Connect
To Top

Mama Pien: Supermama in 100 dagen. Is het haalbaar om te voldoen aan het ‘supermama’ ideaalbeeld?

Een nieuw jaar vol met goede voornemens! Ook voor mij! Om dit jaar goed van wal te steken begin ik aan een grote uitdaging. Is het haalbaar om te voldoen aan het ideaalbeeld wat er geschept is over de ‘supermama’?

mama-pien-supermama-in-100-dagen-1

Een supermama is in mijn ogen iemand die alles onder controle heeft: vrolijke (bijna altijd) schone (bijna altijd) en gelukkige (check!) kinderen, gezonde voeding de hele week door (no way José, nu regelmatig snackavondjes/momentjes), is nooit chagrijnig (check!), ziet er zelf altijd tiptop uit (nageltjes gelakt, mooie vlekkeloze kleding, haren netjes gestyled, en dit iedere dag!) – (absoluut nog lang geen check), heeft een actief sociaal leven (geen check, vooral thuis op de bank met mijn zakje Hamka’s), is betrokken op alle fronten (in progress, opgegeven voor de oudercommissie), heeft een opgeruimd huis (bij lange na niet, bel regelmatig mijn zus/moeder als ik weer eens een tapijt van knuffels speelgoed en kleding heb) en werkt aan haar eigen ontwikkeling/carrière (check).

“Sporten in de sportschool is geen optie daarom het boek Killerbody aangeschaft. Door middel van dit dieet en thuis oefeningen doen zou je binnen 12 weken tijd een killerbody hebben.”

 

Het doel is om de komende 100 dagen de bovenstaande punten volledig na te leven voor zover haalbaar… oh help de twijfels slaan nu al toe! Na deze honderd dagen ben ik erg benieuwd hoe ik me voel. Ik hoop met een killerbody, op mooie hakken ergens op een hip zonovergoten eiland terwijl mijn meissie heerlijk in het zand speelt. Ben alleen wel bang dat de realiteit iets minder rooskleurig zal zijn. We beginnen in ieder geval hoopvol aan week numero uno!

mama-pien-supermama-in-100-dagen-2

Sporten in de sportschool is geen optie daarom het boek Killerbody aangeschaft. Door middel van dit dieet en thuis oefeningen doen zou je binnen 12 weken tijd een killerbody hebben. Dat lijkt me geweldig! Ik ben erg benieuwd!! De key to succes is hierin denk ik de voorbereiding en doorzettingsvermogen. Zondagavond heb ik de maaltijden en ontbijtjes doorgenomen en deze voorbereid omdat ik dagelijks geen tijd heb om zo uitgebreid te koken. Het eten moet ‘s avonds echt binnen 20 minuten op tafel staan en ‘s morgens heb ik al helemaal geen tijd om een proteïnepannenkoek te staan maken. Ideaal dus als het al voorbereid in de koelkast ligt.

Gelijk het eerste dilemma, kan ik de avondmaaltijd van dit dieet ook voorschotelen aan mijn dochter van 2 of moet ik echt twee maaltijden gaan koken? Kijkend naar het weekprogramma lijkt het juist een erg voedzaam dieet te zijn wat prima binnen het gezinsleven past zolang je voor de overige gezinsleden maar geen light producten gebruikt. Overdag eet de kleine meid op school of bij oma en in de ochtend krijgt zij nog steeds haar Brinta. Met een goed voorbereidde en gevulde koelkast moet dit dieet dus lukken. Ready Steady Go! Laat deze week maar beginnen!

“Wat zwaar en wat valt dit tegen! Had ik maar ergens één spier die nog een beetje normaal functioneerde maar nee, ik voel me net een lappenpop met 0,0 kracht.”

 

Gelukkig was het huis nog netjes na het weekend en heb ik maandagavond netjes mij aan het dieet en fanatiek aan de oefeningen begonnen. Wat zwaar en wat valt dit tegen! Had ik maar ergens één spier die nog een beetje normaal functioneerde maar nee, ik voel me net een lappenpop met 0,0 kracht.

Dinsdag daarentegen begon met wat spierpijn en moeite. Ik was vergeten mijn kleding voor die dag klaar te leggen dus een witte blouse uit de kast getrokken en een zwarte broek. En ja hoor na het ontbijt met de kleine ff geknuffeld waarna ik onder de Brinta zat. We waren te laat dus snel jas aan, Brinta vlek niet opgemerkt, snel op de fiets naar het kinderdagverblijf en naar werk. Bij het uitdoen van mijn jas onder de TL-verlichting springt die mega Brintavlek in zicht…scheizze. Snel naar de wc, vlek wegpoetsen, make-upje (door het fietsen loopt de mascara standaard uit dus besloten om dit voortaan pas na het fietsen te doen) en weer door! Mis alleen het puntje haar en nagellak, hier moet nog aan gewerkt worden.

mama-pien-supermama-in-100-dagen

Het eten was ‘s avonds snel klaar dankzij de voorbereiding maar wat een hoop troep kan een mens maken in twee dagen tijd! Het huis hier en daar een beetje aan de kant gemaakt, wasjes gedraaid en op tijd naar bed. De spierpijn hakt erin.

“Op werk aangekomen zakte ik continu door mijn benen, wat is sporten toch een achterlijke marteling eigenlijk.”

 

Op woensdag snel op de fiets gesprongen met mega veel spierpijn. Al 3 jaar geen sport gedaan en nu ineens de zware killerbody oefeningen. Wanneer ik mijn dochtertje vroeg in de morgen bij mijn moeder breng, biedt ze gelukkig aan om mij naar mijn werk te brengen. Yes, yes, yes!! Daar zeg ik nu geen nee tegen! Ik heb werkelijk de liefste moeder die er maar is! Op werk aangekomen zakte ik continu door mijn benen, wat is sporten toch een achterlijke marteling eigenlijk. Maar ik moet me hier overheen zetten, vanavond weer een trainavond voor de boeg. Vraag me af of Fayah wel menselijk is, nu nog gaan sporten met zoveel spierpijn! Hoe haal je het in je hoofd? Het is voor een goed doel Pien! En ik probeer mezelf moed in te praten…

Na twee dagen is de conclusie tot zover haalbaar. Zondagavond voorbereiden, 3 keer in de week sporten, tussendoor opruimen, en de weekenden voor de leuke dingen. Niet te vergeten de nagels bij houden en het haar wat beter stylen. Hier moet een andere oplossing voor zijn, dit moet ik nog even in mijn systeem krijgen. Wat zou het leuk zijn om te kunnen pronken met mijn abcrack in de zomer..

Meer Gastblogs