Connect
To Top

Zoek je een origineel geboortekaartje? 5 creatieve ideeën

Gefeliciteerd! Je kleintje is er! En dat wil je natuurlijk van de daken schreeuwen. Een geboortekaartje is dé manier om het blijde nieuws te verkondigen. Als je wil dat je geboortekaartje er echt uitspringt, is het leuk om iets origineels te doen. In dit artikel delen we 5 creatieve ideeën. Lees snel verder en laat je inspireren!

geboortekaartje ontwerpen

Tip 1: Doe het voor de vorm

Je hebt ze bij de verloskundige vast wel al zien hangen. Vaak prijken hier de geboortekaartjes van veel trotse ouders. Nou zijn al deze kaartjes mooi, maar de meeste zijn vierkant of rechthoekig. Hoe leuk is het om te kiezen voor een geboortekaartje met een opvallende vorm?

Door te kiezen voor bijvoorbeeld een wolkje, een maan, een bloem, een luchtballon of een geboortekaartje op labels weet je zeker dat jouw kaartje straks opvalt. Hier vind je nog meer toffe ideeën voor een geboortekaartje met een originele vorm.

Orgineel geboortekaartje ontwerpen

Tip 2: Kalk het op kalkpapier

Helemaal hot zijn geboortekaartjes van kalkpapier. Dit papier is semi-transparant en geeft je geboortekaartje een bijzondere uitstraling. Je kunt met dit speciale papier alle kanten op. Zo kun je kiezen voor een kalkpapieren cover of een kalkwikkel. Beide komen over het kaartje heen en geven het geheel een unieke look.

Er is ook de zogenaamde ‘stand alone’ van wat dikker kalkpapier. Onwijs mooi op kalkpapier is witte inkt. Witte inkt vergt een speciale manier van drukken. Geboortjekaartjesspecialist Lief Leuk & Eigen biedt deze techniek sinds kort aan. Origineel effect gegarandeerd!

Ontwerp je orgineel geboortekaartje

Tip 3: Extra glans

Zoek je een vleugje extra luxe? Dan is een geboortekaartje met foliedruk een aanrader. Deze folie wordt met een speciale machine op het kaartje gedrukt en zorgt voor een glimmend laagje reliëf. Zo geef je jouw kaartje net dat beetje extra. Je kunt ervoor kiezen om met de foliedruk bepaalde accenten te zetten.

Laat bijvoorbeeld de naam eruit springen of laat een illustratie extra shinen. Ook op het eerdergenoemde kalkpapier komt zo’n foliedruk supergoed tot recht.

Ontwerp orgineel geboortekaartje

Tip 4: Dat verdient een bloemetje

Zoek jij een origineel geboortekaartje dat ook nog eens duurzaam is? Dan is een geboortekaartje van groeipapier misschien wat voor jou. Dit unieke papier wordt gemaakt van natuurlijke materialen, zoals gerecycled papier en natuurlijke vezels.

Dat ziet er niet alleen erg mooi uit, dit papier heeft nog een grote verrassing in petto. In het biologisch afbreekbare papier zitten namelijk bloemzaden verwerkt. Hoe mooi dat jouw geboortekaartje straks tot bloei komt?

Geboortekaartje op groeipapier

Tip 5: Helemaal van jou

Weet je al helemaal hoe jouw geboortekaartje eruit moet komen te zien en wil je met je eigen ideeën aan de slag? Ga dan voor een uniek geboortekaartje en ontwerp je eigen exemplaar. Net zoals het leven zelf, begint zo’n kaartje als een onbeschreven blad. Je kunt zelf de vorm, het papier en de tekst kiezen. Ook accessoires voeg je naar hartenlust toe.

Bij Lief Leuk & Eigen zijn ook geboortekaartjes op maat mogelijk. Zo kun je er ook voor kiezen om aan bestaande kaartjes een detail toe te voegen of enkele ontwerpen te combineren. Kun je nog wel wat inspiratie gebruiken? Hier ontdek je de mogelijkheden als je je geboortekaartje zelf wil maken.

geboortekaartjes op maat

Altijd uniek

De reden dat je er een stuurt is al heel bijzonder en uniek. Een origineel geboortekaartje onderstreept dit. Om er zeker van te zijn dat je straks tevreden bent met het resultaat is bij Lief Leuk & Eigen het eerste proefkaartje gratis. Ga voor een kaartje dat echt bij je past en ontdek hier de leukste geboortekaartjes!

Orgineel geboortekaartje

Meer Lifestyle