Connect
To Top

Mama Jannelie: Een kinderwagen tweedehands of nieuw? En welk merk is favoriet?

Sinds een ruime maand zijn wij in het bezit van een duo-kinderwagen. Met pijn in het hart hebben we afscheid genomen van onze, nog bijna, gloednieuwe Mutsy iGo en een tweedehands Bugaboo Donkey aangeschaft. Wat een heerlijke wagen (en nee, ik krijg geen geld of goederen om dit te schrijven. Al houd ik me daarvoor natuurlijk van harte aanbevolen!

Een kinderwagen uitzoeken

Het is nu iets meer dan twee jaar geleden dat we onze wagen gingen uitzoeken. Een van de eerste dingen die aanstaande ouders aanschaffen. Alles moet perfect zijn; luchtdoorlatend matrasje erin (want stel dat je kindje tijdens het wandelen in de buitenlucht te weinig zuurstof krijgt en stikt in het gewone matrasje).

Een extra set luchtbanden erbij (zodat de wagen zo min mogelijk hobbelt en je kindje niet misselijk wordt). Een regenkap erbij (serieus, wie gaat er nou lekker wandelen in de regen?). Een houder voor je drinken, parasol, extra voetenzak, bijpassende luiertas. Echt, nieuwe ouders kun je alles wijsmaken en alles verkopen. Geeft niets, hoort erbij. Alleen het beste voor je aanstaande kleintje.

Maar die ‘oude’ wagen was toch ook wel heel erg leuk

Een tweedehands kinderwagen

Zou ik het over kunnen doen, zou ik nu – zonder alle babyhormonen en met een nuchtere kijk – waarschijnlijk gewoon een tweedehands wagen kopen. Als je ziet hoeveel mooie wagens er te koop staan voor honderden euro’s minder dan ben je eigenlijk gek om een nieuwe aan te schaffen. Maar gelukkig voor de grote babystores zijn aanstaande ouders ook een beetje gek en kopen we gewoon lekker een nieuwe. Je wilt toch goed investeren, want dan kunnen alle kinderen die nog komen gaan er ook nog in. Ja, en een tweedehands wagen valt na je eerste kindje spontaan uit elkaar.

Zoey slaapt heerlijk in de wagen, ook als Fenna hard aan het zingen is

Een duowagen

Anyway, het is niet mijn bedoeling om nieuwe ouders voor gek te zetten, ik ben er zelf namelijk ook een geweest. Vandaar ook dat het een beetje pijn deed om mijn zorgvuldig uitgezochte wagen, die we cadeau hebben gekregen van onze ouders, de deur uit te doen en in te ruilen voor een tweedehands exemplaar. Maar nu ik die duowagen heb, ben ik zo blij dat ik het heb gedaan. Echt een aanrader als je snel twee kindjes op elkaar krijgt.

Ik heb gekozen voor de Bugaboo, omdat ik het leuk vind dat de meiden naast elkaar zitten en contact met elkaar kunnen hebben. Al is de breedte niet altijd even handig. In supermarkten en grotere winkels valt het me reuze mee. Daar is de wagen prima te manoeuvreren. Maar in kleinere winkels, drogisterijen en dergelijke, is het een drama. Daar haal ik hele stellages onderuit. De Kruidvat begin ik helemaal niet aan, daar kan je met maatje S je kont al niet meer keren.

Een prima aankoop

Eerst had ik overwogen om een plankje achter de Mutsy te hangen, maar Fenna kennende zou die daar nog geen halve minuut op blijven staan. Dan zou ik haar nog continue aan het tillen zijn. Nee die duowagen is een prima zet geweest. Hij past zelfs in mijn kleine Citroën C1 (wel met 1 deel van de bank plat voor de zittingen). Via Marktplaats hebben we er iets meer dan de helft voor betaald. De beugels zijn een beetje aangevreten (maar die gebruik ik sowieso niet), maar verder is hij in prima staat.

Die tweede plek is soms ook gewoon handig om je spullen kwijt te kunnen

Een tweede kindje

Ben je in verwachting en wil je toch een nieuwe wagen aanschaffen, dan is het misschien geen gek idee om er meteen een te nemen die een duo-optie heeft. Je weet nooit hoe snel de tweede komt. Dat zie je bij mij…15 maanden er tussen, verrassing! En al zit er twee of drie jaar tussen, kan het nog handig zijn.

Ik ben erg benieuwd naar jouw (duo)kinderwagen ervaringen. Hebben je tweedehands gekocht of nieuw? En welk merk is je favoriet?

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer Gastblogs