Connect
To Top

5 tips voor het verzamelen van een duurzame babyuitzet

Als je zwanger bent moet je veel voorbereiden. Zo moet je veel spullen kopen: meubels voor in de babykamer, kleertjes, luiers, noem maar op.. Veel producten hiervan worden maar kort gebruikt of gedragen, zonde dus om alles nieuw te kopen voor veel geld. Het is ook nog eens niet heel duurzaam om dit te doen. Tip: elk kind heeft deze producten maar voor een korte periode nodig, kans dus dat veel tweedehands te koop staat. Wij geven tips over hoe je op een duurzame manier een babyuitzet kunt verzamelen.

tips voor het verzamelen van een duurzame babyuitzet

1. Koop tweedehands meubels

Veel meubelstukken in een babykamer worden maar enkele jaren gebruikt, waardoor ze er vaak nog erg mooi uitzien. De meeste ouders verkopen het om deze reden hierna. Slim dus om eerst te kijken of er leuke tweedehands meubels beschikbaar zijn bij het inrichten van jouw babykamer. Vervang bij een tweedehands bedje bijvoorbeeld alleen het matras, en hij is zo goed als nieuw. Je kunt het meubelstuk ook eventueel nog een likje verf geven, dit maakt hem extra leuk. Is jouw kindje oud genoeg voor een nieuwe kamer? Dan kun je de meubels ook zelf weer doorverkopen.

2. Gebruik wasbare of milieuvriendelijke luiers

Een baby gebruikt tot hij of zij zindelijk is veel luiers, zo’n 5 per dag. Niet heel duurzaam om telkens een nieuwe luier te pakken. Een mogelijke oplossing: het gebruik van wasbare luiers. Je hoeft hierbij niet bang te zijn dat het heel vies wordt, je kunt er een inlegvel in doen die je bij het verschonen met ontlasting en al weggooit. De wasmachine doet de rest.

Vind je dit toch net iets te veel werk? Tegenwoordig zijn er ook klimaatneutrale luiers, zoals de ecoluiers van Kruidvat. De luiers zijn EU Ecolabel gecertificeerd: dit betekent dat alle CO2 die wordt uitgestoten in de gehele levensfase van de luier wordt geneutraliseerd. Zo worden onder andere projecten gesteund die ontbossing tegengaan.

Niet alleen zijn deze luiers duurzaam, ze zijn ook nog eens erg fijn voor jouw baby. Ze zijn namelijk gemaakt van zachte en luchtdoorlatende materialen zonder lotions, parfums, kleurstoffen of allergenen. Daarbij zijn ze ultra flexibel voor een perfecte en comfortabele pasvorm.

het verzamelen van een duurzame babyuitzet

3. Maak een cadeaulijst

Tijdens of na jouw zwangerschap zul je waarschijnlijk veel cadeautjes ontvangen, de een leuker dan de ander. Zonde om cadeautjes te krijgen die je eigenlijk niet zo leuk vindt.. Al snel belanden ze dan achterin de kast. Wil je dit duurzamer aanpakken? Maak dan een cadeaulijstje en deel degenen die jou een presentje willen geven. Zo krijg je alleen wat je zelf hebt uitgezocht en weet je zeker dat je het ook zult gaan gebruiken.

4. Beperk het aantal kledingstukken

Kinderkleding is erg leuk en schattig, pas alleen op dat je niet té veel koopt. Het is niet nodig om jouw kindje elke dag een nieuw kledingstuk aan te geven, je kunt het tot slot van rekening ook gewoon wassen. Soms komt het voor dat kinderen zoveel kleertjes hebben dat zij alweer een nieuwe maat hebben voordat ze alles aan hebben gehad, hartstikke zonde natuurlijk. Ook kun je tweedehands kleertjes kopen, deze zijn vaak nog als nieuw.

verzamelen van een duurzame babyuitzet

5. Pas op met plastic

Veel producten zijn gemaakt van plastic. Niet alleen speelgoed, maar ook meubels en kleding. Plastic kan niet biologisch afgebroken worden en is daarom erg milieubelastend. Zorg er daarom voor dat je zoveel mogelijk koopt zonder plastic. Denk aan houten meubels of speelgoed. Jouw kindje zal deze even leuk en mooi vinden. Ook bijvoorbeeld katoenen kleding is beter dan polyester varianten.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer Lifestyle

 • Black Friday en Cyber Monday Deal bij Yumeko

  Je ontvangt maar liefst 25 euro korting bij besteding van 100 euro op de collectie van Yumeko The following two tabs...

  Babystraatje.nl26 oktober 2021
 • HEMA Black Friday deals tot wel 50% korting

  Van maandag 22 november t/m zondag 28 december viert HEMA The following two tabs change content below.BiografieLaatste Berichten Door Babystraatje.nl Klik...

  Babystraatje.nl26 oktober 2021
 • HEMA is jarig en bestaat 95 jaar!

  Het is een groot feest bij HEMA, want ze hebben een 95-jarig jubileum te vieren The following two tabs change content...

  Babystraatje.nl26 oktober 2021
 • Druk? Gun een moment voor jezelf met Nespresso

  Als moeder ben je dagelijks erg druk in de weer met je gezin The following two tabs change content below.BiografieLaatste Berichten...

  Babystraatje.nl26 oktober 2021
 • De mooiste geboortekaartjes voor jongens

  Het vinden van een mooi geboortekaartje voor een jongetje is natuurlijk ontzettend leuk The following two tabs change content below.BiografieLaatste Berichten...

  Babystraatje.nl26 oktober 2021