Connect
To Top

Mama Pien: Thuis op date als alleenstaande moeder? Not my cup of tea! Ben ik dan sinds de kleine zo kritisch?

Na date één was ik volledig overtuigd dat hij het niet was voor me. Toch was er geen concreet iets waarop ik hem kon afschrijven. Ben de hele lijst na gegaan; geen alcohol of drugsverleden, geen crimineel verleden, heeft een goede baan, ziet er goed uit… maar waarom dan toch niet DE mr Right voor mij? Ben ik sinds de komst van de kleine dan echt te kritisch geworden? Op aandringen van familie, collega’s, vrienden heb ik besloten hem toch maar een tweede kans te geven. Dit keer dan maar thuis op date als alleenstaande moeder!

op date als alleenstaande moeder

De date staat!

Dat moment deed zich al snel voor, na te horen hebben gekregen dat ik contractverlenging kreeg, heb ik hem een appje gestuurd met: “Kom je een filmpje kijken vanaaf? Heb wat te vieren…btw nix in huis :S Neem je wat lekkers mee?” Zo gezegd zo gedaan. De date staat! Even vergeten dat dit de eerste keer is dat er een man over de vloer komt terwijl de kleine ligt te slapen… hoe ga ik dat in hemelsnaam aanpakken? Wat als de kleine wakker wordt? Gaat ze zich niet ongemakkelijk voelen als er een vreemde op de bank zit?

“Een date in huis. Ik heb me voorgenomen om ervoor te zorgen dat mijn kleine er niks van hoeft te merken.”

 

Ik heb me voorgenomen om ervoor te zorgen dat zij er niks van hoeft te merken en mocht ze onverhoopt toch wakker worden zal hij binnen 1-minuut mijn huis uit moeten zijn. Ook familie en vrienden ingelicht over de date en wie er op date komt voor het geval dat. Toch wel erg spannend dit!

op date als alleenstaande moeder

De date binnen een halfuur afgekapt

Om half negen begon de film en weer was meneer dezelfde 15 minuten ‘fashionably’ late. Wanneer ik de deur voor hem open doe staat meneer daar met niet meer of minder dan een zak Ham Kaas chips. ‘Waar is de hoffelijkheid gebleven?’ vraag ik mezelf direct af. Ik had stiekem gehoopt dat hij toch niet minder mee zou nemen dan bonbons, een flesje wijn/ champagne of iets anders feestelijks en minimaal een bos bloemen! Met een hamka’s chipje ga je echt geen feest op gang brengen!

“Extra dankbaar ben ik dan ook voor het feit dat mijn dochter niks door heeft gehad van deze hele datesessie. Zou ik ooit nog een keer iemand thuis uitnodigen?”

 

Ik besluit hem ook niet meer aan te bieden als een minimaal kopje thee en instrueer hem gelijk met de 1-minuut die hij heeft mocht mijn dochter wakker worden. Vervolgens komt het gesprek op gang en vertelt hij doodleuk dat hij in de auto een prachtige bos bloemen heeft staan met een mooie vaas. Deze heeft hij in een aanbieding gekocht en nu vraagt hij zich toch echt af of ze in deze buurt zijn auto niet gaan openbreken voor die bloemen. Hij wilt ze zo graag op zijn eettafel neerzetten. Ik kon mijn lachen haast niet meer inhouden… Waar zijn mijn bloemen? Of ben ik dan te veel eisend? De date binnen een halfuur afgekapt, dit gaat ‘m echt niet worden!

op date als alleenstaande moeder

Zou ik ooit nog een keer iemand thuis uitnodigen voor een date?

Wat een afgang, de eerste keer na jaren weer eens iemand uitgenodigd thuis en dan komt hij met dit verhaal… Dit is zo not my cup of tea! Extra dankbaar ben ik dan ook voor het feit dat mijn dochter niks door heeft gehad van deze hele datesessie. Zou ik ooit nog een keer iemand thuis uitnodigen? Jawel maar dan wel in een verder stadium van het daten. Het risico is toch te groot dat ze misschien iets door gaat hebben terwijl er niks is en zij misschien een onveilig gevoel gaat krijgen in haar eigen vertrouwde huis. Eerst maar eens volop genieten van ons heerlijke meidenhuis!

Meer Gastblogs