Connect
To Top

Zo haal je het beste uit je nazomer

Het is absoluut één van onze favoriete woorden: nazomeren. De kans op tropische temperaturen is wat kleiner (fijn voor de kids), maar die echt druilerige herfstdagen laten nog wel even op zich wachten. Het is dan ook de perfecte tijd om er met je gezin nog even heerlijk tussenuit te gaan. De nazomer-aanbiedingen van Center Parcs komen dan ook als geroepen. Dit zijn de leukste parken en dit is er te doen.

Center Parcs nazomeren

Eropuit in eigen land

Het fijne van een (mini-)vakantie op Center Parcs is dat je er echt even uit bent, maar toch dicht bij huis blijft. Zeker als je met het hele gezin op pad gaat toch wel een fijne gedachte. Met maar liefst 9 parken door heel Nederland zit er altijd een park bij dat aansluit bij jouw nazomer-wensen.

Op de parken zelf is genoeg te doen. Dankzij de subtropische zwemparadijzen en de vele (kinder-)activiteiten hoef je je geen minuut te vervelen. Of je nu een actieve vakantie zoekt of tot rust wil komen; alles is mogelijk.

Nazomer bij Center Parcs

Centraal en groen

Vlak bij Utrecht, het Gooi en het grootste loofbos van West-Europa ligt Center Parcs De Eemhof. Het vernieuwde park ligt aan het Eemmeer en is perfect voor water(sport)liefhebbers. Als je een unieke ervaring zoekt, zit je hier goed. De bijzondere Woonboot of de Luxe Waterfront Suite geven je verblijf een extra speciaal tintje.

De omgeving zelf is ook het ontdekken waard, of je nu wil ‘bosbaden’ of juist een bezoek wil brengen aan Utrecht, Amersfoort of Amsterdam: het kan allemaal! Tip: met een boot kun je het nabijgelegen, authentieke vissersdorpje Spakenburg bezoeken. Leuk voor een hapje, drankje of heerlijk ijsje aan de haven.

Nazomeren bij Center Parcs

Het Brabantse land

Dat het leven echt goed is in het Brabantse land, ervaar je met een bezoek aan Center Parcs De Kempervennen in Westerhoven aan levende lijve. Het vernieuwde park ligt in de buurt van twee grote meren. Naast allerlei activiteiten en een tropisch zwembad, vind je op het park zelfs een indoor sneeuwhal.

In de omgeving zelf is er ook genoeg te doen. Vlak bij de Kempervennen ligt het heidegebied De Malpie. De heide staat van half augustus tot half september in bloei, perfect dus voor ‘nazomeraars’! Ook de Efteling en lichtstad Eindhoven zijn een bezoekje waard.

Heerlijk nazomeren bij Center Parcs

Ga toch fietsen (naar de hunebedden)

Parc Sandur ligt in Emmen, Drenthe. De omgeving nodigt uit tot wandelen en fietsen met het hele gezin. Een bezoekje aan de bekende hunebedden maakt indruk, ook op de kinderen. Even uitwaaien doe je op de boot of met je hengel aan de nabijgelegen De Grote Rietplas.

Bijkomen doe je in een van de heerlijke cottages. Tip: de ruime, vrijstaande cottages op schiereilandjes of de kleurrijke Kindercottage met eigen speelkamer! Ook vlak bij de Drentse hunebedden (en dicht bij speelcentrum Plopsa Indoor Coevorden) ligt De Huttenheugte.

Nazomeren Center Parcs

Het zonnige Zuiden

Bijna niets ademt zoveel vakantie in eigen land dan een bezoek aan Limburg. Het glooiende landschap en de bourgondische inslag zorgen voor een unieke ervaring. In het Zuiden heb je met maar liefst drie parken (Het Meerdal, Limburgse Peel en Het Heijderbos) mogelijkheden ten over om je perfecte nazomer-weekend of midweek te beleven. Als dagtripje bezoek je bijvoorbeeld attractiepark Toverland en steden als Maastricht of het Duitse Aken.

Nazomeren Center Parcs

Hier aan de zee

Als jij deze nazomer aan zee wil doorbrengen, is Park Zandvoort of Park Port Zélande jouw place to be. Natuurlijk is er op de parken zelf genoeg te doen, maar een bezoekje aan Nationaal Park De Biesbosch is vanuit Port Zélande een aanrader. Kies je voor Park Zandvoort? Dan is een uitje naar de historische wijk Zaanse Schans een tip.

Nazomeren bij Center Parcs

Nazomeren zoals jij dat wil

Wat je ook kiest, heerlijk nazomeren kan bij Center Parcs op allerlei manieren. Zoals je ziet, is er in de nabije omgeving van de parken genoeg te doen voor leuke dagtripjes. Maar in principe hoef je het park niet af. Zo zijn er restaurants, winkels en de meeste parken hebben zelfs een wellness. Begint het te kriebelen? Bekijk dan hier de beste Center Parcs aanbiedingen!

Center Parcs nazomeren

Meer vakantie baby