Connect
To Top

Mama Chantal: Zo maakte ik van mijn kindjes echte foodies

Als mama van 2 jonge kindjes, weet ik dat het niet vanzelfsprekend is dat je kindje alles lust en met de pot mee eet. Soms is het brullen en schreeuwen aan tafel en het andere moment wordt er keurig netjes gegeten. Wil je graag dat je peuter openstaat voor nieuwe maaltijden en van lekker eten houdt, maar weet je niet hoe je dat het beste voor elkaar krijgt? Ik geef je graag 5 tips die je makkelijk toepast in je dagelijkse routine.

Mijn hulpjes in de keuken

Mijn kinderen zijn 2 en 4 jaar. Als ik in de keuken sta en ze bij het koken betrek, merk ik dat het eten makkelijker wordt. Ze zien wat er gebeurt en ruiken de geuren, voordat ze aan tafel gaan. Tijdens het meehelpen in de keuken, komt het vaak voor dat ze van alles willen aanraken en in hun mond willen stoppen. Laatst wist mijn oudste niet wat een avocado was. Ik heb de avocado gegeven, zodat ze de textuur kon voelen en daarna wist ze wat ze op haar bordje had liggen. Verder maak ik voor mijn keukenhulpjes een plankje met gesneden komkommers of een wortel om op te knabbelen. Hier zijn ze dol op en het is gezondere en lekkerder dan chips of koekjes.

Eten is vooral erg leuk

Eten hoeft helemaal niet serieus te zijn, maar kan ook heel ontspannen en zelfs een feest zijn. Hoe? Neem een paar stuks fruit, zoals appel, mandarijn en kiwi en leg deze in een halve cirkel samen met wat komkommer, wortel, tomaat en radijs. Je hebt nu een vrolijke regenboog gecreëerd!

Stapje voor stapje nieuwe smaken proberen

Soms kunnen nieuwe smaken heel verrassend en goed uitpakken. Dit heb ik zelf ook ervaren. Suze, mijn jongste is helemaal fan van appels. In het begin moest ze wennen aan de fris zure smaak en kon ze de smaak nog niet plaatsen. Ik heb haar toen kleine stukjes appel gegeven waar ik wat kaneel overheen strooide.

Geduld is een schone zaak

Uit ervaring weet ik dat je niet meteen moet opgeven als je kindje iets de eerste keer niet lust. Weet dat je kindje ook door fases gaat en elke fase heeft zo zijn ups en downs. Zorg dat je niet direct opgeeft als je kindje iets niet lust. Als een van mijn kinderen iets niet lust, probeer ik het de volgende keer weer of varieer ik met een ander gerecht. Als je nieuwe smaken dwingend gaat aanleren, dan werkt dit averechts.

Laat het foodie avontuur maar beginnen

Je kindje omtoveren tot een echte ‘Foodie’ kan nog wel eens een uitdaging zijn. Wat mij echt heeft geholpen, is het advies en de ontzettend lekkere recepten van de Ella’s Kitchen Foodies Club. Nadat ik lid werd, kreeg ik het Kleine Foodies Club startpakket thuisgestuurd. In het pakket zitten een aantal recepten van de kleine foodexperts Daan, Finn, Fleur en Anna. Bovendien hebben alle experts hun eigen manier om van eten een echt feest te maken. Zo ruikt Anna eerst haar eten voordat ze het proeft. En zo eet Finn graag de Zonnige Thaise Curry. Een supergezond gerecht met veel nieuwe smaken dat binnen een half uur op tafel staat!

In het pakket zitten verder 6 prachtige mijlpalenkaartjes die ik gebruik om nieuwe of bijzondere eetmomenten van mijn kinds vast te leggen. Suze heb ik met mijn telefoon vastgelegd toen ze voor het eerst een stukje mango at. Haar reactie? Van verbaasd naar vrolijk gezichtje in nog geen 5 minuten tijd. Zo grappig om dat moment weer terug te zien!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Ella’s Kitchen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer Lifestyle