Connect
To Top

HEMA babybad met standaard tot aan badcapes en hydrofiele doek

Met een HEMA babybad weet je zeker dat je een degelijk badje in huis hebt. Je baby heerlijk in bad doen, is voor veel ouders een bijzonder moment. Maar het kan ook een beetje spannend zijn. Ook kun je bij dit Nederlandse warenhuisketen terecht voor alles wat met het babybadje en met babyverzorging te maken heeft. Je scoort er namelijk niet alleen dat fijne badje van de HEMA, maar ook meteen een bijbehorend standaard, hydrofiele doeken en badcapes.

HEMA babybad

Zo doe je dat: je kleintje baden in het HEMA babybad

In bad gaan, is voor baby’s een prettige en rustgevende aangelegenheid, zeker met een fijn HEMA babybad. Door het warme water voelen ze zich geborgen. Om het badmoment voor iedereen ontspannen en goed te laten verlopen, zijn er wel wat dingen om op te letten. Hou er rekening mee dat natte baby’s glibberig zijn. En doe je kleintje niet vlak na de voeding in bad. De kans is groot dat-ie dan moet overgeven. Wacht na het voeden tenminste een half uur.

Over wachten gesproken. Het wordt afgeraden om pasgeboren baby’s meteen in bad te doen. Het is beter om het beschermlaagje (ook wel vernix genoemd) op de babyhuid nog even te laten zitten. De meeste new borns gaan op de derde of vierde dag na de bevalling voor het eerst in bad.

Erg belangrijk is dat het badwater de juiste temperatuur heeft. Deze moet tussen de 36 en 38 graden in liggen. Ideaal om de temperatuur te checken, is de badthermometer voor baby’s van HEMA.

Voordelen van een HEMA babybad

Een voordeel van een HEMA babybad ten opzichte van een gewoon (grote mensen) bad, is dat het water minder snel afkoelt. Ook verspil je minder water. Als je het babybad van de HEMA gebruikt met standaard kun je overal makkelijk bij. Je moet je baby namelijk altijd (met een hand) goed vasthouden terwijl je hem in bad doet. Ondersteun hierbij het hoofdje en de rug.

Je kleintje hoeft trouwens niet lang in bad: zo’n 5 tot 10 minuten is genoeg. Het babyhuidje is gevoelig. Gebruik daarom maar weinig zeep of douchegel. Kies bij voorkeur speciale (milde) verzorgingsproducten voor je baby. Je hoeft je baby trouwens niet elke dag in bad te doen. 2 a 3 keer per week is voldoende.

Stop babybadje HEMA

Misschien een inkopper, maar check voordat je gaat badderen even of je alles bij de hand hebt en zet alle benodigdheden klaar. Controleer voor het eerste gebruik of je babybadje compleet is.

Om van het badje leeggooien iets minder een workout te maken (een vol babybadje is best zwaar), is er de HEMA badslang met plug verkrijgbaar. Op die manier laat je eenvoudig via de (universele) slang het gebruikte badwater in een emmer lopen.

Je zult trouwens niet de eerste zijn die de badstop voor het babybadje van HEMA kwijtraakt. Gelukkig is de HEMA babybad stop ook los verkrijgbaar.

Babybad HEMA

HEMA babybadje met standaard

De nieuwe standaard? Dat is een HEMA babybad standaard! Een standaard voor je babybad is ontzettend fijn om je baby op een ergonomisch verantwoorde manier in bad te doen. In het begin denk je misschien dat je HEMA babybad best op de grond kan staan of dat je het prima in je bad of in de douche kunt zetten.

Je zult waarschijnlijk al snel merken dat je jezelf in behoorlijk wat bochten moet wringen om al hurkende of op je knieën zittend je baby te ondersteunen. Maak het jezelf makkelijk met de HEMA babybad standaard. De standaard is inklapbaar dus je zet hem als je klaar bent zo aan de kant.

Badcapes HEMA: it’s a wrap

Na het badje moet je er voor zorgen dat je baby niet afkoelt. Een badcape is ideaal om je kleintje warm te houden. En zeg nou zelf? Wat is er schattiger dan zo’n baby in een badcape? En al helemaal in de HEMA badcape met oortjes!

Babykruik HEMA

Een HEMA kruik is ideaal voor in het wiegje, maar wist je dat je hem ook kunt gebruiken om handdoeken, badcapes en kleertjes voor te verwarmen? Rol deze voor het badje om de warme kruik heen. Let hierbij wel op met drukknoopjes: deze kunnen heet worden.

HEMA hydrofiel doek

Hydrofiel doek HEMA

Je hebt het waarschijnlijk al vaker gehoord, maar als je een baby hebt, kom je erachter hoe waar het is. Van hydrofiele doeken kun je er niet genoeg in huis hebben. Ze zijn handig om (ook tussen de huidplooien) je kleintje af te drogen of tijdens de (borst-)voeding.

Maar wist je dat een hydrofiele doek ook handig kan zijn om je kleintje in te bakeren? Dit kun je ook tijdens het badje doen. Op die manier wordt het gevoel van de baarmoeder als veilige cocon nog meer nagebootst. Dit is voor de allerkleinsten en voor te vroeg geboren baby’s erg fijn.

Aankleedkussen-hoes HEMA

Voor na het badje (en voor al die luiers tussendoor), is een aankleedkussen onmisbaar. Ook je aankleedkussen scoor je bij HEMA. De aankleedkussen-hoes trouwens ook. Shop gelijk meerdere hoezen, zodat je altijd een schone bij de hand hebt als de ene in de was zit. Tip: zoals je net kon lezen, zijn we fan van de hydrofiel doek. Gooi er een over je aankleedkussen-hoes heen, op die manier blijft-ie langer schoon.

Meer baby verzorging