Connect
To Top

Heeft mijn baby (of kind) een bril nodig?

Een pasgeboren baby ziet nog maar heel weinig. Kleuren en details gaan grotendeels aan de allerkleinsten voorbij. Voordat een baby echt scherp ziet, duurt het wel een paar maanden. Een baby kan dan ook behoorlijk scheel kijken. Dit gaat meestal vanzelf over. Vanaf 3 maanden kan een baby zich, als het goed is, met beide ogen op een punt focussen.

Heeft mijn baby of kind een bril nodig

Vanaf een maand of 4 gaan baby’s diepte zien, wat ervoor zorgt dat ze na een tijdje ook objecten kunnen volgen en ernaar kunnen grijpen. Als je deze ontwikkelingen bij je baby niet ziet of je om andere redenen zorgen maakt over het zicht van je baby, is het goed om een doorverwijzing naar de oogarts te vragen. Het kan nodig zijn om een oogtest te laten doen. Dit kan vanaf 6 maanden en gebeurt voor kinderen jonger dan 8 jaar bij de oogarts of bij de orthopist.

Wat moet je doen als blijkt dat je baby een bril nodig heeft? Pearle heeft een opvallend mooie babycollectie die jouw kleintje laat stralen. Ook voor peuters, kleuters en schoolkinderen zijn er fijne brillen verkrijgbaar.

De wereld met andere oogjes bekijken

Baby’s die slecht zien reageren soms minder goed op prikkels. Ook kan het zijn dat ze niet zo veel lachen. Bovendien komt het weleens voor dat ze meer tijd nodig hebben om te leren zitten en lopen. Een bril helpt baby’s die niet goed zien om van de omgeving te genieten en om interactie aan te gaan. Je zal niet de eerste moeder zijn die spontaan een grote lach krijgt van haar baby, nadat deze een bril krijgt en voor de eerste keer scherp ziet.

Dat er tegenwoordig superveel leuke modelletjes zijn laat Pearle onder andere zien met de Unofficial Kids-collectie. Deze moderne collectie biedt zichtoplossingen voor kinderen van 0 tot 10 jaar oud. Zelfs voor de allerkleinsten (van 0 tot 2) is er de babycollectie met genderneutrale monturen.

Heeft mijn baby een bril nodig

Met een scherpe blik de wereld in

Als kinderen van 0 tot 6 jaar niet goed zien, zijn ze meestal verziend. Dit wil zeggen dat ze dingen van dichtbij niet scherp zien. Als je merkt dat je peuter of kleuter bijvoorbeeld plaatjes in een boek niet goed kan zien of boekjes (en beeldschermen) verder van zich afhoudt om alles goed te kunnen bekijken, is het slim om het kind/kleintje even te laten testen.

Voor kinderen van 3 tot 6 heeft Unofficial Kids speelse en luchtige modellen met hier en daar een wild randje. Zo ziet jouw hartendief niet alleen goed: hij of zij ziet er ook meteen goed uit!

Heeft mijn kind een bril nodig

Statement piece

Als kinderen van 6 jaar of ouder niet goed zien, zien ze vaker van dichtbij wel goed en juist van veraf minder goed. Dit noemen we bijziend. Als je merkt dat je kind vaak met z’n ogen knijpt of hij of zij je van veraf letterlijk niet ziet staan, is het goed om een oogtest te laten doen. Ook onhandigheid, hoofdpijn en concentratieproblemen kunnen signalen zijn.

Als kinderen eenmaal naar de basisschool gaan, komt het in de klassikale omgeving vaak snel genoeg boven water als je oogappel een bril nodig heeft. Klaagt je kind over hoofd- en rugpijn na school? Dit kan erop wijzen dat hij moeite heeft met goed zien. Als je kind tussen de 8 en 12 jaar oud is kun je voor een oogmeting bij de optometrist terecht.

Voor kids die tussen de 3 en 10 jaar oud zijn heeft Unofficial Kids de wat stoerdere Mini Me collectie. Dankzij deze trendy en coole lijn komen je kids stijlvol voor de dag en kunnen ze hun mooie zelf zijn, met de scherpe blik die daarbij hoort.

Heeft mijn baby of kind een bril nodig

Naar de opticien

Vanaf 12 jaar kun je met je kind gewoon naar de opticien voor een oogmeting. Bij Pearle kun je terecht voor een professionele oogmeting bij jou in de buurt. Kan je meteen een leuk montuurtje uitzoeken! Ook voor de wat oudere kids heeft de opticien namelijk de hipste brillen in het assortiment. Ontdek het zelf en gun je kind het genot van een goed(uitziend)e zichtoplossing!

Meer Lifestyle