Connect
To Top

HEMA Difrax: dit moet je weten over de voeding van jouw baby!

Voeding is natuurlijk één van de belangrijkste dingen voor je pasgeboren kleintje. Naast veiligheid, structuur en liefde is dit de volgende belangrijke pijler voor een gezonde ontwikkeling van je baby. Als kersverse ouders kun je kiezen uit een grote variëteit aan verschillende producten. En verder moet je natuurlijk de keuze maken tussen borst- of flesvoeding. Al snel zie je dan door de bomen het bos niet meer. Om die reden zetten we alle belangrijke punten over voeding, flessen en spenen even overzichtelijk voor je op een rij. Zo weet je waar je op moet letten. Ook geven we meer info over het uitgebreide HEMA Difrax assortiment met speciale S-vorm flessen die boeren, darmkrampjes en spugen tegengaan. Een goede keuze voor een gezonde, blije baby!

Hema Difrax producten

Fles- of borstvoeding?

Borstvoeding is de beste keuze voor je baby. Deze is exact afgestemd op jouw kindje en bevat ook alle stoffen om het immuunsysteem op te bouwen. Soms lukt het echter niet om je baby borstvoeding te geven of geeft het de moeder veel stress. In dat geval is een combinatie van beide of alleen flesvoeding een betere keuze. Het belangrijkste is dat zowel moeder als kind zich ontspannen en happy voelen.

Difrax baby Hema

Flesvoeding

Flesvoeding wordt volgens strenge normen samengesteld en bevat altijd het beste voor je kindje. Deze normen zijn vastgelegd in de warenwetregeling babyvoeding. Ook mogen fabrikanten zelf naar keuze nog een aantal andere stoffen toevoegen. Dit kun je checken op het etiket. Deze stoffen zijn wel veilig, maar niet noodzakelijk voor je kindje. In goedkope of dure merken zitten allemaal dezelfde ingrediënten, dus deze zijn niet beter qua samenstelling.

Gooi restjes melk altijd weg en spoel de fles goed om. In de fles kunnen namelijk schadelijke bacteriën zitten waar je baby ziek van kan worden. Bij flesvoeding geef je je baby extra vitamine D omdat dit onvoldoende aanwezig is in flesvoeding. Vitamine K hoef je niet extra te geven. Dit zit al voldoende in de flesvoeding.

Difrax baby producten Hema

Wat heb je nodig voor flesvoeding?

Wanneer je je baby flesvoeding gaat geven dan heb je minimaal het volgende nodig:

 •  Twee HEMA Difrax flessen van 240 ml met een duidelijke maataanduiding
 • Twee of drie HEMA Difrax spenen
 • Een flesborstel
 • Eventueel een (magnetron) sterilisator
 • Een flessenwarmer of magnetron

Difrax flessen zijn het meest populair in Nederland. Dit bekende merk bestaat al ruim vijftig jaar in Nederland. En deze flessen zijn niet zomaar zo populair: ze zijn vooral bekend vanwege hun speciale S-vorm die ervoor zorgt dat je kindje zich minder snel verslikt. Ook komt er door de unieke bodem met speciaal anti-koliek systeem geen lucht in de S-fles van Difrax. Zo heeft je baby geen last van de bekende darmkrampjes, ook wel kolieken genaamd.

Verder boert en spuugt je kindje veel minder na het drinken uit deze fles. Kortom de Difrax fopspenen en babyflessen gaan alle veel voorkomende problemen bij flesvoeding tegen. Zo heb je een ontspannen en blije baby en blijft alle voeding ook daadwerkelijk binnen. En dat is natuurlijk belangrijk voor de groei van je kindje en je portemonnee.

Difrax baby producten van Hema

HEMA loves Difrax

Tegenwoordig kun je de bekende Difrax flessen ook bij HEMA kopen. Deze collectie staat bekend onder de naam HEMA loves Difrax. Ideaal want zo kun je in een keer je hele baby uitzet bij elkaar shoppen. De Difrax collectie van HEMA bestaat uit twee HEMA Difrax S-flessen en vier two pack fopspenen met het bekende vrolijke HEMA design. Een prima basis set van Difrax S-flessen en fopspenen dus. HEMA en Difrax zijn allebei experts op het vlak van het ontwerpen en produceren van baby artikelen en dus lag een samenwerking voor de hand!

Hema Difrax baby producten

Tips flessen

 • Je kunt kiezen uit glazen of plastic flessen, maar plastic is natuurlijk veiliger en breekt veel minder snel.
 • Flessen met een knik zorgen ervoor dat je baby zich minder snel verslikt en zijn dus veiliger.
 • Let er op dat je de flessen snel en eenvoudig schoon kunt maken.
 • Er bestaan flessen met een speciale afschroefbare bodem. Voordeel van deze flessen is dat je kindje de speen niet vacuüm kan zuigen.
 • Fles en speen moeten na elke voeding op 55 graden gereinigd worden. Dit kan in de vaatwasser, maar ook met de hand.
 • Je baby heeft ongeveer 150 ml voeding nodig per kilo gewicht. Het consultatiebureau kan je adviseren over het juiste voedingsschema.

Difrax producten van Hema

Tips spenen

 • Een speen moet je elke 6 weken vervangen. Daarna is de levensduur namelijk verstreken. Er zijn latex en siliconen spenen. Deze laatste zijn makkelijker schoon te maken, maar scheuren sneller.
 • Belangrijkst aan de speen is de opening. Een baby die weinig drinkt, geef je een speen met grotere opening en een gulzige drinker een speen met kleine opening.
 • Er zijn harde en zachte latex spenen. Het beste is om er gewoon even een paar uit te proberen. Een zachte speen is geschikt voor een pasgeboren baby. Een oudere baby geeft vaak de voorkeur aan een wat hardere speen. Zorg er wel voor dat het gat niet te groot is, want dan kan je baby zich verslikken of veel gaan spugen.
 • Qua model kun je kiezen uit het kers- of dental model. De keuze is een kwestie van voorkeur. Het dental model is iets meer in de vorm van de mond.
 • Draai de speen niet te vast, want dan kan je baby de fles vacuüm zuigen. De onderste rand moet altijd goed aansluiten op de ring van de fles.

Hema baby Difrax producten

De vorm van de fles

Ook de vorm van de fles is zeer belangrijk voor het voeden. HEMA Difrax flessen hebben een ergonomisch ontwerp waardoor de melk niet in grote hoeveelheden naar binnen komt. Het model van de Difrax S-fles zorgt voor een goede houding tijdens het voeden en een ontspannen baby. Met een baby heb je natuurlijk veel voedingsmomenten op de dag en dan is het dus belangrijk dat je baby rustig ontspannen kan drinken.

Hema Difrax baby

Fopspeen: wel of niet?

Baby’s hebben een natuurlijke zuigbehoefte. Dit geeft ze een gevoel van veiligheid en geborgenheid. Bij baby’s die borstvoeding krijgen zie je dat deze na het drinken vaak lang aan de borst blijven zuigen. Een natuurlijk ritueel dus. Wanneer je baby geen borstvoeding krijgt, is een HEMA fopspeen een perfecte oplossing voor de zuigbehoefte van je kindje. De HEMA Difrax spenen zijn natural fopspenen en verkrijgbaar in tepel- of vlindervorm. De Difrax spenen met grappig HEMA design zijn er in vier maten afhankelijk van de leeftijd van je baby. Een fopspeen van HEMA is namelijk afgestemd op de steeds krachtigere kaken van je baby. Je vindt de HEMA Difrax speen natuurlijk via hema.nl. Alle fopspenen zijn er in zachte pastelkleurtjes en vrolijk HEMA design.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer Lifestyle