Connect
To Top

Mama Sjors: Mijn zwangerschap was de eerste maanden super spannend, 80% kans dat ik invalide zou worden…

Vandaag precies 9 maanden geleden, kwam jij op de wereld. Dat was de mooiste ervaring ooit. De zwangerschap was de eerste drie maanden super spannend. Was het lichamelijk haalbaar om jou bij me te mogen dragen? Ook voor diverse artsen was het tasten in het duister. Grote kans dat de bekkeninstabiliteit nog zwaarder zou worden dan de vorige keer, 80% kans dat ik invalide zou worden.

Invalide of niet

Met negen weken (ja echt waar) voelde we jou en was voor ons de keuze 1000% duidelijk. JIJ BLIJFT! Dit nooit meer besproken samen. Invalide of niet. Jij liet ons weten dat je er was, eerste kerstdag we lagen ’s avonds in bed, slaapmodus met onze handen op mijn buik. Dit zal ik nooit meer vergeten, van alle vier niet, dit het fijnste gevoel ooit.

“Zij gaf mij moed en bracht me terug bij mezelf en mijn lijf.”

Een super bevalling

Mijn hart was ook intens opgelucht toen de fysio mij oprecht feliciteerde en mij vertelde dat ze zo goed als ze kon mij zou gaan begeleiden. Oh man wat een opluchting. Ik bespreek dit nog wel eens met haar. Dat zij voor mij een soort van groen licht gaf en het oké was om het toe te laten en te gaan genieten hoe slecht ik er ook aan toe was.

Zij was mijn positieve lijn, gaf mij moed en bracht me terug bij mezelf en mijn lijf. En daardoor heb ik een super bevalling mogen ervaren. Wat vandaag negen maanden geleden is. Je bent mijn beertje. Mijn zen baby. Mijn innerlijke vrede. Ik hou van jou evenveel als van de rest. Je geniet van het leven zo klein als je bent.

Een ontdekkingsreis

Je ontdekkingsreis van de wereld is inmiddels begonnen. Spelen met alles wat je tegenkomt. De poezen die vind je ook geweldig. Je probeert je op te trekken aan de kachel, de kinderstoel, de blokkendoos het maakt je niks uit. Als je iets te spannend vindt ben ik nog steeds jouw veilige wereld.

“Je broers zijn gek op jou, en ze vinden het fijn om met je te kroelen en te spelen.”

Je broers zijn gek op jou, en ze vinden het fijn om met je te kroelen en te spelen. Je bent gek op ze. En net als de rest, van eten!! We hanteren hier de Rapley methode en dat vind je fantastisch. Ook krijg je af en toe met een lepeltje te eten, bijvoorbeeld bio greek yogurt, maar dit doe je het liefst zelf. Uh Ja, zelf. En het ergste is? Dat je het kan! Prachtig om te zien. Ineens ga je zo hard. Je eerste twee ondertandjes komen door, hierdoor krijg je echt een boeven gezichtje.

Borstvoeding

De borstvoeding is een stuk minder dan bij je broer, je drinkt ’s morgens lekker op je gemak, overdag minder op je gemak door alle afleiding om je heen. In de avond met naar bed gaan wel een tijdje, dit verschilt nog per avond. En de nachten ook. De ene nacht kom je 3 á 4 keer en de andere nacht 2 of 3 keer. Afgelopen nacht toevallig maar 1x, dit is wel even een verschil!

Overdag slapen is een uitdaging met zoveel mensen om je heen. Ik gun je zo goed als het kan alle rust om je heen, dat verdien je. Toch slaap je het best bij mama, druk om je heen of niet. Je bent een prachtig mensje, ook als je slaapt met je bolle toet.

Mijn moederhart

Mijn moederhart gloeit elke dag, en nu in de schoolvakantie een extra beetje meer. Ik vind het fijn om iedereen bij me te hebben en met elkaar bezig te zijn. Het wekelijkse planbord uitstippelen met vakantie ideeën. De uitgebreide ontbijtjes en lunches. Van buitenspelen, strand en bos bezoekjes, van hutten bouwen tot blokkentorens. Van keuken gerechtjes maken tot cake bakken.

Tekeningen en knutselwerkjes in overvloed. En de (on)nodige ruzies en huilbuien horen er ook bij natuurlijk. Ik hou ervan. Maar echt. Hoe meer ik bezig ben met mezelf in het ouderschap hoe meer ik er achter kom dat ik misschien toch die oermoeder ben die ik dacht nooit te worden.. 😉

1 Reactie

  1. Minnie

    15 mei 2018 at 19:29

    Super mooi omschreven hoe je het moederschap ervaart! En herkenbaar 🙂 groetjes minnie

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer Gastblogs