Connect
To Top

HEMA knutselspullen en buitenspeelgoed

De vakanties staan weer voor de deur en de zomer ook. Hoog tijd om het leukste buitenspeelgoed van de HEMA te ontdekken! Ook als het weer niet meewerkt, kun je er een onvergetelijke tijd van maken. Bij slecht weer houd je je kids namelijk uren zoet met HEMA knutselspullen. Wat zijn de nieuwtjes in speelgoedland en welke items wil je niet missen? Wij vertellen je alles over de leukste knutselspullen van de HEMA en het (verantwoorde) HEMA buitenspeelgoed. Lees je mee?

HEMA knutselspullen en buitenspeelgoed

Inhoudsopgave:

 • Spelenderwijs leren (en leven!)
 • HEMA buitenspeelgoed
 • HEMA buitenspeelgoed voor in de achtertuin
 • HEMA strandspeelgoed
 • HEMA knutselspullen
 • Knutselen baby
 • Knutselen dreumes
 • Knutselen peuter en kleuter
 • Op de wishlist: HEMA knutselspullen en buitenspeelgoed

HEMA buitenspeelgoed

Spelenderwijs leren (en leven!)

Spelen is in de eerste plaats leuk en vermakelijk, maar wist je dat spelen ook enorm belangrijk is voor de ontwikkeling van je kleintje? Voor de allerkleinsten is spelen goed voor de motorische ontwikkeling. Ook ontdekken baby’s door te spelen (en dingen in hun mond te stoppen) zichzelf en de wereld. Bij de wat oudere kinderen heeft het spel waarde voor de emotionele, sociale en intellectuele ontwikkeling. Door te spelen leren kids (onder andere) hun gevoelens te uiten en gedrag af te stemmen.

Iedere leeftijd vraagt om ander speelgoed dat aansluit op de behoeften en het ontwikkelingsniveau van je mini-me. In de collectie HEMA buitenspeelgoed vind je items voor alle leeftijden. Zo vind je speelgoed voor buiten voor de kleintjes (vanaf 1,5 jaar) en buitenspeelgoed voor peuters en kleuters. Op het HEMA buitenspeelgoed staat een duidelijke leeftijdsindicatie.

Ook op de HEMA knutselspullen staat in de meeste gevallen een indicatie. Met knustelen kun je eerder beginnen dan je misschien zou denken. Al vanaf 6 tot 8 maanden kunnen baby’s ‘helpen’ met knutselen. Je kunt bijvoorbeeld hand- of voetafdrukjes maken met vingerverf. Superschattig en leuk voor later!

HEMA knutselspullen

HEMA buitenspeelgoed

Lekker spelen in de buitenlucht is leuk en gezond. Het fijne is dat het allemaal niet zo nauw komt en dat kliederen mag. Omdat we positief zijn en geloven dat ook achter de wolken de zon schijnt, beginnen we met het uitlichten van het buitenspeelgoed van de HEMA. Het aanbod is verrassend veelzijdig en nodigt uit tot urenlang speel- en spetterplezier. Om het overzichtelijk te houden, delen we de collectie op in twee categorieën:

HEMA knutselspullen

HEMA buitenspeelgoed voor in de achtertuin

Ook thuis kun je er met mooi weer een onvergetelijk feestje van maken. Zelf hebben we onvergetelijke herinneringen aan zomerdagen die eindeloos leken te duren en in het teken stonden van urenlang speelplezier in de (speel)tuin. Denk aan ouderwets ring- of blikgooien, frisbeeën, stoepkrijten, balspellen of bellenblazen.

Als het echt mooi weer is, vermaken de kids zich onwijs goed in een opblaaszwembad of met een avontuurlijk watergevecht. Of je kleintje nu een kinderzwembad, kinder-tuingereedschap, knikkers, een waterpistool of een heuse speurtocht-set op zijn verlanglijstje heeft staan; je vindt het in het HEMA buitenspeelgoed assortiment!

knutselspullen en HEMA buitenspeelgoed

HEMA strandspeelgoed

Ook aan buitenspeelgoed voor een dagje zon, zee en strand is bij HEMA geen gebrek. Zwemringen, graafmachines, opblaasbare luchtbedden en zwemringen, (opvouwbare) emmertjes, schepjes en zandfiguren bieden speelvermaak voor jong en oud. Met de handige HEMA strandsets heb je meteen alles bij de hand. En wat dacht je van een heuse zandwatermolen, snorkelset of strandtent? Dat wordt de hele dag genieten.

Het mooie van het HEMA strandspeelgoed en HEMA buitenspeelgoed is dat een behoorlijk deel ervan van gerecycled (bio-)plastic wordt gemaakt. Dat speelt toch net iets lekkerder. Op het houten HEMA buitenspeelgoed zie je vaak het FSC-keurmerk terug. Dit geeft aan dat het hout op een verantwoorde manier is geproduceerd. Ook een fijne gedachte!

HEMA knutselspullen en buitenspeelgoed

HEMA knutselspullen

Als het weer niet meezit of als de neus wel even fris genoeg is, is er niets heerlijker dan lekker knutselen. De meeste kinderen beleven er ontzettend veel plezier aan. Daarnaast is het goed voor onder andere de fijne motorische ontwikkeling, het ruimtelijke inzicht, het concentratievermogen en de creativiteit. Kinderen leren delen en mooie dingen maken vergroot het zelfvertrouwen. Met de mooie HEMA knutselspullen maak je er gegarandeerd een feestje van!

De knutselspullen van de HEMA zijn er voor alle leeftijden. Met de allerkleinsten kun je los met vingerverf of klei. Houd je kleine deugniet wel goed in de gaten om te voorkomen dat ie klei of verf opeet! De kleuren en vormen werken stimulerend en de meeste baby’s worden blij van een beetje ravotten met verf of klei. Bovendien versterkt samen knutselen jullie band. Ook voor baby’s zijn (sommige) HEMA knutselspullen dus een aanrader.

knutselspullen en HEMA buitenspeelgoed

Knutselen baby

Zodra je kleine de pincetgreep beheerst (vaak tussen de 9 en 12 maanden) kan je spruit aan de slag met kleine stiften en kun je lekker samen gaan tekenen. Omdat er nog wel eens een uitschieter op het tafelkleed of op kleertjes terecht komt, is het de moeite om te investeren in uitwasbare stiften. Samen tekenen stimuleert het leervermogen van je kind. De basis van het leervermogen wordt in de eerste 3 jaar gevormd. Als je samen tekent, zul je snel de vooruitgang van je kleine kunstenaar merken.

HEMA knutselspullen en buitenspeelgoed

Knutselen dreumes

Zijn het eerst nog wat lijnen die per ongeluk het papier raken, vanaf ongeveer 16 maanden tekenen kids vaker lijnen, vormen en patronen. Vanaf 2 jaar ga je misschien zelfs af en toe wat herkennen. Vanaf die leeftijd gaat er sowieso een wereld open. Als het weer toch een beetje meezit, is stoepkrijten heerlijk. Stoepkrijt, en veel andere knutselspullen, zijn geschikt vanaf 2 jaar.

knutselspullen en HEMA buitenspeelgoed

Knutselen peuter en kleuter

De meeste HEMA knutselspullen zijn geschikt vanaf 3 jaar of ouder. Dit staat op de verpakking aangegeven. Vanaf 3 jaar worden de knutselmogelijkheden aanzienlijk groter en kunnen kids helemaal los met diamantcreatie-kaarten, stempels of glitterkaarten inkleuren. Het echte precisiewerk zoals strijkkralen, stickeren op nummer of zandcreaties laat dan nog een jaartje op zich wachten.

In de HEMA knutselspullen collectie vind je voor iedere leeftijd iets leuks. Ook voor schoolkinderen vind je genoeg items voor geinspireerd vermaak. Wat dacht je van Origami vouwen of een compleet HEMA knutselpakket? Knutselspullen kopen bij de HEMA kan in de winkel maar ook online shop je de leukste items voor jong en oud.

HEMA buitenspeelgoed

Op de wishlist: HEMA knutselspullen en buitenspeelgoed

Samen spelen is heerlijk. Met ouders of andere kindjes erbij kan de pret niet op. Met het mooie buitenspeelgoed van de HEMA en de gave knutselspullen kan je kleintje zichzelf (als ie oud genoeg is dan) ook prima even alleen vermaken. Maak er een mooie en speelse zomer van!

HEMA knutselspullen

Meer babyspeelgoed

 • Nieuw speelgoed bij PSikhouvanjou

  De webwinkel PSikhouvanjou heeft nieuw speelgoed van het Belgische merk Lilliputiens The following two tabs change content below.BiografieLaatste Berichten Door Babystraatje.nl...

  Babystraatje.nl17 mei 2022
 • Ontdek de nieuwste Happy Horse collectie knuffeldieren

  De nieuwste collectie van Happy Horse bestaat uit super schattige knuffeldieren The following two tabs change content below.BiografieLaatste Berichten Door Babystraatje.nl...

  Babystraatje.nl17 mei 2022
 • Tiamo Dreamy Deer en Balletmuizen collectie

  Tiamo produceert de leukste, vrolijkste en liefste items The following two tabs change content below.BiografieLaatste Berichten Door Babystraatje.nl Klik hier en...

  Babystraatje.nl17 mei 2022
 • Het leukste Little Dutch kinderspeelgoed

  Het Nederlandse kindermerk Little Dutch maakt lifestyle essentials The following two tabs change content below.BiografieLaatste Berichten Door Babystraatje.nl Klik hier en...

  Babystraatje.nl17 mei 2022
 • Het leukste HEMA houten speelgoed voor jouw kindje

  Als het buiten bewolkt is en regent, is binnen spelen voor kinderen The following two tabs change content below.BiografieLaatste Berichten Door...

  Babystraatje.nl17 mei 2022