Connect
To Top

Deze drie replica design stoelen kan jij vandaag nog kopen

Vind jij het stiekem ook helemaal niet erg dat tegenwoordig van steeds meer designmeubels een goedkoper alternatief in de vorm van een replica beschikbaar is? De meubelmerken achter deze design stoelen en banken zetten al jaren alles op alles om de reproductie van hun designmeubels te voorkomen. Toch is het in Nederland en België intussen legaal om bepaalde meubels na te maken waar het patent van verlopen is. De drie leukste (en mooiste) replica design stoelen die jij op dit moment kunt kopen hebben wij voor je op een rijtje gezet.

drie replica design stoelen

Panton Chair van Verner Panton

Mogelijk zal je niet de naam van Panton direct aan deze stoel kunnen verbinden: het is wel een van de mooiste design stoelen die wij kennen. Sinds een jaar of tien geleden is de Panton Chair ‘replica geschikt’, oftewel legaal om na te maken. Dit door het verlopen van het patent op dit model designstoel.

We zien de Panton Chair op tal van manieren terugkomen binnen het dagelijkse interieur. Zo is de stoel geliefd als eetkamerstoel, in combinatie met natuurlijk nog vijf vrienden. Doordat er diverse kleurencombinaties binnen de Panton designstoelen collectie mogelijk zijn, kan je met de Panton replica’s alle kanten op.

Barcelona Chair van Mies van der Rohe

Helaas ontbrak afgelopen januari de beroemde Barcelona Chair van Mies van der Rohe in de Bauhaus expositie in het prachtige Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam. Hier waren veel van zijn meubels te vinden, waaronder de dining chairs en de bijna net zo bekende Barcelona tafel.

Voor velen is Mies van der Rohe, waarvan de ontwerpen alweer decennia oud zijn, de grondlegger van de designmeubels. Zijn Barcelona Chair bracht voor het eerst absolute kwaliteit samen met design. En zijn replica design stoel is daar vandaag de dag het voorbeeld van. Voor een tiende van de prijs van het origineel haal je een replica van zijn Barcelona stoel namelijk al in huis.

drie replica design stoelen kan jij vandaag nog kopen

Eames bureaustoelen (EA-serie) van Charles en Ray Eames

Wist jij dat je niet alleen typische replica design stoelen kunt kopen, maar ook bureaustoelen? Bijzonder weinig design bureaustoelen zijn momenteel als replica verkrijgbaar. Misschien wel de beroemdste designer office chair, de Eames bureaustoelen, zijn in Europa nog altijd ongekend populair.

En dat er dan ook een Eames bureaustoel replica te koop is, maakt ons helemaal gelukkig. De belangrijkste soorten uit deze collectie zijn tot zover wij kunnen zien beschikbaar. Van de EA 217 tot de EA 108. We kunnen onze ogen er niet van afhouden.

#BabystraatjeAd

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer Lifestyle