Connect
To Top

Tips om de ontwikkeling van je baby te stimuleren

Als ouders hebben we eigenlijk geen flauw benul van wat er allemaal in het hoofdje van onze baby omgaat. Na de geboorte gaat de ontwikkeling van je kindje razendsnel. De vraag is hoe je die ontwikkeling kan stimuleren. Welke cadeautjes dragen daaraan bij? Je wil natuurlijk je kindje zo goed mogelijk stimuleren om meer van de wereld te ontdekken. Met je eigen aanwezigheid en verschillende spelletjes kom je al een heel eind. Met babyspeelgoed kom je nog verder. In dit artikel zetten wij uiteen wat je concreet kan doen om de ontwikkeling van je baby zo goed mogelijk te stimuleren.

#1 Geduld is een schone zaak

Je baby zal direct na de geboorte nog niet echt behoefte hebben aan babyspeelgoed. Liggen bij papa of mama vinden ze fijn. Langzamerhand krijgt je kindje steeds meer indrukken. Een inschatting maken van wat je baby precies nodig heeft, is nog lastig. Probeer de eerste maanden veel te knuffelen. Jouw warmte, geur en stem stellen je baby gerust. Een uitstekend cadeautje voor de eerste paar maanden zijn schattige rompertjes en dekentjes. Net zo leuk voor jou, als voor je baby!

#2 Turen is het nieuwe spelen

Het eerste halfjaar is je baby veel bezig met het trainen van spieren. Zonder dat we dat echt doorhebben als ouder. De oogjes bewegen om de oogspieren te trainen. Dit doet je kindje onbewust. Soms kijkt je kindje zelfs een beetje scheel. Dit trekt vanzelf weer bij. Speelgoed waar je kindje naar kan kijken, is nu perfect. Wat je misschien nog niet wist, is dat je mini-me scherp ziet tot op een afstand van ongeveer twintig centimeter. Precies genoeg om jouw gezicht te zien. Ook zijn de kegeltjes nog in de rijp gedurende de eerste maanden. Alleen scherpe contrasten zijn dus zichtbaar voor je kindje. Speelgoed waar hij naar kan kijken, is nu geschikt.

#3 Iets met dingen vastpakken

Waar je kindje eerst veel bezig was met lekker kijken, zijn nu andere spieren ook aan de beurt. Knuistjes maken, rammelaartjes vastpakken en trappelen horen daar allemaal bij! Pak de voetjes van je baby voorzichtig vast en ga ‘fietsen’. Wie zegt dat je een sportschool-abonnement nodig hebt om te trainen? Wij in ieder geval niet bij Babystraatje. Een rammelaar of andere dingen om vast te pakken zijn perfect. Babyspeelgoed in vrolijke, felle kleurtjes zijn een perfect cadeautje.

#4 Cadeautjes voor de dreumes

Voorgenoemde cadeau-ideeën zijn echt voor de allerkleinsten. Als je baby ongeveer een à anderhalf jaar oud is, kan hij al veel meer. De eerste stapjes en woordjes passeren de revue. Heel spannend! Zorg er in ieder geval voor dat je huis helemaal veilig is. Ze zijn schattig, maar nog erg onhandig: voorkom dat ze een vaas of iets dergelijks omstoten. Laat ze in plaats daarvan een zelfgebouwd blokkenkasteel omgooien. Dat zorgt altijd voor een grote lach op hun gezichtje. Goede cadeaus zijn ‘robuust’ speelgoed. Hufter-proof welteverstaan. Onbreekbaar en alle onderdelen zitten stevig vast. Houten babyspeelgoed is vaak een goede keus. Vrolijke kleurtjes maken je baby blij en zorgen ervoor dat ze uiteindelijk ook kleuren gaan herkennen!

Het juiste babyspeelgoed

Het juiste babyspeelgoed kiezen kan knap lastig zijn. Houd rekening met de ontwikkeling van je kindje. Na een paar maanden gaat deze per kind verschillen. In ons artikel hebben we grove richtlijnen uiteengezet. Een zeer geschikt speelgoedmerk is Hape; duurzaam en leerzaam staat hen op het lijf geschreven. Uitsluitend milieuvriendelijke en natuurlijke materialen worden gebruikt in hun producten.

#BabystraatjeAd

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer babyspeelgoed