Connect
To Top

Mama Sjors: Ons aapje is een onrustige slaper. Regelmatig begint hij vanuit het niets heel hard te huilen

Het is zo leuk om te zien hoe jij je ontwikkelt. Je bent de derde in de rij. Zo hetzelfde maar toch ook zo anders. Sensitief dat voorop. Het is wel een heel stuk minder dan de eerste maanden. Maar zoiets blijft. Je broers hebben het ook. Vooral met emoties en wat er gevoeld wordt. Dit houden we ook vast. Het is belangrijk om aan elkaar te laten weten hoe jij je voelt!

mama-sjors-het-is-zo-leuk-om-te-zien-hoe-jij-je-ontwikkelt-3Lekker verven! Je bent gek op tekenen. Maakt niet uit met welk matriaal

Als er geknuffeld wordt wil je erbij. Als papa en mama elkaar een kus geven dan kom je aangelopen en maak je kus geluidjes, dat wil je ook! Ja en jaloers hè, als iemand met mama knuffelt dan kom je nog net niet aangerend en moet er plaats gemaakt worden voor jou… Hmmm dit gaat later een dingetje worden denk ik zo.

“Je bent een onrustige slaper, net als de rest. Regelmatig begin je vanuit het niets heel hard te huilen.”

 

Je bent echt een foodlover, vooral vleesjes. Dit is ook wel een mannendingetje hier. We maken zelf vaak pittige kippenpootjes, je mocht van mama de binnenkant eten, toen het bordje leeg was en er een nieuwe lading op tafel kwam begon je zowat te juichen….!! Dit was echt zo grappig. Handjes in de lucht oohhhh en euhjjj roepen. Zo klein als je bent.

Je slaappatroon verandert ook. Je bent om 18u klaar voor je bedje. Soms nog eventjes spelen maar meestal lekker na boven na het eten. Tandjes poetsen en je wilt graag lezen, het boek kies je zelf uit ook. Borst drinkend val je vaak in slaap.

mama-sjors-het-is-zo-leuk-om-te-zien-hoe-jij-je-ontwikkelt-1Een extra slaapje en de borst overdag… wat een mazzel

Je bent een onrustige slaper, net als de rest. Regelmatig begin je vanuit het niets heel hard te huilen maar zoals het start zo is het ook bijna meteen weer stil. Soms begin je keihard te lachen en te praten. Je kamertje grenst aan onze slaapkamer, hier schrikt mama heel vaak wakker van hoor!

Het schijnt bij 1 op de 3 kindjes voor het zesde jaar voor te komen, parasomnie genoemd. De nachtelijke angstaanvallen komt bij 1 tot 6% van de kindjes van 3 jaar of ouder voor. En bij jongere kindjes eens in de week. Dus ik weet wat ons te wachten staat… Je zult als je 5 of 6 jaar bent vast rustiger slapen. Tot die tijd is een goede slaaphygiëne erg belangrijk. (Donkere kamer, weinig geluiden, behaaglijk, schoon, rust en frisse lucht).

“Gelukkig weet je heel goed wat je wilt en als het niet bevalt laat je dit gewoon horen.”

 

Gelukkig weet je heel goed wat je wilt en als het niet bevalt laat je dit gewoon horen. Heel soms kom je in de nacht nog voor een voeding, maar al bijna niet meer. Nu hoest je heel erg en moet ik je soms eventjes helpen, waardoor je natuurlijk ook een slokje drinken wilt. Overdag heb je meestal 1 slaapje van meestal anderhalf uur, maar de laatste tijd slaap je ook wel eens in de middag. Rond 16.30u – 16u, een dutje van 45 min. Zo kan je er weer even tegenaan. Want fit en met volledige aandacht eten is natuurlijk belangrijk!

mama-sjors-het-is-zo-leuk-om-te-zien-hoe-jij-je-ontwikkelt-2Yesssss eten! #meatlover

Meer Gastblogs