, je gaat shoppen voor meubeltjes, een kinderwagen en kleertjes. En je zorgt dat je vluchtkoffer klaarstaat, voor als het zover is. Dan heb je ook nog een flinke voorraad luiers nodig. Maar ook poedertjes, crèmepjes, lakentjes, snoetenpoetsdoekjes en ga zo maar door. Wat komt er veel bij kijken!

gratis babydozen
Moet dat allemaal veel kosten? Nee hoor, in tegendeel! Allerlei winkels en verzekeringen bieden complete geboorteboxen of een zwangerbox aan. Helemaal gratis! Waarom? Kortgezegd om je op weg te helpen met je nodige babyspullenvoorraad én om je kennis te laten maken met allerlei (huis)merken. Het is voor jou als mama een uitstekende kans om allerlei producten te testen. Dit zodat je later precies weet welke producten jij het fijnst vindt, zonder dit je iets kost. Daarbij zijn spullen uit een gratis babydoos nooit verkeerd om te krijgen. Je kunt daarmee gemakkelijk een voorraadje artikeltjes opbouwen. Bedenk maar eens hoeveel luiers en rompertjes je nodig hebt voor je baby. Een paar gratis babydozen met deze babyspullen erin en meer zijn dan alleen maar handig!

Wat zit er in de babyboxen?

Wat er in de babyboxen zit, verschilt per box. Vaak zijn het kleine cadeaus, proefverpakkingen, informatie en producten die erg handig zijn. Of gewoon leuk zijn voor in de kinderkamer of elders in huis als je kraambezoek krijgt. Per gratis babydoos lees je wat je krijgt. Een topper in deze lijst is het zwangerschapscadeaupakket van de blije doos en de Ouders van Nu cadeaubox. Deze bevatten veel gratis babyspullen die je straks goed kunt gebruiken. Ook kun je een gratis babymutsje met naam bestellen! Verder in dit blog lees je hoe.

Onze top 25 gratis zwangerschapsboxen

Onze top 10? Die hebben we niet, want de zwangerschapsboxen zijn stuk voor stuk fijn om te krijgen. Dus vraag de 25 gratis babyboxen maar gewoon allemaal aan! Waarom ook niet? Na onze top 25 gratis babyboxen hebben we nog een aantrekkelijke top 4 babydozen op een rij gezet. Deze dozen met babyspulletjes zijn niet gratis, maar wel erg leuk en één ervan is super handig voor op reis!

Gratis babydozen

Allereerst hebben wij van Babystraatje.nl de allerleukste en handigste gratis babydozen voor jou op een rijtje gezet. Hierna volgen de gratis kraampakketten en dan kun je nog zien welke 4 niet gratis babydozen wij wel héél erg leuk vinden en daarom een plekje hebben gegeven in ons lijstje.

De Blije Doos

1 De blije doos

De blije doos is een onderdeel van het complete cadeaupakket voor zwangere vrouwen van WIJ. Schrijf je in en krijg de blije doos met daarin bijvoorbeeld producten van Pampers, Prénatal en Philips Avent. Een super leuke gratis babydoos met fijne spulletjes. Maar om het nog leuker te maken krijg je gratis het gehele cadeaupakket van WIJ. Bestaande uit 5x per jaar het magazine WIJ. Tijdens je zwangerschap krijg je daarnaast nog leuke e-mailupdates over je zwangerschap en handige tips. Bevallen? Geef het door en je krijgt ook nog een lief blauw of roze mutsje met de naam van je baby erop. Eén van de leukste gratis babydozen! Daar word je inderdaad blij van! Vraag hier de blije doos aan.

Ouders van Nu Zwanger Box

2 Ouders van Nu Zwanger Box

De Ouders van Nu Zwanger box is nog zo’n geweldig zwangerschapscadeau. Ouders van Nu is net als WIJ Jonge Ouders een magazine, speciaal voor ouders. Wat zit er in de ouders van nu zwangerbox? Allereerst de Ouders van Nu Zwangerspecial, een uitgave van Ouders van Nu en een uitgave van het hippe blad Kek Mama. Daarnaast zitten er natuurlijk ook allerlei leuke gratis producten in en diverse kortingsbonnen voor onder andere de Etos. Naast deze Ouders van Nu Zwanger Box krijg je ook een gratis Ouders van Nu Babybox. Wederom vol leuke producten en bonnen. Vraag de boxen meteen aan. Want je kunt deze maar tot de 8ste maand van je zwangerschap aanvragen! Te laat? No worries, dan krijg je wel nog de gratis Ouders van Nu Babybox, mits je bestelt voor je uk zes maanden is. Nu al leuk en pas bij babydoos 2! Lees snel verder hoe je nog meer gratis babydozen kunt aanvragen!

Plus Kiekeboebox

3 Plus Kiekeboebox

De Plus Kiekeboebox ter waarde van ongeveer €40,- is een super cadeaupakket. De Plus babydoos zit boordevol gratis babyproducten en kraamproducten. Je kunt het vergelijken met de blije (Baby) doos en WIJ Jonge Ouders cadeaubox. Wat er precies in deze gratis babydoos zit, is een verrassing. Wat we wel weten, is dat de spullen uit het Plus Babypakket echt allemaal erg handig zijn!

Gratis proefpakket luiers

Extra tip: Gratis Luiers Proefpakket

Ken jij al het nieuwe luiermerk GhaZoo? Luiers van GhaZoo koop je voor een voordelige prijs en zijn dermatologisch getest. Ook heeft GhaZoo een handige service waarbij alle luiers gratis thuis worden bezorgd. Ontvang nu gratis luiers met het proefpakket van GhaZoo! Bestel, kies de juiste maat, betaal alleen verzendkosten en probeer dit nieuwe luiermerk gratis uit. Na dit proefpakket kun je de luierservice voortzetten of direct kosteloos annuleren. Bestel hier een gratis proefpakket >

gratis cadeautje van Nutricia

Ontvang een gratis cadeautje van Nutricia!

Schrijf je in voor Mijn Nutricia en krijg een gratis cadeautje thuisgestuurd! Met een Mijn Nutricia account krijg je informatie over je zwangerschap en baby. Bovendien ontvang je persoonlijk en deskundig advies op het gebied van voeding. Inschrijven kan op deze pagina.

Jumbo Hallo Mama Babypakket

4 Jumbo Hallo Mama Babypakket

Hallo mama! Bij Jumbo krijg je als mama (en vader) van een newborn een bijzonder Jumbo Babypakket cadeau. Deze gratis babybox zit vol met leuke producten. Van mijlpaalkaartjes tot een lief knuffeltje. Na inschrijving kun je de Hallo Mama Babydoos ophalen bij een Jumbo winkel in de buurt. Je kunt hier het Jumbo Babypakket aanvragen.

gratis babydozen

5 Baby Geboortedoos

De Baby Geboortedoos is misschien wat minder bekend, maar deze is zeker de moeite waard om gratis te ontvangen! In deze gratis geboortedoos van Baby & Tiener Megastore vind je nog helemaal niets. Hoezo dan? Nou, het is een leuke doos met laatjes, die perfect staat op bijvoorbeeld de commode. Je doet er zelf het eerste haarlokje, de eerste geboortekiekjes, het eerste tandje etc. in. Een doos die later vol zit met mooie herinneringen!

Kruidvat Babypakket met Gratis Babycadeaus

6 Kruidvat Babypakket met Gratis Babycadeaus

Kruidvat is bij veel mama’s één van de favo winkels, en dat is niet voor niets. De winkel heeft namelijk altijd mooie voordeelpakketten. Ben je zwanger? Dan krijg je die handige producten helemaal gratis in het Kruidvat Babypakket. Dit pakket is een vrolijke shopper vol gratis babyspullen. Wat er allemaal in de Kruidvat-tas met gratis babyspullen zit? Luiers, wasgel, lotiondoekjes en leuke stickers om in het babyfotoalbum de bladzijden nog vrolijker te maken. Deze Kruidvat zwangerschapsbox is daardoor extra leuk! Na je aanmelding kun je de tas ophalen bij een Kruidvat winkel in de buurt. Voor het Kruidvat Babypakket heb je wel een geregistreerde Kruidvatvoordeelkaart nodig.

Jan Linders Babypakket

7 Jan Linders Babypakket

Het Jan Linders Babypakket vraag je aan als je net bent bevallen. Binnen twee weken vraag je het aan en dan krijg je binnen drie weken een kaart thuis om je Jan Linders Babypakket op te halen bij een Jan Linders winkel bij jou in de buurt.

Hoogvliet Babypakket

8 Hoogvliet Babypakket

Bij Hoogvliet hoef je jouw babycadeau niet aan te vragen. Je gaat gewoon binnen een maand na de geboorte van je kindje naar een Hoogvliet winkel en daar krijg je het Hoogvliet Babypakket vol gratis babycadeaus. Het pakket heeft een waarde van bijna €30.

Baby Dump Cadeaupakket

9 Baby Dump Cadeaupakket

Baby Dump is sowieso een handige winkel voor jou en je kleintje. Het is een gigantische (web)winkel met alles voor baby’s en babykamers. Heb je het Baby Dump Cadeaupakket aangevraagd? Dan krijg je een leuk magazine met praktische tips, die je zoektocht naar de juiste spullen veel gemakkelijker maakt. Hiernaast ontvang je de Baby Dump Babydoos vol fijne spulletjes. Het Baby Dump Cadeaupakket haal je op in de winkel en hup je hebt weer een gratis babydoos!

Stichting Babyspullen Startpakket

10 Stichting Babyspullen Startpakket

Stichting Babyspullen is een non-profitorganisatie die met donaties speciale baby startpakketten samenstelt, voor moeders die het minder breed hebben. Kinderen verdienen het om niets noodzakelijks tekort te komen! Heb jij een kleintje op komst en kun je hierbij wel wat financiële ondersteuning gebruiken? Bestel de babybox van deze topstichting met gratis babyspullen, waaronder veel leuke kleertjes!

TasBaby Cadeautas

11 TasBaby.nl Cadeautas

In de cadeautas van Tasbaby.nl vind je gezellige babyspulletjes. Denk aan een groeimeter, een knuffeltje, zonnebrand voor je baby, een fotolijstje en een geboorteballon. Zeker leuk om met deze gratis babycadeaus de box of babykamer te decoreren!

Babypoint Zwangerschapspakket & Geboortepakket

12 Babypoint Zwangerschapspakket & Geboortepakket

Met het gratis BabyPoint Zwangerschapspakket en het BabyPoint Geboortepakket kun je volop producten testen. Wil je jouw uk borstvoeding geven? Vraag dan zeker dit babypakket aan, want er zit een handig boekje in met deskundige informatie over moedermelk en borstvoeding geven.

Gratis proefdruk geboortekaartje

Gratis proefdruk geboortekaartje

Bij Kaartje2go krijg je nu een gratis proefdruk op jouw geboortekaartje. Handig! Hiermee kun je eerst bekijken of het geboortekaartje helemaal naar wens is. Dus geen gratis geboortepakket, gratis babydoos of andere cadeautjes, maar gewoon een gratis proefdruk. Super fijn! Kondig je gezinsuitbreiding aan met een mooi geboortekaartje en check hem eerst met een proefdruk. Meer informatie lees je hier.

De Roze Doos Babydoos

13 De Roze Doos Babydoos Geboortepakket

Gratis proefverpakkingen van bekende producten? Die krijg je als je De Roze Doos aanvraagt. In deze gratis babydoos vind je onder meer proefverpakkingen, informatie en aanbiedingen van Pampers en Nutricia. Bovendien kun je naast de geboortebox een gratis zwangerschapsbox aanvragen. Ook een eerste maandenbox, een eerste verjaardagbox én een eerste schoolherinneringenbox vind je bij de roze babydoos geboortepakket. Super leuk! Let op, alleen hier gratis aan te vragen als je in België woont.

14 Babyboom geschenkpakketten

Woon je in België? Dan kun je ook alle babyboom geschenkpakketten gratis aanvragen. Babyboom heeft wel 7 verschillende geschenkpakketten vol met leuke items en informatie.

Gratis kraampakketten

Heb je alle gratis babyboxen aangevraagd? Dan ben je nog niet klaar! Bij vrijwel elke zorgverzekering kun je namelijk ook een leuk en zeer uitgebreid gratis kraampakket aanvragen. Bekijk welk kraampakket jij kunt aanvragen of bestellen en doe dit uiterlijk voor de 5de maand van je zwangerschap. Dan ontvang je het pakket in de 7de maand van je zwangerschap. Check voor de zekerheid even bij jouw verzekering wanneer de uiterlijke aanvraagdatum is.

gratis babydozen

15 Kraampakket Zilveren Kruis

Het Kraampakket van Zilveren Kruis is gratis bij een 2-sterrenverzekering. Het bevat van alles voor tijdens de kraamtijd, zoals inlegverband, een navelstrengklem en matrasbeschermer. Natuurlijk zit er ook iets leuks in voor de kleine, namelijk een bijtring, knuffel en stretchbroekje. Heb je geen 2-sterrenverzekering, maar ben je wel verzekerd bij het Zilverenkruis? Dan kun je het baby kraampakket bestellen met korting.

16 FBTO Kraampakket

Bij FBTO krijg je bij de aanvullende module Gezinsplanning het gratis medisch FBTO kraampakket, vol medische spulletjes voor de kraamtijd. En óók weer een leuk cadeautje.

17 Univé Kraampakket

Aanvullend verzekerd bij Univé? Pluk daar de vruchten van! Als je bij Univé ook je kraamzorg regelt, krijg je gratis het Univé Kraampakket. Zonder aanvullende Univé-verzekering kun je wel het Natalis kraampakket bestellen. Ook bij Univé is het kraampakket medisch en praktisch van aard. Stretchslips, onderleggers, kraamverband en meer noodzakelijke kraamproducten.

18 Menzis Kraampakket

Bij Menzis verzekerd? Dan krijg je hoe dan ook een gratis kraampakket van deze zorgverzekeraar. De inhoud van het Menzis kraampakket is een verrassing!

19 CZ Kraampakket

Met het gratis CZ Kraampakket krijg je alles wat je nodig hebt na de bevalling plús een paar leuke extra cadeautjes! Wil je dit kraampakket ontvangen? Vraag dan eerst de kraamzorg via CZ aan en krijg het pakket automatisch in de 7de maand van je zwangerschap.

20 VGZ Kraampakket

Bij het gratis kraampakket van VGZ krijg je als VGZ-verzekerde ook weer allerlei noodzakelijke kraamproducten, zoals hygiënische handgel en luiertape. Daarbij ontvang je nog een leuk cadeautje! Het VGZ Kraampakket is gratis bij bepaalde aanvullende verzekeringen. Heb je die niet, dan kun je het pakket online bestellen.

21 UMC Zorgverzekering Kraampakket

UMC biedt je aan handig UMC kraampakket als je aanvullend bent verzekerd. Hechtpleisters, handalcohol, kraamverband en meer praktische spullen. Ook vind je nog een cadeautje van UMC Zorgverzekering in het kraampakket!

22 IZA Kraampakket

Bij IZA Extra Zorg 1, 2, 3 of 4 krijg je, als je ook de kraamzorg via IZA voor de 5de maand hebt geregeld, het gratis IZA Kraampakket. Heb je een andere verzekering, dan kun je het pakket bestellen.

23 Ohra Kraampakket

Ook bij Ohra krijg je bij het regelen van de kraamzorg in de 7de maand het Ohra kraampakket thuisgestuurd. Tip van Ohra? Check de inhoud en houd alles bij elkaar in de doos, zodat de verloskundige en kraamverzorgende alles bij de hand hebben bij en na de bevalling.

24 Interpolis Kraampakket

Bij Interpolis krijg je geen gratis kraampakket, maar kun je wel een compleet Interpolis kraampakket bestellen. Wel zo handig om alles bij elkaar te hebben, zonder je dit zelf bij elkaar hoeft uit te zoeken.

Zelf een kraampakket bestellen

Vergoed mijn zorgverzekering een kraampakket?

Wil je weten of een kraampakket vergoed wordt door je zorgverzekeraar? Check dan even je huidige zorgverzekering. Eventueel kun je in de maanden november en december overstappen naar een andere zorgverzekering. Wist je dat je ook op de site van Independer verschillende zorgverzekeringen met elkaar kunt vergelijken? Je ziet dan in een duidelijk overzicht of een kraampakket wel of niet wordt vergoed.

Zelf een kraampakket bestellen

Word je kraampakket niet vergoed door je zorgverzekeraar? Of wil je zelf een kraampakket bestellen? Dat kan ook gewoon via bol.com. Kies uit verschillende kraampakketten van Natalis en HeltiQ. Hierin vind je alle medische artikelen die noodzakelijk zijn voor je bevalling.

Andere leuke babydozen

Alle gratis babydozen zijn natuurlijk erg leuk om te krijgen. Het kost je toch niets! Toch zijn er ook een aantal babydozen, waarvoor je enkele euro’s betaalt maar waar je wel wat aan hebt!

Zwitsal Startersbox

25 Zwitsal Startersbox

Wie aan babyverzorging denkt, denkt vaak meteen aan de gele flesjes van Zwitsal. De Zwitsal startersbox zit vol nodige verzorgingsproducten, allemaal met de heerlijk geurende Zwitsal-geur. Denk aan Zwitsal Lotion billendoekjes, goedemorgen haarlotion, talkpoeder, Zwitsal zachte crème, badolie, shampoo, zeep en zinkzalf. Geen idee wat je allemaal in de winkel moet halen voor de verzorging van jouw kleintje? De Zwitsal Startersbox helpt je wel op weg! De producten in de box zijn voordelig geprijsd en de box zelf is ook erg handig, in het begin voor de producten, en later voor speelgoed of knuffels.

26 Mama en baby kraambox

Deze mama en baby kraambox is er speciaal voor aanstaande ouders en pasgeboren baby’s. Een kraamcadeau met de leukste, zorgvuldig uitgekozen producten. Je hebt de keuze uit lieve of stoere kraamboxen voor jongetjes en meisjes. Niet alleen de inhoud van deze box, maar ook de verpakking is erg mooi, waardoor dit kraamkado extra leuk is. Deze box voor ouders en baby’s is verkrijgbaar bij bol.com.

Naïf geschenkset boxen

27 Naïf geschenkset boxen

Deze geschenksets van Naïf zijn er in verschillende boxen. De sets bevatten fijne Naïf verzorgingsproducten voor baby en mama. Super leuk als cadeau, maar ook gewoon heel leuk om zelf aan te schaffen! Van starterskit tot newborn essentials geschenkset, alles van Naïf vind je hier.

gratis-babydozen-top-24-8

28 Baby Be Good Doos

Wil jij jouw baby verwennen op een verantwoorde, duurzame manier? Dit kan met de Baby Be Good Doos. Wat zit er in deze babybox? Dat varieert. Natuurlijk kun je wel van tevoren zien wat je bestelt. De laatste Baby Be Good doos was gevuld met Oh-lief natuurlijke billenbalsem op basis van olijfolie, de Babyshower Glove (een leuke, zachte washand in de vorm van een zeehond), een Seepje, Bambo wegwerpluiers en een natuurrubberen speen van Hevea. Ook leuk als cadeaupakket voor zwangere vriendinnen of familie!

Nog meer gratis!

1 maand gratis tijdschriften van Kek Mama

1 maand gratis tijdschriften van Kek Mama, Ouders van Nu en VIVA Mama

Lees nu een maand gratis 50 digitale tijdschriften van o.a. Kek Mama, Ouders van Nu, VIVA Mama, LINDA en Grazia! Bij tijdschrift.nl heb je namelijk met een tablet of mobiel toegang tot heel veel verschillende digitale tijdschriften! Heeeeel fijn, want zo kun je lekker lezen tijdens je zwangerschap! Vanaf de 2e maand kost je dit maar €15,- per maand: en dat is echt super goedkoop! Bovendien zit je nergens aan vast, je kunt namelijk op elk moment weer opzeggen. Bekijk hier welke tijdschriften je allemaal kunt lezen.

Goodiebox nu tijdelijk met gratis product

Goodiebox nu tijdelijk met gratis product t.w.v. €15,-!

Naast De Blije Doos en Ouders van Nu Zwanger Box, kun je ook de Goodiebox aanvragen. Geen babydoos maar een beautybox met schoonheidsproducten. De totale waarde per box is altijd €65,- of meer, terwijl het jou maar €19,95 per maand kost! Super fijn dus! Elke maand krijg je een andere box met o.a. make-up, haarverzorging en huidverzorging tools. Zo ontdek je weer nieuwe producten met extra veel korting. Bovendien krijgt iedereen die zich nu aanmeldt voor de Goodiebox, tijdelijk een extra gratis product t.w.v. €15,-! Benieuwd naar de Goodiebox? Bekijk hier alle info.

Albert Heijn boodschappen

Krijg €5 korting op je Albert Heijn boodschappen

Haal nu je boodschappen op bij een Albert Heijn Pick Up Point en krijg 5 euro korting! Wie wil dat nou niet? Bestel je boodschappen online en gebruik als nieuwe klant de actiecode PUP3012. Hiermee krijg je direct 5 euro korting. Meer informatie vind je op deze pagina.

Gratis babymutsje met naam

Wist je dat je ook een gratis babymutsje met naam bij de blije doos krijgt? Hoe leuk! In deze Prenatal zwangerbox zit namelijk een coupon voor een gratis baby mutsje. Als je kindje is geboren, kun je binnen zes weken dit gratis mutsje met naam bestellen. Je doet dit bij simply colors waar je zelf bij de bestelling een naam kunt invullen. Je kunt zelfs kiezen uit 14 kleuren! Lees wel eerst de informatie die je kunt vinden in de Prenatal zwangerbox. Het gratis babymutsje is verkrijgbaar in maat 50, 56 en 62. De Prénatal blije doos kun je hier aanvragen.

Een Hangloose babyhangmat

Een Hangloose babyhangmat gratis bezorgd

Ken jij deze Hangloose babyhangmat al? Een fijne hangmat speciaal voor baby’s. Zelfs consultatiebureaus en kraamzorginstellingen adviseren steeds vaker deze Hangloose. Het kan uitkomst bieden voor baby’s met problemen in de motoriek, een voorkeurshouding, baby’s met overstrek neigingen en huilbaby’s. Meer info kun je vinden op de website van Hangloose. Bestel je hier een Hangloose? Dan wordt deze nu gratis bezorgd!

1e maand gratis afvallen met Weight Watchers

1e maand gratis afvallen met Weight Watchers

Na je zwangerschap afvallen met het Weight Watchers programma? Meld je nu dan aan en krijg tijdelijk 1 maand gratis! Een fijne korting voor de eerste stap naar je nieuwe streefgewicht. Bij Weight Watchers krijg je online een persoonlijk afslankprogramma met heel veel gezonde recepten. Flexibel, handig via de app en geheel gericht op jouw doel.

The following two tabs change content below.

7 Reacties

 1. Sonia

  13 april 2017 at 12:53

  Mooi

 2. Fadia

  20 mei 2017 at 11:24

  Ik Ben zwanger

 3. MessyMommy

  3 oktober 2017 at 23:05

  Bij FBTO kreeg ik in 2015 en 2013 ook nog een knuffel en een kraambezoekboek plus een mijn eerste jaar boek. Superleuk!

 4. Hadil

  7 oktober 2017 at 12:40

  Mooi

 5. Rentier

  15 april 2018 at 19:46

  Jammer dat er geen opa en oma doos of box is te bestellen, na deze vele pakketten.

 6. Charmilla

  12 juni 2018 at 10:41

  Jammer dat er geen papa doos is!

 7. Izzana

  30 september 2018 at 15:08

  Hallo, Ik ben ook zwanger 3 maanden. Kwam dit tegen en wie houdt niet van cadeautjes.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer Gratis