Connect
To Top

Mama Nikki: Voor het eerst op vakantie met onze baby is toch echt wel spannend!

Een week vol ontwikkelingen! Afgelopen week vertelde ik over onze eerste fysio afspraak voor Wess zijn voorkeurshouding. Er werden mij toen veel tips gegeven voor bepaalde oefeningen om dit te kunnen verminderen. Gister was afspraak nummer 2 en wat blijkt, er is nu al vooruitgang geboekt! Verder gaan we voor het eerst op vakantie met onze baby! Iets wat ik toch wel spannend vind!

voor het eerst op vakantie met onze baby

Wess zijn voorkeurshouding

Natuurlijk super fijn om te horen dat er al vooruitgang is, maar ook wij hadden dit al gezien. Zijn hoofdje gaat steeds vaker alle kanten op dus dat is goed nieuws! Wel is er een spalkje gemaakt van zijn hoofd zodat ze goed kunnen bijhouden of er ook daadwerkelijk verandering zit in de vorm van het hoofdje. Aangezien deze nu iets is afgevlakt door zijn voorkeurshouding wordt dit nu goed in de gaten gehouden. Het is wel zo hoe vroeger je erbij bent hoe meer dat ze er aan kunnen doen en hoe sneller het zal gaan. Jonge baby’tjes hebben namelijk nog zacht weefsel. Wanneer een kindje al een maand of 6 is zal dit vele malen langzamer gaan. Over 2 weken zien we de fysio weer en dan gaan we weer meten dus we zijn benieuwd! Voor nu gewoon lekker veel oefeningen doen!

“Voor het eerst met je kleintje op vakantie is toch echt wel spannend!”

Voor het eerst op vakantie met onze baby

Aankomend weekend is het feest voor ons! Wij gaan namelijk voor het eerst op vakantie met onze baby! Een weekendje weg en we kijken er zo naar uit! Het is een weekendje naar Landal maar om voor het eerst met je kleintje op vakantie te gaan is toch echt wel spannend! We zijn gewoon in Nederland dus dan kunnen we in ieder geval alvast oefenen voor de grote zomervakantie. Maar ja.. Wat neem je allemaal mee? Zoals ik mezelf ken zullen er grote koffers versleept gaan worden want liever te veel mee dan te weinig. Dit was altijd al voor mezelf, laat staan voor de kleine Wess!

voor het eerst op vakantie met onze baby

Een campingbedje

Aangezien je aan kunt geven of je een campingbedje wil huren hebben we er zelf 1 gekocht. Toch een stuk frisser om zijn ‘eigen’ bedje te hebben. Maar wat bleek, er zit dus verschil in wat voor campingbedje je kan kiezen. Nooit geweten! Ik vond het namelijk altijd een beetje gek dat als je je baby ergens mee naartoe neemt, hem dan eigenlijk op de ‘grond’ laat slapen. Maar er bestaan dus campingbedjes met een verhoging! Wat een uitkomst is dat zeg! Het is eigenlijk hetzelfde als je ledikantje. Je kunt hem op hoogte maken voor je baby en op de normale stand onderin zetten vanaf 4 maanden (zeggen ze). Maar volgens mij kan je dit makkelijk rekken als je kindje nog niet zelf omhoog komt.

“Wess gaat ook voor de eerste keer in zijn jonge leventje zwemmen!”

Voor de eerste keer babyzwemmen

We gaan niet alleen voor het eerst op vakantie, Wess gaat ook voor de eerste keer in zijn jonge leventje zwemmen! We kunnen niet wachten om zijn reactie te zien! Hij vindt het heerlijk om in bad lekker te kunnen spetteren met zijn beentjes dus we denken dat hij dit geweldig zal vinden. Volgende week meer over ons grote vakantieavontuur ‘A la Landal!’

voor het eerst op vakantie met onze baby

O, voor ik het vergeet, mijn website www.lifebynikkie.nl heeft sinds kort ook Facebook! Wil je graag mijn blogs en foto’s bijhouden? Dan kunnen jullie ons vinden via @lifebynikkie.nl voor zowel Facebook als Instagram! Hopelijk tot snel!!

Veel liefs, Nikkie

voor het eerst op vakantie met onze baby

 

Meer Gastblogs