Connect
To Top

Mama Rianne: Een ode aan m’n beste vrienden. Het waardevolste wat ik me heb kunnen wensen

Inmiddels alweer een jaar geleden; De zwangerschapstest geeft 2 roze streepjes aan.. we kunnen ons geluk niet op! Het liefst zou ik het direct van de daken willen schreeuwen; uiteraard wel door een idioot grote en luide megafoon, staand in een soort spotlight! Maar het is toch verstandiger om nog even te wachten met het delen van onze wolk nadat we de eerste echo hebben gehad, het is uiteraard nog maar een soort mini kikkervisje (of eerlijk gezegd aan schattige mini aliën).

Please accept statistieken, marketing cookies to watch this video.

Twee vriendinnen neem ik in vertrouwen; de keuze liegen of eerlijkheid bij de vraag zelf was voor mij gauw gemaakt en het stond voor mijn gevoel toch al op mijn voorhoofd geschreven. Op 21 juni, mijn vriend zijn verjaardag en ook nog eens Vaderdag, besluiten wij het aan onze vrienden te vertellen. De mensen die mij kennen weten dat dit niet op de gewoonste manier gaat.. we besluiten om de echo foto op te hangen tussen de andere foto’s op het toilet. Met zenuwen overal en een 0.0 Radler in mijn glas laten we de eerste vrienden binnen. Wachtend op dat er eindelijk iemand naar het toilet moet blijf ik nippen van mijn 0.0 Radler, een Gin-Tonic zou mij nu beter doen aangezien ik het gevoel heb dat er met koeienletters ‘’zwanger’’ op mijn voorhoofd staat en ik het moeilijk voor me kan houden.

Mama Rianne Een ode aan mijn beste vrienden Het meest waardevolle wat ik me nu en tijdens de zwangerschap heb kunnen wensen-2

De eerste vrienden gaan door naar een volgend feestje.. ‘Ze hebben nog niet geplast!’ Snel ren ik achter deze vrienden aan en laat ze een kijkje nemen in het toilet. Deze vrienden die hebben geholpen met klussen, onderzoeken de muren en het plafond op een missertje die zij eventueel hebben gemaakt; totdat zij op de echo foto stuiten! Yes! De eerste heeft het gezien en wat zijn ze blij voor ons! Gedurende de avond komen steeds meer mensen met een dolblij en geheimzinnig gezicht van het toilet, totdat de halve woonkamer in het toilet staat en probeert te achterhalen wat voor magische taferelen er op dit toilet lijken te gebeuren. De felicitaties vliegen in het rond en het ene na het andere oppas aanbod wordt ons om de oren geslingerd. Iedereen lijkt oprecht blij voor ons te zijn. Zittend op onze roze wolk van baby’s & vrienden nemen wij afscheid van de laatste vrienden en kijken terug op een geslaagde ‘onthulling’.

“De vrienden die er voor ons zijn, en dan bedoel ik er écht zijn, vind ik het aller waardevolste wat ik me tijdens de zwangerschap en nu tijdens Mara haar leven heb kunnen wensen.”

 

De maanden vorderen, ik begin steeds meer het formaat nijlpaard aan te nemen en de, inmiddels roze, wolk blijft maar groeien. Naast dat mijn lijf bijzondere proporties begint aan te nemen en mijn hersenen op een wolk naast Pluto lijken te zijn, gebeuren er ook vreemde dingen betreffende onze vriendschappen. Met mijn dikke buik is het contact met sommige vrienden meer dan ooit en met andere minder dan ooit. Sommige vriendschappen lijken meer en meer op te bloeien waar de andere zachtjes of soms keihard doodbloeden. Die roze wolk krijgt dan ook langzamerhand een aantal scheurtjes ’Nou daar gaat ons oppas bestand’ grap ik nog tegen mijn vriend, niet wetende dat ik in de eerste 3 maanden van het leven van ons mooiste wondertje achter het cliché “echte vrienden” zou komen en een aantal vriendschappen zou verbreken.

Mama Rianne Een ode aan mijn beste vrienden Het meest waardevolle wat ik me nu en tijdens de zwangerschap heb kunnen wensen-3

De vrienden die er voor ons zijn, en dan bedoel ik er écht zijn, vind ik het aller waardevolste wat ik me tijdens de zwangerschap en nu tijdens Mara haar leven heb kunnen wensen. Vrienden die vragen hoe het met ons gaat, een taartje meebrengen, ons overladen met kleine kadootjes, vrienden die spontaan langskomen om een glimp van Mara op te vangen, vrienden die zitten te springen om die baby spam foto’s (waar ik dan weer een enorme held in ben!) en niet te vergeten mijn liefste vriendin die altijd voor mij klaarstaat en mij heeft verrast met een echte babyshower! Maar wat ik het meeste waardeer is dat deze vrienden ons die zuurstokroze wolk enorm gunnen, waarmee wij ons geluk kunnen delen en die Mara in hun hart hebben gesloten.

Mama Rianne Een ode aan mijn beste vrienden Het meest waardevolle wat ik me nu en tijdens de zwangerschap heb kunnen wensen-4

Hoe mooi en fijn geluk kan zijn, zo moeilijk kan dit soms te delen zijn. Ik blijf een individu maar mensen krijgen Mara er tegenwoordig bij, zo werkt het gewoon… Met Mara; of helemaal niet. Het vormen van een gelukkig gezin is voor ons het allerbelangrijkste, de vrienden die hier deel van uit willen maken springen bij ons op de roze wolk en de rest schuift maar aan bij Pluto.

Meer Gastblogs