Mama Kelly Blom: Wat ik niet meer kan aanhoren tijdens zwangerschap

Mama Kelly Blom: 10 dingen die ik niet meer kan aanhoren nu aan het einde van mijn zwangerschap…

Ik loop tegen het einde van mijn tweede zwangerschap en de uitgerekende datum is zelfs al gepasseerd. En ik ben er op zijn zachts gezegd best wel klaar mee. We kijken enorm uit naar de komst van onze tweede telg en van mij mag de dag aanbreken dat de weeën beginnen of de vliezen breken. We weten allemaal dat die laatste weken niet de makkelijkste zijn en momenteel word ik ook nog eens bestookt met allerlei vragen. Ik weet dat ze allemaal lief en goed bedoeld zijn maar ik kan sommige vragen of opmerkingen gewoon niet meer aanhoren! En natuurlijk daar zullen de hormonen vast een oorzaak in hebben. Hier mijn top 10 ergernissen op rij.

1. Wow wat een grote buik!

Uhm en dat verrast je? Ja kom op mensen. Voor het geval je het nog niet door had: daar zit dus een baby in he! Ik ben zwanger en dat gaat gepaard met het groter worden van mijn buik. Niet iets waar ik iets aan kan doen of wat ik ook maar enigszins in de hand heb (helaas).

2. Gevolgd door: staren naar bovengenoemde buik

Nogmaals het is gewoon een baby. Ik ben niet zwanger van een aap of een alien of iets anders geks. Het is een klein mensje met armen en benen en een hoofd. Net als jij en ik. En je bent het misschien vergeten maar ook jij bent je leven ooit begonnen in een buik.

“Denk je dat mijn baby een klein agendaatje bij zich heeft en mij af en toe laat zien wat precies de planning van de bevalling is?”

 

3. Wanneer denk je dat de baby komt?

Ja wist ik het maar he! Maar denk je serieus dat de baby op magische wijze een datum en een tijd aan mij doorgeseind heeft? Denk je dat mijn baby een klein agendaatje en een horlogetje bij zich heeft en mij af en toe laat zien wat precies de planning is? I wish!

4. Weet je al wat het wordt?

Nee dat weet ik niet. Oh wilde je dat niet weten dan? Blijkbaar niet anders wist ik het wel toch? Maar 1 ding is zeker: het wordt een baby en hoogstwaarschijnlijk een jongetje of een meisje.

5. Goh, dan krijgen jullie het nog druk

Ook zo’n fijne opmerking waar je helemaal niets mee kan. Ik weet dat we het druk krijgen dus als je je hulp aan wil bieden dan is dat van harte welkom maar anders hoef je je nergens mee te bemoeien.

6. Geniet er nog maar even van

Waarvan precies? Van de vermoeidheid? Van die enorme buik? Van alle andere ongemakken en zwangerschapskwaaltjes? Ik ben dolgelukkig dat we nog een kindje krijgen maar ik zou liever 9 keer bevallen dan 9 maanden zwanger zijn. Voor mij begint het genieten pas als ik dat klein bundeltje warmte en liefde in mijn armen kan houden.

“Geloof me ik wil gewoon mijn lichaam terug en die buik ga ik echt geen seconde missen!”

 

7. Een vriendin van mij is vorige week bevallen en binnen twee uur heeft ze haar baby’tje gebaard!

Oke, super leuk voor jouw vriendin maar ik ben bang dat het bij mij niet zo gaat lopen dus hou die verhalen alsjeblieft ver weg van mij. Het helpt niet, het helpt echt totaal niet!

8. Je gaat die buik straks nog missen!

Serieus? Ben je weleens zwanger geweest? Twee keer in twee jaar tijd? Geloof me ik wil gewoon mijn lichaam terug en die buik ga ik echt geen seconde missen! Sterker nog, ik ben jaloers op iedereen die niet zo’n buik heeft en op mijn vroegere ik die ook niet zo’n buik had.

9. Is de babykamer al af?

Want waarom wil je dit weten? Kruipt de baby terug als hij of zij hoort dat zijn kamer nog niet af is? Pakt hij na de eerste kraamweek zijn koffertje en gaat hij in een hotelletje zitten net zo lang tot zijn kamer naar wens is? Maar even voor de volledigheid: De kamer is af!

10. De laatste loodjes zijn het zwaarst!

Dat klopt en zeker als jij mij zulke vragen blijft stellen. (En ik vond de eerste loodjes trouwens ook niet zo prettig!) Vertel me liever iets leuks. Of vertel jij mij eens wanneer die baby komt of wanneer ik mij weer een beetje mezelf ga voelen. Vertel me liever dat hoe de bevalling ook loopt, dat het allemaal goed komt. Laat me een grappig filmpje zien, leid me af en als je niet weet wat je moet zeggen, zeg dan niks.

Wish me luck! En mijn volgende blog bevat in ieder geval leuk babynieuws 😉

2 Reacties

 1. Pleun

  3 juli 2017 at 08:24

  YOU can do this! Hopelijk ben je inmiddels bevallen.

 2. Brenda

  3 juli 2017 at 08:24

  Oohh wat herkenbaar pfff wordt er nog moe van als ik er aan denk! Of zijn dat nu mn slapeloze nachten ( baby van 3 weken). Waar je trouwens ook allerlei fijne adviezen en opmerkingen krijgt die vast goed bedoeld zijn maar ik zit er niet op te wachten.

  Voor jou heel veel succes met de laatste loodjes p.s het komt goed.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer Gastblogs