Connect
To Top

De beste schoencadeautjes voor een duurzame wereld

In vrijwel alle landen zijn er tradities en die zijn belangrijk voor eenheid en verbondenheid. En als je aan een van de bekendste tradities in Nederland denkt, dan kom je natuurlijk gelijk uit bij Sinterklaas. Wie is er in Nederland niet groot mee geworden? Kinderen genieten optimaal van dit prachtige feest op 5 december en de dagen ervoor hebben ze natuurlijk al voorpret.

De beste schoencadeautjes

Een goed schoencadeautje

Op de dag dat Sinterklaas het land in komt, dan mag natuurlijk de schoen gezet worden. En dat vinden kinderen fantastisch om te doen. Maar als ouder is het natuurlijk belangrijk om een goed en duurzaam cadeau te kopen. Want duurzaamheid en bewust inkopen passen helemaal bij deze tijd. Maar wat zijn dan de kenmerken van een goed schoencadeautje voor een duurzamere wereld?

Kies voor producten zonder schadelijke stoffen

Vaak wordt het belang van een duurzame wereld nog onderschat of er zijn misvattingen. Men denkt dan vooral dat het van belang is voor het klimaat, maar soms wordt nog vergeten dat het ook een stuk beter is voor de gezondheid van de mens. De vele uitstoot van auto’s is bijvoorbeeld zeer slecht voor je longen en sommige schoen cadeautjes zijn ook ongezond.

De gezondheid van je kind staat natuurlijk centraal en om die reden is het relevant om te kiezen voor cadeaus zonder schadelijke stoffen. Denk daarbij aan ecologische kindernagellak in plaats van de normale, maar bijvoorbeeld ook krijtjes zonder gif en klei dat milieuvriendelijk is.

Betaalbaar houden

Belangrijk is dus om op de gezondheid te letten en het milieu niet te belasten. Maar gelijktijdig is iets anders op dit moment in de wereld ook heel relevant: de financiën en alles betaalbaar houden. We leven in een vergevorderde economische wereld. Maar toch hebben veel mensen tegenwoordig moeite om de boel financieel draaiende te houden. Dat heeft onder meer te maken met de hoge energiekosten, inflatie, hoge huurprijzen en ga zo maar door.

Het sinterklaasfeest, en ook de cadeautjes, gaan vooral om de gezelligheid. Je hoeft niet per se een duur cadeau te kopen. Wat dat betreft kun je beter voor een origineel cadeau tegen een scherpe prijs gaan. Het principe bij schoencadeau is om het betaalbaar te houden: dus denk aan maximaal een paar euro per cadeau.

Tweedehands schoencadeautjes?

Ook goed om eens te overwegen is om tweedehands cadeautjes te geven tijdens Sinterklaas. In een wereld met geen onuitputtelijke hulpbronnen, is het belangrijk om zo zuinig mogelijk om te gaan met wat we nog hebben. Cadeaus een tweede leven geven is dan helemaal geen slecht idee. Bovendien hoeft een tweedehands cadeau echt niet oud of versleten te zijn; er zijn namelijk genoeg cadeautjes die amper zijn gebruikt door de kinderen die ze ervoor hadden.

Meer Musthaves