Connect
To Top

36x Zwangerschapsboeken voor jou en de papa

Zwanger? Gefeliciteerd! Zeker als je voor de eerste keer zwanger bent, komt er heel veel op je af. Daar wil je meer over weten! Gelukkig zijn er tal van zwangerschapsboeken waar je als mama in spe informatie uit kunt putten. En de papa? Nou, er zijn dus ook veel zwangerschapsboeken voor mannen! Daarin vinden zij info die voor hun nuttig is. En mannen ‘leren’ met deze boeken hoe ze het best met jou – als hormonenbom – om kunnen gaan. ?

Zwangerschapsboeken voor jou en de papa

Zwangerschapsboeken: Wat is nou een leuk en goed zwanger boek?

Zoveel keuze! Welk zwanger boek is nou hét zwangerschapsboek dat jij zoekt of nodig hebt? Na dit blog weet je dat! Want: in dit blog staan 36 zwangerschapsboeken voor jou en je partner. Je leest in het kort waar het boek over gaat, welke info je eruit haalt en wat dit boek anders maakt dan de andere zwangerschapsboeken. Zo bespaar je tijd en moeite om per boek te kijken wat er nu eigenlijk in staat.

Aanrader: een handig zwangerschapsboek voor mannen

Wil je een goed zwangerschapsboek voor mannen? Omdat de vader van jouw kindje voor het eerst papa wordt en 100.000 vragen heeft? Maak het jezelf makkelijk en geef hem een boek voor vaders. In zo’n boek over vader worden staan precies de vragen beantwoord die papa’s in spe hebben. En – handig voor jou – soms staat er ook fijn in hoe de mannen jou kunnen helpen en ondersteunen bij je zwangerschap. Deze zwangerschapsboeken voor vaders zijn lekker luchtig geschreven. Dus dat ondersteunen komt zeker niet als vervelende verplichting over. Aanradertje zo’n zwangerschap mannen boek! Voor de mama’s die ook niet 1, 2, 3 het antwoord hebben op al die 100.000 vragen én die graag ontzorgd worden.

Tip: 7x een leuk boek voor aanstaande vaders vind je bij de nummers: #4, #7, #16, #26, #28, #31 en #34.

Boek zwangerschap: met de ins & outs per maand

Ben je voor de eerste keer zwanger? Dan haal je uit een boek over zwangerschap met de ins & outs per maand super veel nuttige info. Daarin staat bijvoorbeeld precies beschreven hoe je lichaam per maand verandert. Waar je rekening mee moet houden. Wat je per maand ongeveer ‘geregeld’ zou moeten hebben. En heel leuk: per maand zie je hoe jouw kleintje in je buik groeit!

Wil je zo’n goed boek over de zwangerschap met alle ins & outs per maand? Kijk dan eens naar zwanger boek #1, #2, #8, #9, #11, #20, #29 en #36.

Zwangerschap boek om fit te blijven

Ben je bang dat de zwangerschap jouw lijf he-le-maal gaat slopen? Don’t worry! Zo erg is het niet, hoor. Zeker niet als je trouw de oefeningen uit een fit-zwanger-boek doet. En al helemaal niet als je daarnaast ook zorgt voor de juiste voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft. In de fit-zwanger-boeken lees je daar alles over. De voordelen van zo’n zwangerschap boek zijn:

 • Dat je lijf strak, fit en gezond blijft.
 • Je zwangerschap – zeker in de laatste maanden – minder zwaar is.
 • Een je bevalling soepeler verloopt (geen garanties natuurlijk…).
 • En dat je na de bevalling gemakkelijker herstelt. Want als je fit zwanger bent, is je lichaam ook ná de bevalling fit. Daardoor ben je sneller weer strak… of in ieder geval weer in je oude model (ook hiervoor krijg je geen garanties… ?).

Tip: Leuke en goede fit-zwanger-boeken vind je bij de nummers: #25, #32 en #33.

Of wil je een schattig zwangerschapsboekje?

Een klein zwangerschapsboekje is leuk om cadeau te doen als iemand net zwanger is. Zo kan diegene thuis op de bank lekker erdoorheen bladeren. Of het boekje onderweg lezen. En ook ná de zwangerschap is zo’n klein, schattig zwangerschapsboekje leuk om nog eens door te kijken. Zoals zwangerschapsboekje #24, met grappige tips en illustraties.

Het wonder van de zwangerschap

1 Het wonder van de zwangerschap

Dit is zo’n goed zwangerschapsboek waarin je precies ziet hoe jouw uk zich ontwikkelt in de buik. Van bevruchting tot de geboorte. Op de geweldige foto’s in dit boek voor aanstaande ouders zie je hoe jouw minimensje zich stapje voor stapje vormt. Met de nodige uitleg erbij.

Het grote wonder

2 Het grote wonder

Ook in ‘Het grote wonder’ zie je op grote kleurenfoto’s de ontwikkeling van je kindje in beeld gebracht. Ook weer vanaf de bevruchting tot de geboorte. En ook weer met de nodige tekst en uitleg erbij. Interessant boek over zwangerschap en geboorte!

Feliciteer hém maar, want ik vind er tot nu toe geen reet aan

3 Feliciteer hém maar, want ik vind er tot nu toe geen reet aan

Een boek voor zwangere vrouwen. Die blij zijn dat ze zwanger zijn, maar het niet allemaal ervaren als rozengeur en maneschijn. In dit boek lees je over de ervaringen van de zwangere schrijfster. Humoristisch en sarcastisch beschreven. Een echt no-nonsense en taboedoorbrekend boek over zwanger zijn.

Vader worden voor dummies

4 Vader worden voor dummies

“We zijn zwanger.” Dat wordt steeds vaker gezegd. Gelukkig, want mannen doen er ook toe! Daarom is er nu een boek voor aankomende vaders: ‘Vader worden voor dummies’. Met praktische info over vader zijn. En allerlei ins & outs over de zwangere vrouw op een rij.

Veilig bevallen (boek Beatrijs Smulders)

5 Veilig bevallen (boek Beatrijs Smulders)

Het boek ‘Veilig bevallen’ is een boek van Beatrijs Smulders. Zij is al jarenlang verloskundige en heeft al veel boeken over zwangerschap en bevallen op haar naam staan. In het ‘Veilig bevallen’ boek lees je precies hoe jouw bevalling straks verloopt. En wat je kunt verwachten van zorgverleners. Net als alle andere Beatrijs Smulders boeken over zwangerschap en bevalling, staat ook in dit boek alles over bevallen met praktische tips!

Veilig zwanger (boek Beatrijs Smulders)

6 Veilig zwanger (boek Beatrijs Smulders)

Het boek ‘Veilig zwanger’ is nóg een boek van Beatrijs Smulders. Een goed boek over zwangerschap in plaats van over bevallen. Met tips, wetenschappelijke info en ervaringsverhalen.

De eerste keer vader

7 De eerste keer vader

Een zwanger boek voor mannen. Om de zwangerschap te overleven. Maar vooral om het vader zijn te handelen. Dit boek over vader worden staat vol ervaringen en adviezen. Humoristisch en to the point geschreven.

Oei ik groei: Het negen maanden boek

8 Oei ik groei: Het negen maanden boek

Dit ‘Oei ik groei’ boek is één van bekende ‘Oei ik groei’ boeken. In ‘Oei ik groei: Het negen maanden boeklees je eigenlijk niet zo veel. Je gaat zelf erin schrijven! Dit is namelijk een boek waarin je herinneringen aan de zwangerschap vastlegt. Ook je echo’s kun je hierin mooi bewaren. Dus je kunt het zien als een geboorte boek. Leuk voor later.

Oei ik groei: De negen maanden challenge

9 Oei ik groei: De negen maanden challenge

In dit tweede ‘Oei ik groei’ boek lees je wél veel. Over de zwangerschap, de bevalling én de kraamtijd. Dit boek staat vol weetjes en geeft antwoorden op veelgestelde vragen van mama’s en papa’s in spe. Inclusief: weekkalender met wat er in je lichaam gebeurt.

Oei ik groei: Ik ben zwanger en nu?

10 Oei ik groei: Ik ben zwanger en nu?

In dit derde ‘Oei ik groei’ boek staan wederom veel leuke weetjes en verklaringen voor rare zwangerschapsverschijnselen.

Zwangerschap voor dummies

11 Zwangerschap voor dummies

‘Zwangerschap voor dummies’ is een heel goed en uitgebreid boek voor aanstaande moeders én vaders. Met veel informatie over zwanger zijn, bevallen en de tijd erna. Inclusief: medische info, speciale gevallen en een handig register. Zo kun je het gebruiken als soort zwangerschapsencyclopedie.

Zwangerschapsboek voor vrouwen

12 Zwangerschapsboek voor vrouwen

Het ‘Zwangerschapsboek voor vrouwen’ is natuurlijk een boek voor zwangere vrouwen. Je leest hoe je kindje zich ontwikkelt. Je ziet leuke illustraties. En je krijgt antwoorden op vragen als ‘Hoeveel pijn doet een bevalling?’ en ‘Wat is een chromosoom?’. Een leuk boek. Ook om cadeau te geven!

Zwanger met lichaam en ziel (Susan Smit)

13 Zwanger met lichaam en ziel (Susan Smit)

Een bijzonder boek; dit boek ‘Zwanger met lichaam en ziel’ van Susan Smit. Romanschrijfster en columnist Susan Smit schreef ‘Zwanger met lichaam en ziel’ tijdens en na haar eerste zwangerschap. Het is een spiritueel boek. Over het contact tussen moeder en kind. Inclusief: meditaties en schrijfopdrachten. Voor wie een boek zoekt voor een spirituele moeder in spe, zeker een aanrader!

De grote geboortegids

14 De grote geboortegids

De grote geboortegids’ is een van de bekendste en beste boeken over zwangerschap, de geboorte en de kraamtijd. Waarom? Het is super compleet en geeft antwoord op werkelijk ál je vragen. Van ‘Wat mag ik eten als ik zwanger ben?’ tot ‘Waar kan ik het beste bevallen?’. De antwoorden zijn afkomstig van een gynaecoloog en verloskundige.

De geboorte van een moeder (Daphne Deckers)

15 De geboorte van een moeder (Daphne Deckers)

Zoek je het Daphne Deckers boek over zwangerschap? Dat is dus het boek ‘De geboorte van een moeder’. Met grappige anekdotes. Eigen ervaringen. Heldere verhalen over het zwanger zijn. En tips over het moeder zijn.

Zwangerschapsboek voor mannen

16 Zwangerschapsboek voor mannen

Nog een leuk zwangerschapsboek voor mannen. Met dit boek blijft de man up-to-date met de zwangerschap van zijn vriendin of vrouw. Zo weet hij precies hoe het kindje zich ontwikkelt… én hoe de hormonen van zijn vrouw zich ontwikkelen. En ook: antwoorden op vragen over de bevalling en kraamtijd.

Krijg nou tieten (Claudia de Breij)

17 Krijg nou tieten (Claudia de Breij)

De nuchtere Claudia de Breij schreef óók een boek over zwangerschap! Alle eigen ervaringen staan in dit Claudia de Breij boek over zwangerschap. Van inseminatie (ze is lesbisch) tot misselijkheid, echo’s, bevallingsangst en borstvoeding. Leuke, eerlijke stukjes over alle zwangerschapsonderwerpen die je maar kunt bedenken.

Als bevallen spannend is

18 Als bevallen spannend is

De auteur van dit boek over bevallen is een verloskundige. Een praktisch boek met tips. Toegankelijk geschreven. Het helpt je als je opziet tegen de bevalling! Want het is een echt mindful bevallen boek.

Mama baas - Ik word mama

19 Mama baas – Ik word mama

Ben je zwanger en houd je van lijstjes? Dan is dit boek over zwangerschap een aanrader voor je. Lijstjes met tips. Lijstjes met inspiratie. Leuke quotes. Grappige illustraties. En to-dolijstjes.

Ik word mama

20 Ik word mama

Heel leerzaam, dit boek over zwanger zijn. Per maand lees je wat er in je buik gebeurt. Maar ook wat je kunt voelen, waar je mee in je maag kunt zitten en hoe je op een prettige manier door je zwangerschap en de bevalling komt. Bijzonder bij dit boek: ook ná de geboorte lees je hoe je uk zich ontwikkelt. Een goed boek als je voor het eerst zwanger bent.

Relax mama, relax mama

21 Relax mama, relax mama

Dit is zo’n schattig zwangerschapsboekje. Je zwangerschap wordt middels vrolijke illustraties uitgelegd. Leuk om als cadeau te geven!

Mama worden

22 Mama worden

In het boek ‘Mama worden’ lees je alles wat je moet weten als je zwanger bent of wilt worden. Er staat ook veel info in over allerlei testen, kwaaltjes, de bevalling en de tijd erna. Het ‘Mama worden’ boek is heel informatief en helder!

Duik in je weeën

23 Duik in je weeën

Lees álles over bevallen in het boek ‘Duik in je weeën’. Een praktisch, toegankelijk boek dat je helpt om ontspannen en vol zelfvertrouwen je weeën tegemoet te zien. Met: pershoudingen, info over weeën en ontspanningsoefeningen.

Buskruit met muisjes

24 Buskruit met muisjes

Weer een van die leuke zwangerschapsboeken om cadeau te doen. Met name handig gedurende de eerste weken na de bevalling. Voor die weken krijg je veel info en tips! En de mannen? Die kunnen fijn alleen de blauwe kaders lezen ?

Mom in balance: fit zwanger

25 Mom in balance: fit zwanger

Voor wie zwanger is en sportief is aangelegd! In dit boek vind je een compleet sportschema, ontspanningstips, info over goede zwangerschapsvoeding en lekkere recepten. Geschreven door fanatieke sporter, en oprichter van Mom in Balance, Esther van Diepen.

Commando papa

26 Commando papa

Een boek over papa worden. Een klein boekje, dus ook dit is weer leuk om cadeau te doen. Eigenlijk is het een soort babymanagement voor vaders. Door de vergelijkingen met militaire operaties is het soms erg grappig om te lezen. Maar ook nuttig! De vader leest bijvoorbeeld precies hoe hij het basiskamp – het huis – voorbereidt op de komst van de baby.

Vrije geboorte

27 Vrije geboorte

Het boek ‘Vrije geboorte’ gaat over de bevalling. Het is praktisch en geeft eerlijk antwoord op veel bevallingsvragen. Maar bovenal: het maakt duidelijk dat je jouw zwangerschap en bevalling moet beleven zoals jij dat wilt. En je leest in het ‘Vrije geboorte’ boek over de rol die de vader kan spelen.

Babymanagement voor mannen

28 Babymanagement voor mannen

Heeft je man geen feeling met militaire operaties? Maar wil hij wel weten wat hem te wachten staat en hoe hij alles aanpakt? Dan is het boek ‘baby management voor mannen’ iets voor hem. Een super praktisch boek. Over hoe je een baby ‘managet’.

Voor het eerst zwanger

29 Voor het eerst zwanger

Het boek ‘Voor het eerst zwanger’ geeft je op een luchtige manier alle info die je nodig hebt om fijn zwanger te zijn. Maand voor maand beschreven. Boordevol handige tips. En ook: tips en adviezen van een gynaecoloog.

Positief over bevallen

30 Positief over bevallen

Als je zwanger bent krijg je zo-veel adviezen. Welkom als je veel vragen en twijfels hebt. Maar soms kan dit ook heel verwarrend zijn. Daarom is het belangrijk om bij jezelf na te gaan wat en hoe jíj het nu eigenlijk wil. Dát en hoe je jouw wensen realiseert, wordt in dit boek beschreven. Is het heel serieus? Zeker niet altijd. Als je van Engelse humor houdt, is dit een aanradertje!

Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt (Kluun)

31 Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt (Kluun)

Het boek ‘Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt’ is van de bekende schrijver Kluun. Een dun boekje. Met een grappige, verklarende woordenlijst. En begrijpelijke antwoorden op typische vragen van mannen die echt denken: Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt! Dit boek is hun steun en toeverlaat ?

Fit tijdens je zwangerschap

32 Fit tijdens je zwangerschap

Voor dit fit-zwanger-zijn-boek hoef je niet per se een fanatieke sporter te zijn. De oefeningen zijn laagdrempelig. En je hebt alleen een matje, dumbells en weerstandelastiek nodig. Inclusief: trainingschema’s per trimester, voedingsschema’s (met info wat je wel en niet mag) en lekkere recepten. Een goed boek om je lijf zwangerschaps- en bevallingsproof te maken én om na de geboorte back in shape te komen.

Killerbody back in shape (Fajah Lourens)

33 Killerbody back in shape (Fajah Lourens)

Hoe kán het dat die Fajah Lourens na haar bevalling weer zo snel zo afgetraind was? Dát lees je in dit boek. Met voedings- en trainingsschema’s voor ná de bevalling.

Zo doe je dat papa

34 Zo doe je dat papa

Dit ik word papa boek is een leuk boekje om cadeau te doen. Met hele makkelijke stappenplannen om flesjes te geven, luiers te verschonen, noem maar op. In totaal bevat dit boek 156 tips voor kersverse papa’s.

Mindful zwanger zijn

35 Mindful zwanger zijn

Het boek ‘Mindful zwanger zijn’ is voor de mama’s in spe die lekker zen zwanger willen zijn. Tijdens je zwangerschap, bevalling en kraamtijd ben je heerlijk ontspannen door de informatie en oefeningen uit dit boek. Tegelijkertijd maak je door het ‘Mindful zwanger zijn’ boek alles heel bewust mee. Inclusief: geluidsfragmenten die je online vindt.

9 Maanden

36 9 Maanden

Dit 9 maanden zwangerschapsboek is een héél dun en gezellig boek. Ideaal als klein cadeautje voor iemand die net zwanger is. Dit boek is ook leuk voor oudere broertjes en zusjes van de baby in de buik! Het 9 maanden boek staat namelijk vol vrolijke illustraties. Die tevens goed uitleggen wat er maand op maand gebeurt in de buik.

Zwangerschapsboeken top 10

Om je keuze makkelijker te maken… hebben we deze zwangerschapsboeken top 10 opgesteld! Zo vind je sneller het beste zwangerschapsboek voor jou. En zie je ook snel welk boek je het best kunt kiezen uit ál die leuke boeken over zwangerschap als je een boek cadeau wil geven.

In deze top 10 zwangerschapsboeken vind je verschillende soorten zwangerschapsboeken:

 • Voor jou als je voor het eerst een kindje krijgt en opziet tegen de bevalling
 • Als de zwangerschap tegenzit
 • Voor als je fit zwanger wil zijn
 • Voor jou als je een zen mama wilt zijn
 • Voor papa die 100.000 vragen heeft
 • Voor jou én de papa als jullie álles willen weten
 • Voor jullie als jullie willen zien hoe de ontwikkeling in de buik er eigenlijk uitziet
 • Voor jou om cadeau te doen aan zwangere vrouwen
 • Voor jou om cadeau te doen aan mannen die papa worden
 • Voor jou om cadeau te doen aan zwangere stellen

Dit lijstje is een zwangerschap boeken top 10 van de boeken uit dit blog. Met de favorieten per ‘categorie zwanger boeken’, gebaseerd op online beoordelingen.

Top 10 zwangerschapsboeken

 1. #2 Het grote wonder: het beste boek met foto’s waarop je de ontwikkeling van het kindje ziet.
 2. #3 Feliciteer hém maar, want ik vind er tot nu toe geen reet aan: het beste taboedoorbrekende boek over zwanger zijn.
 3. #12 Zwangerschapsboek voor vrouwen & #21 Relax mama, relax mama (dit was gelijkspel): de beste boekjes om cadeau te doen aan zwangere vrouwen.
 4. #9 Oei ik groei: De negen maanden challenge: het beste boek om cadeau te doen aan zwangere stellen.
 5. #13 Zwanger met lichaam en ziel: het beste spirituele zwangerschapsboek.
 6. #14 De grote geboortegids: het beste boek voor antwoorden op al jullie vragen.
 7. #16 Zwangerschapsboek voor mannen: het beste boek voor aanstaande vaders.
 8. #18 Als bevallen spannend is: het beste boek als je niet weet wat je bij de bevalling kunt verwachten.
 9. #31 Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt: het beste boek voor papa’s in spe die lichtelijke paniek ervaren en niets snappen van termen als tepelhoedjes en kolven.
 10. #25 Mom in balance: het beste boek voor fitte mama’s.
The following two tabs change content below.

Meer zwangerschapsboeken

 • Tip! MOMS: het nieuwe boek van Radmilo Soda. Voor een gezonde en fitte zwangerschap

  Radmilo Soda, we kennen hem vooral van The following two tabs change content below.BiografieLaatste Berichten Door Babystraatje.nl Klik hier en lees...

  Nathalie Pérez7 februari 2019
 • Mom in Balance Fit zwanger

  The following two tabs change content below.BiografieLaatste Berichten Door Babystraatje.nl Klik hier en lees meer blogs... Laatste berichten van Babystraatje.nl (toon...

  Nathalie Pérez7 februari 2019
 • Zwangerschapsboek voor mannen

  The following two tabs change content below.BiografieLaatste Berichten Door Babystraatje.nl Klik hier en lees meer blogs... Laatste berichten van Babystraatje.nl (toon...

  Nathalie Pérez7 februari 2019
 • Help! Ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt

  The following two tabs change content below.BiografieLaatste Berichten Door Babystraatje.nl Klik hier en lees meer blogs... Laatste berichten van Babystraatje.nl (toon...

  Nathalie Pérez7 februari 2019
 • De dikke van Daphne

  The following two tabs change content below.BiografieLaatste Berichten Door Babystraatje.nl Klik hier en lees meer blogs... Laatste berichten van Babystraatje.nl (toon...

  Nathalie Pérez7 februari 2019