Connect
To Top

Mama Ilona: Voelen kids het aan wanneer mams wat belangrijks moet doen? Of toeval?

Op een avond als deze vraag ik me altijd af. Kunnen kinderen voelen of ruiken wanneer ik een toets moet afleggen? Ik zie dit fenomeen ook bij andere moeders. Je hebt een toets of iets anders wat je voor school moet afronden. En je kleine krijgt gewoon koorts, voelt zich niet lekker of kan totaal niet slapen. Dat deed Trey bij mij ook.

Mama Ilona kunnen kinderen voelen of ruiken wanneer ik een toets moet afleggen 2

Ik denk dat het arme ventje last krijgt van zijn tweede tandje dat nu doorkomt (gaat nu gelukkig snel) en heeft daardoor last van koorts en pijn. Ik zie het tandje al een halve week duidelijk doorkomen. Alleen vandaag, wanneer ik de volgende dag een toets moet afleggen heeft meneer er zo’n last van dat hij er koorts van krijgt. Natuurlijk is het zielig voor hem, maar tegelijk had ik wel zoiets van zie je wel. Ze willen niet dat je centjes verdient door te werken. En om dat tewerk te stellen, zetten ze alles in hun macht zodat jij je toets niet haalt. Het liefst willen ze mama voor zichzelf alleen thuis hebben ;).

Voorafgaand over de dag was er geen vuiltje aan de lucht. Ik besloot in de avond voor de toets te leren. Overdag was Trey vrolijk. We zijn lekker gaan wandelen met de hond en later ook nog naar het ‘dorpje’ gegaan zodat ik nog wat spulletjes kon halen en wat wol. Ben momenteel bezig met leren haken en dan wil je wel vast wat leuke bolletjes in huis hebben.

Mama Ilona kunnen kinderen voelen of ruiken wanneer ik een toets moet afleggen 3

Alles ging vrolijk en goed tot 6 uur. Even leek het of ik mijn vrolijke zoontje heb ingeleverd voor zijn chagrijnige tweelingbroer. Niks was goed en dat heeft ook aangehouden totdat hij om 10 uur in slaap viel. Daar ging mijn avond. Had tussen 7 en 9 een poging gedaan tot slapen, Reza was toch thuis en het was wel even zijn beurt ;). Helaas dat het woord poging erin moest want heb maar halve slaapjes gehad in die periode totdat Reza het niet meer volhield met Trey. Of hoe hij het meestal brengt: ‘Baby wilt Boobie’. Daar merkte ik op dat hij warm was en de rode blosjes op zijn wangen spraken al boekdelen over de situatie.

“Je moet er ook wat voor over hebben om als moeder een baan te hebben”.

 

Gelukkig dat er ondertussen al een goede ongeschreven aanpak ligt van hoe krijg ik Trey weer rustig en voelt hij zich goed genoeg om te gaan slapen. We begonnen vooraf met wat dubbelvla. Meneer had al gegeten, maar vaak gaat er een toetje nog wel in. Dat ging uiteindelijk ook wel toen hij merkte dat het lekker smaakte. Daarna merkte ik dat hij nog steeds onrustig was. Voor de zekerheid even de temperatuur opmeten en bij een bevestiging van 38,5 graden toch maar voor extra hulp van de paracetamol.

Mama Ilona kunnen kinderen voelen of ruiken wanneer ik een toets moet afleggen

Meestal duurt het ongeveer een uurtje voordat die zijn werk doet, dus in de tussentijd om hem te kalmeren zijn we met zijn tweetjes gaan douche met Reza op standby voor het afdrogen en aankleden. Daarna was meneer zo vertrokken naar dromenland. Daarna rond half 11 eindelijk kunnen leren en de proeftoetsen maken. Vervolgens is het al na 1 uur en zit hier met de gedachte dat rond 7 uur de wekker afgaat. Wordt weer wallen kweken en even doorzetten. Je moet er ook wat voor over hebben om als moeder een baan te hebben ;).

P.s. voor de duidelijkheid deze toets is ook echt voor mijn werk. Zal niet eens beginnen hoe erg mijn school deze week is verwaarloost. Daar is morgen weer een andere dag voor (oke, zondag hou mezelf voor de gek als ik dat morgen met die wallen wil gaan doen).

Meer Gastblogs