Connect
To Top

Mama Jannelie: Verhuizen met kleine kinderen. Het is een uitdaging en niet echt ideaal…

Verhuizen met kleine kinderen. Het is een uitdaging. Niet perse een aanrader, maar ja, is verhuizen dat überhaupt wel? Het is wel echt een goede manier om van je zwangerschapskilo’s af te komen, dus mocht je nog een dieet zoeken…

Wat een bende…

De laatste maanden waren heftig

De laatste twee maanden waren heftig. Vooral manlief was ’s avonds vaak weg om te klussen en als ik oppas kon regelen, was ik ook urenlang in het nieuwe huis in de weer. Schuren, verven, kitten, lakken, sausen en ondertussen geen tijd nemen om te eten, want elke gewerkte minuut is er een.

“Wat overblijft zijn een paar zielige tietjes, een hangkont en een chagrijnige navel.”

Tja, dan vliegen die kilo’s er zo af. Als ze er al zaten, want mijn lijf heeft de neiging om na een bevalling meer kilo’s af te stoten dan nodig. Maar, voordat ik allemaal hatende reacties krijg, dat is ook niet alles hoor. Wat overblijft zijn een paar zielige tietjes, een hangkont en een chagrijnige navel (je weet wel, zo’n navel met van dat gekreukte losse vel eromheen).

Nee en de snot is nog steeds niet op…

Zwangerschapskilo’s

Ik geloof best dat het vervelend is om na je bevalling tien kilo zwaarder te zijn dan voor de zwangerschap, maar als al je rondingen in een keer verdwijnen, is de spiegel ook niet meer je beste vriend. In allebei de gevallen is sporten denk ik de oplossing, goed om af te vallen, maar ook goed om spieren te kweken en van dat zielige lichaam af te komen.

Papa heeft ’s avond gelukkig weer wat meer tijd voor z’n meisjes

Verhuizen met kleine kinderen

Maar goed, terug naar de verhuizing. Ik denk dat er nooit een ideale tijd is om met kinderen te verhuizen. Zijn ze heel klein, dan zit je steeds met oppas regelen en dat ze niet begrijpen wat er allemaal aan de hand is, waardoor ze enorm onrustig worden. Zijn ze wat ouder, dan haal je ze ook uit de vertrouwde omgeving weg, weg bij vriendjes en misschien moeten ze zelfs naar een anderen school. Ook niet ideaal. Wij hebben het nu gedaan en hopen nog heel lang in dit huis te wonen, zodat de meiden hier kunnen opgroeien en zelf kunnen besluiten wanneer ze eraan toe zijn om te vertrekken. Phoe, nu gaan we wel heel ver vooruit.

Nog even bij Ikea een kast halen met opa

Meer ruimte voor onze kinderen

De verhuizing is nu gelukkig alweer een maand achter de rug. Er moet nog een hoop gebeuren, maar we zitten in ieder geval in ons nieuwe paleisje. De rust begint een beetje weder te keren en de meiden zijn al aardig gewend. Wijzelf hoefden niet echt te wennen, omdat we al zoveel uren in het huis aanwezig waren om te klussen en omdat we er zo naar hebben uitgekeken om hier te gaan wonen.

“De rust begint een beetje weder te keren.”

Iets meer ruimte binnen voor de meiden om te spelen (en om al dat speelgoed kwijt te kunnen), maar vooral een lekkere tuin waar ze straks heerlijk kunnen ravotten. En, ook niet onbelangrijk, een super leuke buurt met veel jonge kinderen en vriendelijke buren. Ja, we gaan ons hier wel vermaken met z’n viertjes!

Wel zo makkelijk, we hebben nu plek voor twee kinderstoelen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer Gastblogs