Connect
To Top

Je baby beter door laten slapen met white noise

Ben jij een van de vele ouders voor wie slaap+kinderen een echte nachtmerrie geworden is? Je eerste weken als ouder zijn vaak een moeilijke opgave, omdat je kindje dan nog geen ritme heeft. Maar… is het niet mogelijk om doorslapen aan te leren? Dat kan door middel van white noice oftewel witte ruis. Nieuwsgierig geworden? Lees dan verder om alles over witte ruis te weten te komen, zodat jouw kindje lekker doorslaapt.

Slapen met white noise baby

Wat is witte ruis?

Misschien is het volgende je wel eens overkomen: Je legt je kindje in bed, maar wat je ook probeert, je kleine wil maar niet slapen. Je geeft het even op en besluit dat het tijd is om te stofzuigen of je haar te föhnen en plots… Je kleine is als een blok in slaap gevallen. Veel ouders schuiven dit af als toeval maar niets is minder waar!

In de baarmoeder heeft je baby namelijk het constante geluid van suizend bloed gehoord. Met dit constante, monotone geluid is je baby heel vertrouwd geworden. Witte ruis bootst dit constante geluid na, zodat jouw kindje kalmeert en sneller in slaap valt.

Je baby sneller laten slapen

Je vraagt je misschien af: “Hoe zorgt dit witte ruis ervoor dat mijn kindje sneller zal slapen”. Dat komt dus doordat je kleine zich heel veilig en geborgen voelt wanneer hij of zij dit geluid hoort via een apparaatje. Je geeft je kindje het gevoel weer terug te zijn in de baarmoeder. Een veilige, warme en vertrouwde omgeving.

Door het witte ruis apparaatje in te zetten als slaaptrainer zorg je er daarnaast ook nog eens voor dat je kleine gewend raakt aan het geluid. Zo laat je aan je kleine weten dat het tijd is om naar bed te gaan. Handig toch?

Witte ruis als slaaptrainer

Je kleine langer door laten slapen. Het lijkt voor veel ouders wel een droom die eindelijk uitkomt. Niet meer 3 keer per nacht uit bed hoeven stappen om bij je kleintje te kijken. Jammer genoeg zal het niet zó snel gaan,maar je zult de eerste nacht wel al wat verschil merken!

Hoe komt het dat je kleine beter doorslaapt met witte ruis? Allereerst komt het door de oortjes. Deze vangen in de slaap namelijk allemaal onbekende geluidjes op waar hij of zij van wakker kan schrikken. Witte ruis maskeert deze omgevingsgeluiden, waardoor je kleine echt al een stuk beter kan doorslapen.

Daarnaast helpt het om witte ruis als slaaptrainer in te zetten. Je kunt op deze manier namelijk langzaam beginnen met het opbouwen van een ritme van je kleine. Door aan het ritme van je kindje te werken zal hij of zij met kleine stapjes leren om beter en langer door te slapen. Wil je precies weten hoe je deze stapjes moet zetten? Bekijk dan onze Gratis slaapgids!

Slapen met white noise

Hoe gebruik je witte ruis?

Het gebruik van witte ruis is natuurlijk baby-veilig. Je kunt ervoor kiezen om witte ruis af te spelen via een app of Youtube. Dit is vaak echter van mindere kwaliteit omdat het niet van constante kwaliteit is. Daarom is het aan te raden om een white noise machine te bestellen. Deze bevat vaak een handige timer. Hiermee kun je precies instellen hoe lang je kleine naar white noise mag luisteren.

White noise kun je het beste rustig opbouwen. Je kindje er aan laten wennen is altijd een goed idee voor je begint met een hele nacht. Misschien reageert je kleine er de eerste keer al heel positief op, dat is alleen maar fijn!

Nadat je kindje beter door heeft leren slapen met witte ruis is het tijd om rustig af te bouwen. Ook dit zal misschien niet altijd even makkelijk zijn. Gelukkig kun je de volgende dag altijd een klein stapje terug zetten. Zo werk je samen met je kleine aan een gezonde en prettige slaaproutine.

Witte ruis koop je bij Numsy

Numsy is de nummer #1 specialist op het gebied van witte ruis in de BeNeLux. Naast producten die veilig getest zijn, bieden we je alle informatie die jij nodig hebt om te beginnen met witte ruis. Op deze manier ga je altijd goed geïnformeerd aan het werk en is het succes van je nieuwe slaapritme verzekerd! Bezoek de droomshop om alle producten te bekijken.

#BabystraatjeAd

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer slapen