Connect
To Top

Tips voor het inrichten van de babykamer!

Ben je in de blijde verwachting van een kindje en kun je niet wachten totdat je de babykamer in orde mag maken? Ga dan goed voorbereid aan de slag met deze tips!

#1 Bepaal de stijl

Op zoek naar inspiratie voor je babykamer? Online vind je genoeg voorbeelden. Of je nu gaat voor landelijk of industrieel; Voor elke smaak is wel iets te vinden. Bovendien is het hartstikke leuk om de doe-het-zelf-er bij je naar boven te halen. Maak een moodboard en stel een kleurpalet samen. Kies één of twee neutrale kleuren als basis en versterk deze met een kleur die bij je past.

#2 Begin op tijd

Wist je dat er dampen loskomen uit verf, lijn en schoonmaakmiddelen? Houd hier rekening mee als je de kinderkamer mooi hebt geschilderd of behangen. Zorg ervoor dat je genoeg tijd hebt om de kamer goed te luchten, voordat de kleine wordt geboren. Begin het liefst rond de 26 weken zwangerschap met het klaarmaken van de kinderkamer.

#3 Check de babykamer op veiligheid

Veiligheid gaat altijd voor alles. Controleer allereerst de stopcontacten die zich in de kinderkamer bevinden. Deze mogen namelijk niet loszitten. Heb je tweedehands kindermeubels gekocht, kijk dan of er geen lossen schroeven of spijkers uitsteken. Verder is het belangrijk dat je het bedje van je kind niet naast de verwarming plaatst. Je baby kan het daardoor te warm krijgen of zich branden.

#4 Kies een geschikte lamp

Let allereerst op het maximumvermogen dat in de lampenkap is toegestaan en beoordeel of dit genoeg is voor het doel van de lamp. Let daarbij ook op de hitte die de lamp produceert. Houd de verlichting in de babykamer vooral rustig, want het licht moet niet in de ogen van je kindje schijnen.

Heb je een kinderkamer met een speciaal thema? Kies dan kinderlampen die daar op inspelen, maar let erop dat ze ook functioneel zijn. Als je voor het thema ‘Dieren’ gaat, dan past een kinderwandlamp in de vorm van een schaap daar perfect bij. De wandlamp geeft een subtiel licht en kan mooi boven het babybedje of commode worden bevestigd.


#5 Kies de juiste lichtbron

Tot slot is het belangrijk om te bepalen welke lichtbron je gaat gebruiken. Ga je voor gloeilampen, spaarlampen of milieuvriendelijke ledverlichting? Op Directlampen.nl wordt er uitleg gegeven met welke zaken je rekening moet houden.

#BabystraatjeAd
The following two tabs change content below.

Meer babykamer