Connect
To Top

Start de dag van jouw kindje goed met deze 5 tips

Wist je dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is? Dit geldt niet alleen voor jou, maar ook voor jouw kindje. Je wil natuurlijk dat je kleine de dag goed start met de juiste voedingstoffen. Weet jij waar je als moeder nu op kunt letten? Wij geven je graag deze nuttige tips van De Kleine Keuken. Gezond eten hoeft namelijk niet zo moeilijk te zijn. Wil je hier meer over weten? Lees dan snel verder.

Start de dag van jouw kindje goed met deze tips

Weet wat je kindje per dag nodig heeft

Als je weet wat je kindje per dag binnen mag krijgen, dan heb je daar zeker profijt van. Volgens het Voedingscentrum hebben kinderen van 1 tot 3 jaar gemiddeld 1000 kcal per dag nodig. De Kleine Keuken heeft een mooi overzicht gemaakt waarin precies de dagelijkse aanbevolen hoeveelheden staan. Zo staat er bijvoorbeeld ook in dat je kindje 150 gram fruit, 300 gram zuivel en 150 gram graanproducten mag eten. Met deze informatie in je achterhoofd kun je in de supermarkt gezonde keuzes maken voor het ontbijt.

Let op toegevoegde en verborgen suikers

Als je in de supermarkt bent let dan wel op dat je niet wordt verleid door producten met 0% suiker waar zoetstoffen aan zijn toegevoegd. Voedzame stoffen waar je kindje energie van krijgt zijn vezels, vitamines en mineralen. Een banaan bevat natuurlijke suikers en is daarnaast ook een bron van vitamines en vezels. Als je weet dat een kind tussen 1 en 3 jaar maximaal 12,5 tot 25 gram suikers binnen mag krijgen, dan is een banaan een gezonde keuze. Zeker om de dag mee te starten!

Start de dag goed met deze tips

Deze pap is een uitstekende keuze als ontbijt

Aan veel ontbijtpapjes wordt behoorlijk wat (kunstmatige) suikers toegevoegd. Fabrikanten doen dit om ervoor te zorgen dat je kindje blijft smullen. Dit wil je natuurlijk niet. Wat dan wel? Deze biologische Haver & Boekweit Pap is een bron van vezels en ook nog eens super voedzaam! Voedzame granen zorgen ervoor dat je kindje een lange tijd verzadigd is. Lekker met wat stukjes appel of banaan. En als je kleine dan toch trek heeft, geef dan een gezond tussendoortje zoals deze biologische Rozijntjes zonder sulfiet.

Brood met gezond en lekker beleg

Je kind eet ongeveer 2 tot 3 boterhammen per dag. Brood helpt je kind om genoeg koolhydraten, vitamines, mineralen, eiwitten en vezels binnen te krijgen. Een snee volkoren brood is een goede keuze, mits je ook voor gezond beleg gaat. De biologische Pindakaas van De Kleine Keuken bestaat uitsluitend uit pinda’s en is rijk aan ijzer. Of neem het biologisch Aardbei & Bietjes beleg. Een goede vervanger van de mierzoete jam en super lekker!

Start de dag van jouw kindje goed met deze 5 tips

Wie is De Kleine Keuken?

De Kleine Keuken is in 2012 gestart met het maken van verse biologische maaltijden voor de allerkleinsten als reactie op de ‘smaakloze’ potjes in de supermarkt. Omdat gezond eten zo belangrijk is in de eerste levensfase, heeft De Kleine Keuken een aantal producten ontwikkeld boordevol voedingstoffen.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met De Kleine Keuken.

The following two tabs change content below.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer Lifestyle