Mama Sjors: 37 weken zwanger! Ben ik er klaar voor?

Mama Sjors: 37 weken zwanger! Ik verwacht dat de kraamperiode net zo zwaar zal zijn als ons derde kindje

Het einde van mijn zwangerschap is alweer in zicht! Vandaag begint de zomervakantie. Lekker 6 weken lang geen moetjes. Heerlijk! De jongens kunnen even bijtanken. En ik ook. Ondanks dat ik nog loop, werd het stuk naar school toch wel wat ver! Vanaf vandaag dus eventjes niet meer.

Boterhammetje eten

37 weken zwanger

De tijd is echt voorbij gevlogen, ik sta er echt van te kijken. Morgen officieel 37 weken zwanger en dus kan ons kleintje komen. Gek idee dat het elk moment zover kan zijn. Ben ik er klaar voor? Nog niet… Ik moet nog starten met de babywas… En nog eens kijken of ik alles heb. Slechte zaak al zeg ik het zelf!!

“Onze kinderen worden inmiddels wat ongeduldig en zijn erg benieuwd naar hun broertje!”

 

Het geboorte- en kraamplan zijn wel al af en bekeken door verloskundige en het kraambureau. Onze kinderen worden inmiddels wat ongeduldig en zijn erg benieuwd naar hun broertje! Met de 35 weken echo was zijn zaakje duidelijk zichtbaar, hihi. Dit nogmaals aan onze kleinste vertelt, maar nee hoor hij denkt hier nog steeds anders over! De kleine schat, zo liefdevol naar mijn buik en zijn baby toe, hij zal straks enorm moeten gaan wennen!

Mommy and sons!

Mijn handen vol aan onze jongste

Het is allemaal heel anders dan met de vorige zwangerschappen en kleintjes erbij. Ik heb echt mijn handen vol aan onze jongste. Hij is vorige maand 2 jaar geworden! Hij heeft enorm van zijn dag genoten en 2 weken later van het ‘grotere’ feestje wat samen gevierd werd met zijn oudste broer, die deze maand echt jarig is.

Soms denkt hij echt dat hij al heel groot is, veel te bijdehand en zijn spreektaal is ook veel te ver voor zijn net 2 jaar. Hij weet zo goed wat hij wel en niet wilt. En hij maakt dit dan ook heel erg duidelijk! Sensitief en temperamentvol mannetje weer 😉

Celebrate life! Ontbijttaartje voor onze 2 jarige!

Onrustig in de nacht

De afgelopen weken slaapt hij ook heel onrustig in de nacht en vertikt hij het bijna elke dag om een middagslaapje te doen. Inmiddels is hij in 4 weken tijd van 5 keer per nacht wakker worden naar 2 gegaan. Afgelopen weekend niet één keer wakker en om half 7 eruit. Afgelopen weekend sliep hij dan wel met ons omdat we uit logeren waren bij opa en oma en hij dat campingbedje geen goed idee vond… Toch die extra ‘mijn papa en mama zijn bij mij’ veiligheid.

Slapen

Enige zorgen naar de kraamperiode

Zoals we in het begin met grote angst en vraagtekens naar de 9 maanden toekeken, kijken we nu met enige zorgen naar de kraamperiode. Geen angst gelukkig. Manlief een beetje voor de bevalling omdat onze kleintjes altijd snel, maar met een redelijke zwakke start, beginnen. Als partner “sta je er maar bij”… Dus ik begrijp hem wel, alleen voel ik dit zelf gelukkig niet. Mijn lijf kan dit!!

“Ik verwacht dat de kraamperiode net zo pittig zal zijn als met ons derde kindje, dan kan het alleen maar meevallen…”

 

Onze vorige kraamperiode was ontzettend ‘heavy’

Ik verwacht dat de kraamperiode net zo pittig zal zijn als met ons derde kindje, dan kan het alleen maar meevallen. Het zou natuurlijk fantastisch zijn als het gewoon zo gaat “zoals het hoort”. Dat ik ook met een dag of 10 lekker de deur uit kan gaan met het gezin en ons kersverse baby. Lekker pronken! Zoals het zou moeten zijn.

Ondanks dat onze vorige kraamperiode echt ontzettend ‘heavy’ was, kijk ik terug op een fijne week met een hele lieve kraamverzorgster. Ik heb haar deze keer ook benaderd om te vragen of ze onze week wilde doen. Ze werkt inmiddels voor haarzelf en ging kijken wat ze voor ons kon betekenen.

Het zou heel fijn zijn, omdat ze weet hoe toen mijn lichaam er aan toe was. En hoe langzaam ik herstelde en ondanks alle ellende hoe goed ons kleintje het deed. Dus dit is even afwachten! Nu eerst de laatste dingen op orde brengen, ontspanning vinden en laat mijn lijf zich ondertussen maar klaar maken… Ohja, en een naam verzinnen wat natuurlijk bij de rest van mijn kids past!!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer Gastblogs