Connect
To Top

Zwangerschapskleding kopen: Dit zijn de essentials

Als je zwanger bent komt er heel wat op je af. Naast dat je nadenkt over de garderobe van je kindje, wil je er natuurlijk zelf ook leuk bij lopen. Maar wat ga je voor zwangerschapskleding kopen? Als je geen idee hebt waar je op moet letten en welke essentials jij in je kledingkast moet hebben hangen, lees dan vooral verder.

Zwangerschapskleding kopen

Wanneer ga je zwangerschapskleding dragen?

Ieder vrouwenlichaam is anders en daarom is het moeilijk in te schatten wanneer jij toe bent aan het dragen van zwangerschapskleding. Het gaat erom dat jij je prettig voelt. Sommige vrouwen kiezen ervoor om slechts een paar nieuwe items aan te schaffen, terwijl andere voor een compleet nieuwe garderobe gaan. Zwangerschapskleding zit comfortabel en knelt niet. Dit is ontzettend belangrijk voor de negen maanden dat je zwanger bent. Bovendien kun je zwangerschapskleding ook nog dragen na de zwangerschap. En als je jouw zwangerschapskleding bewaart, kun je er later een zwangere vriendin ook nog een plezier mee doen.

Week 6: Een elastische zwangerschapsbeha

Vanaf ongeveer 6 weken beginnen je borsten echt te groeien en merk je dat je borsten wat hard en pijnlijk aanvoelen. Een beugelbeha kan striemen geven en ook nog eens behoorlijk knellen. Hoe dat komt? Je borsten zijn zich in deze fase al aan het voorbereiden op het geven van borstvoeding. Een zwangerschapsbeha is nu een goede oplossing, want deze rekt mee met de groei van je borsten en geeft je de juiste ondersteuning.

Zwangerschapskleding kopen de essentials

Week 12: Een nieuwe broek die niet knelt

Je zult rond de twaalfde week van je zwangerschap merken dat je broeken strakker gaan zitten. Een trucje om je broek ruimer te maken is door een elastiekje door het knoopsgat van de broek te wikkelen. Lukt dit niet meer, dan kan de stap naar een zwangerschapsbroek worden gezet. Dankzij de elastische hoge band in de taille, draag je de broek eenvoudig over je buik heen. Wist je dat zwangerschapskleding ook wel positiekleding wordt genoemd? Waarom? Vroeger werd er niet gepraat over zwangerschap, maar over de positie van het zwanger zijn. Gelukkig praten we er tegenwoordig wel over!

Aan het einde van je zwangerschap

Zodra je buik echt groter en zichtbaar wordt, kan je ‘normale’ kleding niet meer lekker zitten. Denk hierbij aan sweaters en t-shirts. Koop deze nieuw en draag deze na de zwangerschap gewoon lekker oversized! Als je borstvoeding gaat geven, draag je na de zwangerschap een voedingsbeha. Deze maak je eenvoudig open en je legt je kindje makkelijk aan de borst om te voeden. Tegenwoordig zijn er bij C&A enorm veel leuke voedingsbeha’s in hun assortiment aan zwangerschapskleding te koop.

Kopen zwangerschapskleding

Waar moet je op letten bij het kopen van zwangerschapskleding?

Niet alleen je lichaam verandert tijdens de zwangerschap, je zweetklieren kunnen ook meer zweet produceren. Sommige materialen zijn dan minder prettig om te dragen. Luchtige en natuurlijke materialen zoals katoen en viscose zijn comfortabel en geschikt tijdens je zwangerschap. Kijk voor meer informatie en artikelen rondom dit thema ook vooral hier in onze zwangerschapskleding categorie.

The following two tabs change content below.

Meer zwangerschapskleding