Connect
To Top

Mama Ilona: Je baby begrijpen is soms lastig. Nu ik voor de 2e keer moeder ben, begrijp ik mijn kindje soms beter

Het leuk om de ontwikkeling van je kleine mannetje verder te zien gaan, maar af en toe is de nee fase toch wel vervelend (en soms ook gewoon hilarisch). Gelukkig weet Trey nu wel steeds beter duidelijk te maken wat hij wel en niet wilt. Bij onze pasgeboren Neo is dat soms even gissen. Je baby begrijpen is soms best lastig.

Je baby begrijpen

Mijn zoontje begrijpen

‘Twee is nee’, een erg leuk rijmend zinnetje. Alleen nu Trey de twee nadert is de nee ook een steeds populairder woordje. En natuurlijk is het niet gewoon een nee. De nee moet vol overtuiging en met de juiste dosis drama worden uitgesproken. De nee moet een aantal keer in het uur gebruikt worden waarbij soms mama afvraagt waarom. Bijvoorbeeld wanneer steeds het boekje met dieren opengaat is de eekhoorn daar altijd ‘nee’. Waarom? Dat is mij een raadsel?

“Het is voor mij als moeder natuurlijk ook fijner dat je kind aangeeft wat hij wilt.”

 

Ik denk dat ‘drie is die’ ook een leuke zou zijn, alleen het woord ‘die’ heeft meneer ook erg goed onder controle. Vooral als het om eten gaat. Dan hoor ik gelijk ‘die, die, die!’. Hij wilt er gewoon zeker van zijn dat ik snap dat hij die cracker wilt en vooral natuurlijk krijgt. Het is voor mij als moeder ook fijner dat je kind aangeeft wat hij wilt.

Je baby begrijpen

Daar tegenover is het bij zijn kleine broertje nu weer erg gissen. Wat wilt ‘die’? Waarom huilt ‘die’? Meestal doe je dan standaard een ‘baby APK’, zoals wij dat hier noemen. Is zijn luier vies? Meneer vindt een natte scheet in zijn luier al ondragelijk dus vaak is dit de eerste stap. Deze stap komt tijdens de APK na elke handeling weer terug.

Je baby begrijpen

Misschien heeft hij hoger?

Heeft hij misschien honger? Dat is een logische stap nummer 2. Als hij tijdens het drinken kwaad wordt komt meestal de vraag ‘schiet ik te erg toe’? De borstvoeding loopt super hier, alleen de productie wil soms nogal enthousiast zijn waardoor meneer de toeschietende melk niet aankan. Dan moet er eerst druk worden afgenomen voordat hij gaat drinken.

Als ik tijdens het drinken zijn maag al hoor rommelen betekent dat straks tevreden of boeren met krampjes. Ik hoop natuurlijk alleen op de boer zonder dat hij me onder spuugt met een mondje melk. Gelukkig zijn hier overal in huis zowat hydrofiele doeken voor bescherming van onze kleding.

“Het voordeel is wel dat ik dankzij Trey beter begrijp wat mijn kleine baby wil. Je hebt het allemaal al een keer gedaan natuurlijk.”

 

In slaap krijgen

Wanneer meneer tot slot niet wilt slapen, dat maakt hij kenbaar door met grote kijkers rond te koekeloeren, is het 9 van de 10 keer dat hij een rondleiding door het huis wil. Tja, liggen op dezelfde plek is ook best saai. Vaak werken die rondleidingen ook erg goed tegen krampjes. Dit door de afleiding.

Mocht dat nog niet werken, dan hebben we hier nog de laatste wanhoopspogingen om hem tevreden en vooral in slaap te krijgen. Hup in de draagdoek en anders in de wandelwagen naar buiten, of in de draagdoek en stofzuigen maar. Ik ga wel altijd liever naar buiten, heb nog steeds een hekel aan stofzuigen en gelukkig is meneer ‘twee is nee’ ook erg tevreden bij de wandelingen (de hond trouwens ook).

Je baby begrijpen

Mijn tweede kindje

Het voordeel is wel dat ik dankzij Trey beter begrijp wat mijn kleine baby Neo wil. Je hebt het allemaal al een keer gedaan natuurlijk. Al lijkt het me handiger wanneer hij later ook ‘die, die, die!’ kan roepen en soms natuurlijk ook nee. Dan is het toch net wat minder uitvogelen welk APK onderdeel de oorzaak is voor de ontevredenheid. Tot die tijd gewoon een baby APK. En vooral lekker veel wandelen. Bijkomend voordeel. Wandelen is gezond en… ons kleintje is in dromenland.

Meer Gastblogs