Connect
To Top

Vier recepten van HelloFresh met vergeten groente voor drukke mama’s

De herfst is begonnen en als moeder moet je altijd weer iets nieuws voor op tafel verzinnen. In oktober verrast HelloFresh alle moeders met vier heerlijke recepten waarin vergeten groente zijn meegenomen. Een ding is zeker: Na het eten van deze maaltijden, vergeet je deze groente niet snel meer! Eet smakelijk!

4 snelkook recepten van Hellofresh

Waarom vergeten groente?

Sommige groente die jaren geleden regelmatig op tafel stonden, worden tegenwoordig amper gegeten. Veel van deze ‘vergeten groente’ zijn wel ontzettend lekker! Waarom zijn we ze dan toch vergeten? Sommige telers zijn met de productie van deze groente gestopt, omdat ze gewoonweg niet genoeg opleverden. Andere vergeten groente hadden een aparte of bittere smaak, waardoor ze minder tot de favoriete groente behoorden. Wist je dat er tientallen soorten vergeten groente zijn? Groente die in Nederland vergeten zijn, worden in andere landen soms nog volop gegeten. Lees snel verder voor de recepten met vergeten groente van HelloFresh!

4 snelkook recepten van Hellofresh

Vergeten groente 1: Pastinaak

Recept: Pastinaakcrème met varkensworst, perenmoes en paarse wortel. Pastinaak is familie van de wortel en heeft een zoete, anijsachtige smaak die in de pastinaakcrème goed tot zijn recht komt. Omdat pastinaak wit van kleur is, wordt deze ook vaak ‘witte peen’ genoemd. Deze groente is in de keuken bijzonder veelzijdig, omdat je die in veel verschillende gerechten kunt verwerken.

4 snelkook recepten van hellofresh vergeten groente

Vergeten groente 2: Knolselderij

Recept: Knolselderijsoep met appel, kaas-baguette en knolselderijchips. Je zou het op het eerste gezicht misschien niet zeggen, maar de knolselderij in deze soep gaat je blij verrassen. De soep zit boordevol vezels, mineralen en vitaminen en is naast voedzaam ook super smaakvol. Met zijn milde, kruidige smaak past hij perfect bij de fris zoete appel in deze soep. Onvergetelijk lekker!

TIP! Gratis Zwangerbox en Babybox aanvragen
Vraag GRATIS de Zwangerbox en Babybox aan van Ouders van Nu en haal ze op bij Blokker!

 

4 snelkook recepten van hellofresh vergeten groente

Vergeten groente 3: Peterseliewortel

Recept: Risotto met peterseliewortel en heekfilet. De peterseliewortel is crèmekleurig en lijkt op een kleine uitvoering van de pastinaak en smaakt naar een combinatie van knolselderij en peterselie. Deze wortel bevat proteïnen, veel calcium, ijzer, is rijk aan caroteen, vele vitamines en mineralen. Ontdek de milde, zachte smaak van deze onvergetelijke groente in de smeuïge risotto met peterseliewortel en heekfilet.

4 snelkook recepten van hellofresh vergeten groente

Vergeten groente 4: Aardpeer

Recept: Geroosterde aardpeer en kippendij uit de oven. De aardpeer, ook wel topinamboer of Jeruzalem-artisjok genoemd, is ooit verdrongen door de aardappel. Deze groente heeft een zachte, zoete smaak en is een knolletje die lijkt op dikke gember en kan soms paars van kleur zijn. Heerlijk met bijvoorbeeld prei, erwten, bonen en broccoli. Deze groente is niet alleen smaakvol, hij zit boordevol vitamine B, kalium, calcium, ijzer én is glutenvrij. Ontdek deze veelzijdige vergeten groente bij HelloFresh in het recept met geroosterde aardpeer en kippendij uit de oven.

4 snelkook recepten van Hellofresh

Zo makkelijk bestel je bij HelloFresh

Wat eten we vanavond? Daar hoef je met HelloFresh niet meer over na te denken. HelloFresh ontwikkelt wekelijks lekkere, gezonde en verrassende recepten en doet alle boodschappen voor je. Aan het begin van de week wordt de HelloFresh Box – met receptenkaarten en alle verse ingrediënten voor 3 tot 5 maaltijden– bij je aan de deur bezorgd.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met HelloFresh.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer Lifestyle