Connect
To Top

Babykleding, wat heb je allemaal nodig?

Bij het aanschaffen van babykleding kunnen er heel wat vragen op je afkomen. Want wat heb je nou eigenlijk allemaal nodig? Waar moet je op letten bij het kopen van babykleding en waar shop je de leukste items voor je mini-me? We vertellen je er alles over, lees je mee?

babykleding waar moet ik op letten

Waar op letten bij het kopen van Babykleding?

Als je babykleding koopt, dan wil je natuurlijk weten dat het goed zit. Letterlijk en figuurlijk. Vooral bij newborns kan het nog wel eens een uitdaging zijn om de beste babykleertjes te vinden. Zeker bij je eerste is het vaak een gedoe om die kleine armpjes door die (veel te) kleine mouwen heen te krijgen. Ook zul je niet de eerste zijn wie het zweet uitbreekt terwijl je dat hoofdje door de opening probeert te krijgen.

Kies daarom, zeker in het begin, voor babykleding met wat lossere mouwen. Ook de opening voor het koppie moet groot genoeg zijn (of knoopjes hebben). Zeker in het begin zijn overslagrompertjes en truitjes ideaal.

babykleding waar shop je de leukste items

Waar koop je leuke babykleding?

Natuurlijk moet babykleding praktisch zijn en je wil comfortabele en zachte stoffen voor je kleintje. Maar eerlijk is eerlijk, we willen toch ook dat babykleding gewoon leuk is. In de HEMA babykleding komen al deze elementen samen. Veel aanstaande of kersverse ouders zijn verrast over het ruime assortiment, de schappelijke prijzen, de leuke prints en fijne (bio) stoffen.

Niet alleen de leuke kleurtjes en mooie details kloppen, bij het oer-Hollandse HEMA wordt ook aan de nodige portie praktisch gedacht. Zo hebben de rompertjes stretch of een dubbele rij knopen, zodat je kleintje er extra lang mooi in kan zijn. Ook aan overslagrompertjes en handige jumpsuits voor baby’s geen gebrek. Bovendien wordt er gebruik gemaakt van fijn materiaal als (bio) katoen en bamboe. Enthousiast? Hier kun je meteen jouw babykleding kopen.

babykleding hema

Welke items heb je nodig?

Welke babykleding je allemaal nodig hebt, hang natuurlijk ook af van het jaargetijde waarin jouw kleine wondertje ter wereld komt. Over het algemeen kun je aanhouden dat je een baby altijd één laagje meer aandoet dan je zelf draagt. De hoeveelheid babykleertjes die je nodig hebt, hangt af van hoe vaak je wil wassen. Hijs je je kleintje het liefst elke dag of elk dagdeel in een frisse outfit of vind je het prima om kleertjes een tweede dag aan te doen? Mits ze schoon blijven natuurlijk, want er wordt wat afgespuugd (en gepoept en geplast) die eerste weken.

Houd er ook rekening mee dat je kleintje groeit als kool. Als je gaat shoppen voor babykleding is het verstandig om niet alles in ieniemienie maatjes te kopen. Slim kraambezoek weet dit en neemt juist alvast wat babykleertjes in een iets groter maatje mee. Ongeacht seizoen en voorkeur zijn er een aantal basics die je niet wilt missen. Zo raden we aan om minimaal 6 rompertjes in huis te hebben. Ook heb je een paar setjes boven- en onderkleding nodig. Lees hier meer over de perfecte garderobe voor je pasgeboren baby.

In het begin is een aparte pyjama trouwens niet echt nodig, je kleintje kan gewoon slapen in babykleertjes. Kies daarom bij voorkeur voor comfy pakjes en dito broekjes en bovenkleding. Wil je meer informatie over babykleding in bed? Op de website van de GGD vind je antwoord op de vraag ‘wat doe ik mijn baby aan in bed?’.

babykleding kleertjes

Houd je kleintje warm met de juiste babykleding

Wat is er nou schattiger dan die hele kleine kleertjes aan de waslijn? Gelukkig maar, want we raden je wel aan om babykleding voor het eerste gebruik te wassen (het liefst met een wasmiddel zonder parfum). Een pasgeboren baby heeft namelijk een gevoelige huid. Laat al die schattige babykleertjes ook eens uit en geniet van lekker veel huid-op-huid-contact met je kleintje. Want de juiste babykleertjes houden je baby warm, maar ook jouw warmte en liefde zijn onmisbaar!

Meer babykleding

 • Ontdek de leukste HEMA babykleding

  Als moeder weet je (of kom je er snel genoeg achter): het HEMA babykleding assortiment The following two tabs change content...

  Babystraatje.nl16 augustus 2022
 • Ontdek de Prénatal feestcollectie en tel af naar kerst

  Met alle mooie feestdagen in het vooruitzicht, kun je bij Prénatal de leukste feestitems shoppen. Denk hierbij aan een collectie vol glitters,...

  Babystraatje.nl16 augustus 2022
 • Rompertjes

  Als er iets is waarvan je als kersverse ouder niet genoeg in huis kunt hebben The following two tabs change content...

  Babystraatje.nl16 augustus 2022
 • Het is zomer bij Prénatal

  Nu het prachtige zomerse weer eraan komt The following two tabs change content below.BiografieLaatste Berichten Door Babystraatje.nl Klik hier en lees...

  Babystraatje.nl16 augustus 2022
 • Nieuwe collectie HEMA babyrompertjes

  Het allerleukste aan HEMA babykleding zijn toch wel de babyrompertjes The following two tabs change content below.BiografieLaatste Berichten Door Babystraatje.nl Klik...

  Babystraatje.nl16 augustus 2022