Connect
To Top

Doen: In het najaar met je gezin naar Landal Kasteeldomein De Cauberg in Valkenburg!

Waar ga je naartoe als je in het najaar weg wilt met je gezinnetje? Geen duizenden kilometers rijden in de auto, maar gewoon iets in eigen land? Kies eens voor Landal Kasteeldomein De Cauberg in Valkenburg. Waarom? Ik leg het je graag uit.

Een midweekje vakantie

Afgelopen zomer stond ik voor het dilemma dat vakantie plannen heet. Aangezien elke zomer in Nederland veel belovend begint, stelde ik het plannen van een vakantie uit. Waarom de zon opzoeken als deze toch dagelijks in de tuin is te vinden? Naarmate de maanden juni en juli voorbij vlogen, kwam de maand augustus om de hoek kijken. Een echte ‘Nederlandse’ maand met veel wisselvallig weer.

Aangezien ik samen met mijn man de eerste week van september vrij had genomen, kwam het plannen van een vakantie weer ter sprake. Het zou een midweekje worden. Ook wilden wij onze ouders verrassen met een kleine vakantie en dus zou ik op zoek gaan naar een accommodatie voor zes personen. Ik heb een dochter van zes maanden en een lange autorit naar het buitenland is geen optie. Bovendien denk ik dat medepassagiers van een vlucht naar Spanje niet blij zullen zijn met een huilende baby. Op zoek dus naar een alternatief.

Een luxe vakantie in eigen land dankzij Landal

Om eerlijk te zijn ben ik geen voorstander van kamperen in de buitenlucht en heb ik behoefte aan de nodige luxe. Denk aan een verzorgd ontbijt en heerlijk uit eten, een accommodatie met veel voorzieningen en een omgeving waar veel te doen is. Tijdens mijn zoektocht op internet kwam ik al snel terecht bij Landal Kasteeldomein De Cauberg in Valkenburg. Dit sprak me direct aan!

TIP! Zwangerschap en Zorgverzekering 2021

Ben je zwanger? Bekijk nu dan goed naar je zorgverzekering voor 2021. Kraamzorg, het kraampakket: van welke vergoeding kun jij gebruik maken?

Let op! Je kunt t/m 31 januari 2021 overstappen van zorgverzekeraar.

 

Wat konden we van het verblijf verwachten?

Op de top van de Cauberg is een vakantiepark gelegen met 146 vernieuwde villa’s en 51 appartementen. Bij aankomst werden we vriendelijk welkom geheten door de receptionistes achter de balie. We kregen uitleg over onze extra luxe zes-persoons villa. En wat voor een. Een vrijstaande villa van ruim 140 vierkante meter, drie slaapkamers, een open keuken, twee badkamers en een sauna met plaats voor vier personen. Erg fijn vond ik de kind vriendelijkheid van de villa. Een kinderbed, kinderstoel, traphekje en kindveilige stopcontacten. Aan alles is gedacht!

Veel activiteiten voor jong en oud

Aan de kinderen is natuurlijk ook gedacht. Tijdens jouw verblijf maak je gratis gebruik van het binnenzwembad van Sport- en Recreatiecentrum Polfermolen, op ca. 1 kilometer van het park. Dit betekent waterpret voor jong en oud. Op en rondom het park is genoeg te doen. Denk hierbij aan:

– Jeu-de-Boulesbaan
– Speel-/sportveld(en)
– Bikes & More
– E-bikes
– Bolderwagens
– Mountainbikes
– Kinderfietsen
– Tafeltennistafel (buiten)
– Spellenverhuur

Wat kun je in de omgeving doen?

In de nabije omgeving is ontzettend veel te doen. Denk aan een fietstocht of wandeling naar Valkenburg of breng een bezoek aan de mergelgrotten. De mogelijkheid om heerlijk uit eten te gaan in de vele restaurants die Valkenburg rijk is of een relaxdagje in Thermae 2000.

Tip: Naar het Sprookjesbos

Zelf zijn wij naar het Sprookjesbos geweest. Een groot bos waar kinderen kunnen spelen én waar zij hun favoriete sprookjesfiguren ontmoeten. Let wel even op de aangepaste najaarstijden.

Bekijk de Kasteelruïne & Fluweelengrot

Ook zijn wij naar de Kasteelruïne & Fluweelengrot geweest. Echt een aanrader voor jong en oud! Het uitzicht vanuit de Kasteelruïne is al de moeite waard. De Fluweelengrot is één van de oudste ondergrondse gangenstelsels van Zuid-Limburg. Hier kregen we kregen duidelijke uitleg over de geschiedenis van de gangenstelsels.

Landal krijgt van ons een 10!

Wij hebben een geweldige midweek gehad. Geluk met het weer, dus heerlijke wandelingen gemaakt met de kinderwagen. Tussenstops in Valkenburg om even wat te drinken en te eten en ‘s avonds genieten van de sauna. Er is genoeg te doen in Valkenburg! Wij zijn weer helemaal zen en we kunnen er weer tegenaan! Bedankt Landal!

#BabystraatjeAd

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer vakantie baby

 • Top 10 kindvriendelijk vakantiepark

  De zoektocht naar een kindvriendelijk vakantiepark kan een behoorlijke uitdaging zijn The following two tabs change content below.BiografieLaatste Berichten Door Babystraatje.nl...

  Babystraatje.nl19 oktober 2017
 • Vakantiepark in Nederland met kind

  De zoektocht naar een vakantiepark in Nederland voor met je kind kan behoorlijk lastig zijn The following two tabs change content...

  Babystraatje.nl19 oktober 2017
 • Center Parcs met baby en hond

  Op vakantie met baby en hond kan best nog wel eens een uitdaging zijn The following two tabs change content below.BiografieLaatste...

  Babystraatje.nl19 oktober 2017
 • Op vakantie met je gezin in Nederland? Hier kun je naartoe…

  Verre reizen zijn voorlopig nog niet mogelijk The following two tabs change content below.BiografieLaatste Berichten Door Babystraatje.nl Klik hier en lees...

  Babystraatje.nl19 oktober 2017
 • Reizen met baby voor prachtige herinneringen

  Lijkt het je een mooi idee om te reizen met je baby? The following two tabs change content below.BiografieLaatste Berichten Door...

  Babystraatje.nl19 oktober 2017