Connect
To Top

Mama Nienke: Deel je mamapower! Zo kun je andere mama’s weer inspireren…

Mingus is geboren! De grote beer woog bij de geboorte 4530 gram. We zijn enorm trots op hem. Het is een heerlijke, zacht en liefdevol ventje. Hij is snel tevreden! Erg fijn voor mij als net mama. Soms is het ook gewoon even lastig! Tussen alle gezelligheid door met Mingus had ik wat tijd voor mezelf. Wat ga je dan doen? Eindelijk weer even bloggen!

Het moederschap

Tijdens het kijken van een vlog van Sanny zoekt gelukt werd ik geïnspireerd. Ze had een mooi gesprek met Zarayda Groenhart over het moederschap! Zarayda gaf aan dat wij mama’s meer moesten kijken en promoten waar we goed in waren als moeder! Huh?! Je kijkt toch als moeder vooral waarin je te kort schiet? Herkenbaar?

Nu ik net moeder ben ervaar ik dat het makkelijk is om te kijken wat nog niet lukt met Mingus. Het negatief denken wordt gevoed door niet veel slapen en weinig tijd voor jezelf. Tijd voor verandering dus!

Deel je mamapower

Na het lezen van een artikel over kwaliteiten in de Psychologie kreeg ik helemaal weer energie om te bloggen. Daarom een Shoutout in mijn blog naar alle mama’s. Deel je mamapower met andere mama’s! Het is toch veel leuker om te laten weten waar jij goed in bent? Zo kun je andere mama’s weer inspireren. Ik maak alvast een begin #mamapower

Mamapower 1: mingus een flesje en mama een soja latte!

Naast Mingus geef ik mezelf ook te eten. Mijn lieve kraamverzorgster heeft mij dit geleerd. Zit jezelf fysiek of mentaal niet lekker in je vel? Dan kun je moeilijker voor je kindje zorgen. Dus Mingus een flesje en mama een soja latte!

Mamapower 2: rust

Ik ben een rustige mama. Ik probeer mijn rust te bewaken en zo ook mijn rust over te brengen aan Mingus. In de eerste weken had ik dit totaal niet. Ik vind mij nu een rustige mama. Wanneer ik de rust in mijzelf heb merk ik aan Mingus dat hij ook rust wordt. Dit draagt erbij dat hij ook rust ervaart wanneer hij dit nodig heeft.

Mamapower 3: flessen van Difrax

Advies vragen? Ja hoor daar draai ik mijn hand niet voor om! Zo zoog Mingus zijn flesje elke keer vacuüm! Iemand adviseerde mij de flessen van Difrax. Wat een top advies was dat! Mingus een flesje geven is nu een feestje! Deze newborn starterset is tof door de leuke gekleurde flessen.

Mamapower 4: blijf praten

Ook geef ik aan wanneer ik ergens mee zit. Ik ben eerlijk over mijn grijze wolk die ik in het begin heb gehad. Door erover te praten kreeg ik weer mamapower en overzicht!

Lieve mama’s, deel je power! Liefs, Nienke

Meer Gastblogs