Connect
To Top

Slaap lekker! De beste raamdecoratie voor de baby- en kinderkamer

Je bent druk bezig met het inrichten van de nieuwe baby– of kinderkamer. Voorpret! Je hebt misschien al helemaal uitgedacht hoe de kamer eruit moet gaan zien of twijfel je juist nog heel erg? Er zijn ook zoveel mogelijkheden, daarom is het belangrijk om van te voren o.a. vast te stellen hoeveel je wil besteden, hoe groot de ruimte is en wat je écht nodig hebt. Vaak is raamdecoratie één van de laatste stappen in de inrichting van een ruimte, maar deze is des te belangrijk. We willen namelijk allemaal zoveel mogelijk slaap binnenhalen, toch?

Plisségordijnen hebben het helemaal!

Raambekleding wordt nog wel eens vergeten of pas op het laatste moment aan gedacht bij het inrichten van de babykamer. Ik ga je helpen bij het op tijd maken van de juiste keuze voor raamdecoratie.  De meest ideale raamdecoratie voor de baby- of kinderkamer vind ik toch wel plisségordijnen en ze staan ook nog eens super leuk! Kies een verduisterend plisségordijn, deze laten het minimaal mogelijke aan licht de kamer binnen. De honingraatstructuur van het plisségordijn zorgt voor een isolerende & geluiddempende werking. Zo zal de temperatuur relatief gelijk blijven in de kamer, wat voor weer het buiten ook is. Ook het geluid van buiten wordt gedempt, heel fijn wanneer er een pasgeboren baby in de kamer ligt te slapen.  Oneindig veel keuze in kleuren maakt het echt een feest met uitkiezen, vooral voor de wat oudere kinderen.

Oud & vertrouwd, het rolgordijn!

Een klassieker is het verduisterende rolgordijn.  Wanneer je kind een middagdutje doet, kun je ervoor kiezen het rolgordijn niet helemaal te sluiten zodat er nog een beetje licht de kamer binnenkomt. Zo kan je kind aan het lichtwennen en weet hij of zij wanneer het nacht of dag is. Dit kan het slaapritme bevorderen, wat ook fijn is voor jezelf ’s nachts na al die gebroken nachten. Rolgordijnen zijn in ontzettend veel kleuren te krijgen. Fijn! Niet zo van de felle kleurtjes? Er zijn gelukkig ook genoeg mooie neutrale kleuren te krijgen.

De combinatie maakt het af

Als je echt een win-win situatie wil, dan kun je het beste gaan combineren. Zoals ik verteld heb, zijn plisségordijnen en rolgordijnen het meest geschikt voor de baby- of kinderkamer. Dit voornamelijk dankzij de functies van deze raamdecoraties. Het vouwgordijn en houten jaloezieën zouden ook zeker goed kunnen, dat komt meer op stijl en smaak aan! Wil je voor een optimaal effect gaan, dan kun je het beste een combinatie maken met overgordijnen met verduisterende voering. Overgordijnen hebben een geluiddempende werking, je kunt de kamer er extra donker mee maken én ze zijn echte sfeermakers! Ze maken de baby- of kinderkamer echt compleet.

Vraag je gratis kleurstalen aan

Een aanbieder voor gordijnen op maat die ik je zou willen adviseren is Veneta.com! Ze hebben super mooie materialen en kleuren beschikbaar, tegen een relatief lage prijs. Je kunt nu gratis kleurstalen aanvragen bij Veneta.com, zodat je voor je bestelling de kleuren alvast in het echt kunt bekijken!

Welke raamdecoratie zou je vandaag nog in huis willen halen?

#BabystraatjeAd

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer babykamer