Connect
To Top

Mama Jannelie: Onze eerste kerst met Fenna; nu met ons eigen kerstengeltje!

Fenna’s eerst kerst…of eigenlijk onze eerste kerst met Fenna. Want zeg nou eerlijk, het is voor ons leuker dan voor haar. Wat wij zien is een lief meisje in een schattig glitterjurkje waar we het liefst overal mee showen. Wat zij waarschijnlijk denkt; wanneer mag ik eindelijk weer slapen, wat zijn dit voor rare hapjes en wanneer mag die kriebeljurk nu eindelijk uit?

eerste kerstOns kerststerretje

Gelukkig is Fenna meestal de moeilijkste niet en heeft ze het al snel naar d’r zin als ze gewoon op tijd te eten krijgt, niet al te lang wordt opgehouden en genoeg te zien heeft. Daarom gaan we het er gewoon op wagen en nemen we onze prinses mee naar de kerkdienst waar mama en oma in het koor zingen. Een baby in een kerkdienst, misschien niet de beste combinatie. Stilzitten kan ze niet en ook al kan ze niet praten, ze heeft al een hele hoop te vertellen.

“Het is flink druk met zes ooms en tantes, opa en oma, papa en mama, vijf neefjes en twee nichtjes…maar hoe drukker en gekker, hoe beter voor Fenna.”

 

Tot voor kort maakte ik me altijd erg druk over hoe m’n kind zich zou gedragen als we op pad gingen. Zou ze niet alles aan elkaar gaan gillen en zich enorm gaan misdragen? Ja dat kan, maar het hoeft niet. En als je het niet probeert, weet je het niet. Dus gewoon een keer kijken hoe het gaat. Het ergste wat er kan gebeuren is dat ze gaat huilen. Tja, dan gaat ze gewoon naar de kinderoppas… geen stress, het is kerst.

eerste kerstSamen op de foto

Na de kerk gaan we naar opa en oma Een. Pff, eindelijk naar bed. Daarna gaan de foute kersttruien aan en gaan we met de hele familie barbecuen. Hè bah wat krijg ik nu allemaal in m’n mond gestopt? Pulled pork, stokbrood met kruidenboter, ijs toe. Hé dat koude spul is best wel lekker! Oei…dat gaan we ruiken morgenochtend. Het is flink druk met zes ooms en tantes, opa en oma, papa en mama, vijf neefjes en twee nichtjes…maar hoe drukker en gekker, hoe beter voor Fenna. Totdat het lichtje uitgaat…oké ik heb m’n best gedaan, maar breng me alsjeblieft NU naar bed! Morgen weer een drukke dag…

“Onze eerste kerst met Fenna; eigenlijk is er niets veranderd, behalve dat we nu ons eigen kerstengeltje altijd bij ons hebben.”

 

Laat naar bed, betekent bij Fenna meestal niet perse uitslapen. Vaak is ze nog vroeger dan anders wakker. Maar, half acht is tegenwoordig uitslapen hè 😉 We ontbijten gezellig met z’n drietje. Hé papa ook hier? Ja die is normaal al lang en breed naar z’n werk. Nog even een lekker tukje doen voordat we naar opa en oma Twee gaan. Bleh weer van die vieze hapjes. O wacht, dit ken ik…mmm oma’s stoofpeertjes! We doen spelletjes en kletsen wat af. Onze eerste kerst met Fenna; eigenlijk is er niets veranderd, behalve dat we nu ons eigen kerstengeltje altijd bij ons hebben.

eerste kerstLekker een stukje wandelen

eerste kerstIn d’r glitterjurk

eerste kerstEven poseren

eerste kerstKerstliedjes oefenen met mama

Meer Gastblogs