Connect
To Top

Mama Jodi: De favorieten van onze baby. Van speelgoed, tot activiteit en favoriet van mama

Mijn spruit is bijna 1 (laten we hier vooral niet te lang bij stil staan, slik) en hij ontdekt de wereld. Alles is speelgoed en overal kun je je aan optrekken. Wat zijn de favorieten van een (bijna) 1 jarige baby? Van speelgoed, tot activiteit en stiekem favoriet van mama. Ik deel ze vandaag met jullie…

Mama Jodi De 10 favorieten van onze baby van bijna 1 jaar Van speelgoed tot activiteit en favoriet van mama-1

Boekjes
Boeken zijn ineens echt favoriet. Onze spruit heeft heel veel boeken en regelmatig lezen we samen een boek. Hij kijkt echt naar de pagina’s en wordt lekker rustig. Wij hebben ook een aantal kartonnenboekjes en daar mag spruit zelf doorheen bladeren en mee spelen en dat doet hij dan ook fanatiek. Hij pakt ze zelf van de kast en bladert er doorheen, alsof hij echt kan lezen. Van de Kruidvat heb ik ook twee boekjes met geluid er in (de ‘ik hoor….’ Boekjes) en dat zijn de grootste favorieten.

Zelf fruit eten
Onze spruit houdt van eten en dan vooral van fruit. In de ochtend eet hij gerust 2,5 tot 3 stuks weg als hij de kans krijgt. Het liefste eet hij de stukken uit de hand en hapt hij zelf af. Dit deed hij al zonder tanden en door te beginnen met een banaan kon hij goed oefenen. Niet al het fruit kan hij natuurlijk afhappen, daar maken we kleinere stukjes van, maar het liefst doet hij het zelf.

Please accept statistieken, marketing cookies to watch this video.

Slabbers met mouwen
We hebben heel veel slabbers, maar ik pak tegenwoordig het liefste die met armen. Dan blijven zijn kleren tenminste (iets langer) netjes. We hebben 1 Silly Billyz slabber en ik vind ze belachelijk duur, maar hij is heel fijn. Ideaal als je kleine zelf brood, fruit of wat dan ook gaat eten. Want dit doet hij echt niet alleen met zijn handen, maar zijn buik, armen en wangen helpen ook mee. Van Bambino heb ik ook 3 slabbers met mouwen bijgekocht (3 euro), deze zijn ook fijn alleen zijn de handen van onze spruit al iets te dik hiervoor, dus die gaan lastiger aan.

Mama Jodi De 10 favorieten van onze baby van bijna 1 jaar Van speelgoed tot activiteit en favoriet van mama-2

Spijkerbloes
Dit is natuurlijk een favoriet van mama. Want wat staat het hem lief en stoer. Onze spruit heeft er 2 (H&M en Zara). Beide soepel spijker dus zitten lekker. Lekker soepel broekje, romper en dan de bloes. Om op te eten zo lekker ziet hij er dan uit.

“Bij vrienden dronk onze spruit ineens de rietjesbeker van hun spruiten leeg. Ik heb toen snel zelf een rietjesbeker gehaald.”

 

Rietjes beker
Onze spruit dronk uit een tuitbeker en dit ging best goed. Alleen kon hij zelf de beker niet goed omhoog houden om te kunnen drinken. Bij vrienden dronk hij ineens de rietjesbeker van een van hun spruiten leeg. Ik heb toen snel een rietjesbeker gehaald van Avent, maar die van Hema (3 euro) zijn ook antilek en net zo fijn, vind ik.

Papier
Hier moet ik goed op letten, want papier is ook echt een favoriet. Hij versnipperd alles en stopt stukjes in zijn mond. Ook kaartjes in zijn kleding of ergens anders aan vindt hij fascinerend.

Please accept statistieken, marketing cookies to watch this video.

Blokken
We hebben er nog niet zo heel veel, maar de blokjes die hij heeft, verspreidt hij door de hele woonkamer. Hij kruipt er mee rond, slaat er overal mee tegenaan en laat ze overal slingeren. Als wij een toren bouwen, vindt hij het omgooien hiervan natuurlijk ook ontzettend grappig.

Rammeldingen
Zo’n opdraai tv-tje, een bal met een belletje er in. Een plastic auto met een muziekje, een soort piano. Het is allemaal even fascinerend. Bij het consultatie bureau raadden ze ook speeltjes aan met geluid. Ik hou er zelf niet altijd van, maar onze spruit wordt er heel blij van.

In bad gaan/ in het badje spelen
Dit zijn er eigenlijk twee in een. Want mijn spruit houdt ontzettend van in bad gaan. Lekker spelen, spetteren, kliederen, kruipen door het grote bad. Hij vindt het allemaal heerlijk. Met het mooie weer, is hij ook in de tuin in zo’n klein badje geweest en hij was er niet meer uit weg te slaan. Hij kroop er zelf in en hij vermaakte zich kostelijk. Heerlijk…

Alles wat niet mag is favoriet
Deze zullen ouders vast herkennen, maar mijn telefoon, de afstandsbedieningen, ipad of het kastje waar hij niet in mag, daar wil mijn spruit het liefste ook mee spelen. Ik snap het wel, want hij ziet ons er ook op werken en er zitten veel knopjes op en allerlei lichtjes, maar het mag natuurlijk niet. Bekentenis; soms doe ik alsof ik niet zie dat de afstandsbediening heeft als hij zo lekker zit te spelen.

Zijn deze favorieten herkenbaar? Hebben jullie nog goede tips voor speelgoed voor een 1 jarige?

Tot snel,

Liefs Jodi

2 Reacties

Meer Gastblogs