Connect
To Top

Mama Nikkie: Verhuizen met een kindje is best heftig

Ineens is het zover! Na een paar maanden voorbereiding stond daar ineens onze verhuizing voor de deur. Best heftig om dit te combineren met een kleintje erbij. Hoe hebben wij de verhuizing ervaren en wat zou ik juist wel en niet aan willen raden? Ik vertel het jullie vandaag!

Van te voren inpakken

Aangezien wij al heel snel wisten wanneer wij precies zouden verhuizen hadden wij van te voren al zo veel mogelijk ingepakt. Echt een aanrader om dit al van te voren aan te pakken want het geeft je zoveel meer rust wanneer je weet dat dit al zo goed als gedaan is. En wanneer je hier van te voren al mee begint heb je ook de tijd om eens goed naar je spullen te kijken. Want wat gaat wel mee en wat verdwijnt er per direct de prullenbak in?! Maar wat hebben wij al wel en niet van te voren ingepakt?

“Een verhuizing is voor zowel de ouders als een kindje een hele happening.”

Verhuizen met een kindje

Een verhuizing is voor zowel de ouders als een kindje een hele happening. Daarom hebben wij ervoor gekozen om het slaapkamertje van Wess en de woonkamer zoveel mogelijk en zo lang mogelijk hetzelfde te houden. Puur om de rust voor Wess in stand te houden. Alle accessoires waren al wel ingepakt maar de meubels en het speelgoed van Wess hebben wij tot het eind bewaard.

De oppas

En dan de oppas… Want wie gaat er op Wess passen wanneer wij een hele dag aan het klussen zijn? Gelukkig verhuizen wij naar een nieuwbouwhuis en is er niet echt spraken van (veel) klussen. Toch ben je de eerste paar dagen wel even bezig alles een beetje naar je eigen smaak te maken. Maar oppas is voor ons nog steeds een dingetje. Wess is nu bijna 16 maanden en een hele dag naar een oppas is bij ons nog niet voorgekomen. Dus spannend is het voor ons allebei wel. Want gaat dat wel goed komen? Gaat Wess dit accepteren? En wat doen we als het niet goed gaat…

“Wat je niet wilt is dat je kindje overstuur raakt.”

Een nieuwe omgeving voor je kindje

Om dit zoveel mogelijk te voorkomen hebben we ervoor gezorgd dat mijn schoonouders bij ons thuis komen oppassen. Dan is Wess gewoon in zijn eigen omgeving en slaapt hij in zijn eigen bedje. Dan weet ik in ieder geval dat hij overdag gewoon goed slaapt. Op een maandag krijgen wij de sleutel dus dan komen ze op maandag en dinsdag in ons oude huis oppassen.

Woensdag willen wij dan verhuizen met de gedachte om zijn slaapkamertje als eerste over te verhuizen zodat zijn slaapkamer er weer precies bij staat zoals het allemaal in het oude huis stond. Veel zouden mij misschien voor gek verklaren, maar we willen dat deze overgang zo makkelijk mogelijk word gemaakt voor hem en voor ons. Want als je iets niet wilt is dat je kindje overstuur raakt omdat het moeite heeft zich aan te passen aan zijn nieuwe omgeving.

Ons nieuwe huis

PIEP, PIEP, PIEP… 07:30 uur. En dan gaat de wekker… Tijd om op te staan! Vandaag is dan echt de dag om de sleutel van ons nieuwe huis op te gaan halen! Hoe dit avontuur verder afloopt, je leest het de volgende keer.

Liefs, Nikkie

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer Gastblogs