Connect
To Top

Een strak buikje na de zwangerschap

Sommige vrouwen verwachten dat het mogelijk is om buikvet te verliezen met buikspieroefeningen. Dit lijkt een logische gedachte, helaas is het niet realistisch. Over onze buikspieren zit immers een laagje vet. Pas wanneer je onder een bepaald vetpercentage komt, is het mogelijk om jouw buikspieren zichtbaar te maken. Om een strak buikje te creëren is het daarom goed om eerst op het buikvet te focussen. Als het buikvet verdwijnt, kun je gelijktijdig starten met het trainen van jouw buik met buikspieroefeningen. Zie het als een finishing touch voor al het harde werk dat je verricht hebt. Via HappyHealthy hebben we verschillende tips geselecteerd waarmee je buikvet kunt verbranden.

Na de zwangerschap strak buikje

Tip 1: sla het ontbijt af en toe over

Het is nooit wetenschappelijk aangetoond dat het metabolisme vertraagt wanneer je een maaltijd overslaat. Pas na 3 tot 4 dagen zal het lichaam in een ‘starvation mode’ komen en gaat het metabolisme vertragen. Als je het ontbijt of andere maaltijden (af en toe) overslaat bereik je de volgende voordelen:

 • Insulinegevoeligheid neemt toe waardoor afvallen makkelijker wordt.
 • De hoeveelheid groeihormoon neemt toe, waardoor je sneller vet verbrandt.
 • Het repareren van cellen wordt versneld.
 • Jouw bloeddruk wordt lager.
 • De levensverwachting neemt toe.

Dit wil niet zeggen dat je zoveel mogelijk maaltijden dient over te slaan. Beter is om iedere dag tijdens een vaste periode te eten en tijdens een vaste periode niet te eten. Zo kun je dezelfde voordelen bereiken. Dit wordt ‘intermittent fasting’ genoemd. Vaak wordt er zo’n 16 tot 18 uur niet gegeten en kun je de rest van de tijd wel iets eten. Via Happyhealthy.nl is hier meer informatie over te vinden.

Strak buikje na de zwangerschap

Waarom werkt dit zo goed?

Omdat er altijd glucose in jouw lijf blijft opgeslagen is het belangrijk om dit eerst te verbranden. Daarna zal jouw lichaam in een staat van ketose komen en wordt er overgeschakeld op de vetverbranding. Om in deze staat te komen is het belangrijk om 6 tot 8 uur niet te eten. Hoe langer je dit volhoudt, hoe meer vet er verbrand wordt.

Tip 2: kies voor gezonde vetten en minder koolhydraten

Wanneer je meer gezonde vetten eet, wordt het eenvoudiger om gewicht te verliezen. Tegelijkertijd is het belangrijk om te minderen met koolhydraten. Haal bij voorkeur koolhydraten uit groente, fruit of havermout.

Eet gezonde vetten. Kies voor omega-3 vetten die je met name in vis tegenkomt. Denk aan tonijn, zalm, sardientjes, makreel, haring en andere vissoorten. Eventueel kun je kiezen voor omega-3 supplementen als je niet van vis houdt. Deze vetten passen bij een gebalanceerde en gezonde leefstijl. Dit draagt bij aan het creëren van een strak buikje na de zwangerschap.

Een strak buikje na de zwangerschap

#BabystraatjeAd

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer Lifestyle

 • Voor het hele gezin! De HelloFresh familiebox

  Met het heerlijke weer in het vooruitzicht heb je natuurlijk meer zin om in de tuin te relaxen en te eten...

  Babystraatje.nl24 april 2019
 • HEMA Summer Sale! Nu tot 50% korting!

  De temperaturen schieten omhoog en de zwembadjes worden massaal in de achtertuin gezet The following two tabs change content below.BiografieLaatste Berichten...

  Babystraatje.nl24 april 2019
 • Tip: PSikhouvanjou kraamcadeaus en cadeauservice

  Ken jij PSikhouvanjou al? Dit is de online winkel voor speelgoed The following two tabs change content below.BiografieLaatste Berichten Door Babystraatje.nl...

  Babystraatje.nl24 april 2019
 • Kies het ideale zwangerschapskussen

  Een zwangerschapskussen wordt gebruikt om het slapen The following two tabs change content below.BiografieLaatste Berichten Door Babystraatje.nl Klik hier en lees...

  Babystraatje.nl24 april 2019
 • Geboortekaartje nodig? Lees 5 trends van dit moment!

  Verwacht je in 2020 een kindje? Dan is inspiratie voor geboortekaartjes vast welkom The following two tabs change content below.BiografieLaatste Berichten...

  Babystraatje.nl24 april 2019