Connect
To Top

Bescherm je baby tegen de zon. Lees hier hoe je jouw kindje op de juiste manier beschermt tegen de zon…

De temperaturen lopen deze week flink op. Plaatselijk zelfs boven de dertig graden Celsius! Heerlijk! Geniet van het weer en neem je baby gerust mee naar buiten. Let wel dat je kindje beschermd de zon in gaat. Hoe je jouw kleine bink of prinses op de juiste manier beschermt tegen de zon, lees je in dit artikel.

Baby lekker afkoelen

Baby in de zon

De tere huid van je kleintje is nog niet eerder in de zon geweest. Hierdoor is de huid gevoeliger voor zonnestralen. Tot je kindje zes maanden oud is, maakt hij/zij ook geen melanine (pigment) aan dat de huid beschermd tegen uv-straling. Daarom raadt KWF Kankerbestrijding aan om ieder kindje – ook die met een donker huidtype – te beschermen tegen de zon, en de zon te mijden als deze op z’n felst is. Vaak wordt gezegd dat de zon op z’n sterkst is tussen 12:00 en 15:00 uur, maar de zon blijkt de laatste jaren langer fel te zijn. Eind van de middag is het dus ook raadzaam om je kindje goed te beschermen tegen felle zon. Bescherm je baby met zonnecrème voor baby’s, speciale (bad)kleding en accessoires, en geef hem/haar voldoende vocht en verkoeling.

Hoedje of petje

Baby’s hebben niet altijd veel haar dat beschermd tegen de zon die op het hoofdje staat. Zet ze daarom een hoedje of petje op om een zonnesteek en/of verbranding te voorkomen. Smeer het hoofdje ook in met zonnebrand voor baby’s.

UV-kleding

Kleding kan felle zon doorlaten. Er is kleding die extra bescherming biedt tegen de zon. Je kunt natuurlijk ook je kindje voor het aankleden insmeren met zonnebrand voor baby’s. Wist je dat zelfs zwembroekjes voor baby’s het tere huidje van je baby helpen beschermen tegen uv-straling?

Schaduw

Komt je baby in de zon? Zorg dan dat hij/zij niet te lang in de zon komt en dat hij/zij koel blijft. Dit doe je met bijvoorbeeld een parasolletje, een zonnescherm (in de auto) of een zonnekap voor de kinderwagen of –buggy.

Zonnecrème baby

Neem een goede zonnebrand voor baby’s (minimaal factor 30) mee als je op pad gaat bij zonnig weer. Zonnebrand voor baby’s is zachter voor de huid van je kindje. Is jouw spruit nog geen zes maanden oud? Dan mag je baby ook in de zon, maar nog niet zo heel lang. Smeer kindjes jonger dan zes maanden in met zonnecreme voor baby’s met factor 50.

Voldoende vocht

Borstvoeding vult een vochttekort automatisch aan, maar andere babyvoeding doet dit niet. Neem daarom water of een sapje mee voor je kleintje als je bij warm weer op pad gaat.

Keep it cool

Baby’s houden niet van kou, maar ook niet van warmte. Kleed je kindje luchtig (met loszittende kleding) en leg een dekentje minder in de babywagen.

The following two tabs change content below.

Meer gezondheid