Connect
To Top

Mama Nikkie: Onze prachtige zoon is geboren! Hoe het nu voelt als mama is onbeschrijfelijk…

Hoera!! 23 November is onze prachtige zoon Wess Christiaan Mijnders geboren!! Met een voorspoedige ziekenhuis bevalling van 6 uurtjes kunnen wij nu gaan genieten van ons gezinnetje. In deze 2 weken na de geboorte van onze zoon is de tijd voorbij gevlogen! Er gebeurd een hoop en bij veel gebeurtenissen heb je eigenlijk geen tijd of besef om er stil bij te staan. Want wat gebeurd er eigenlijk in deze 2 weken? Ik praat jullie even bij.

geboorte van onze zoon

Het moment dat je bevallen bent sta je (nou eigenlijk lig je) werkelijk sprakeloos in je bed. Je krijgt je kindje op je buik gelegd en dan komt eigenlijk pas het besef dat je een kindje bij je hebt gedragen de afgelopen 9 maanden. En dat is zo’n heftige omschakeling! Je kon je eigen niet voorstellen hoe je kindje er uit zou zien en ineens heeft het een gezichtje en oogjes waar je in kan verdrinken. Zo mooi en zo emotioneel. Ook al hield je al onmogelijk veel van je kindje, je hart is ineens gevuld met intens veel liefde voor dit kleine hummeltje.

“Na de geboorte van onze zoon was ik werkelijk sprakeloos. Ook al hield je al onmogelijk veel van je kindje, je hart is ineens gevuld met intens veel liefde voor dit kleine hummeltje.”

 

De eerste nacht was voor ons al meteen van start gegaan want Wess was om 21:53 uur geboren. De nacht verliep super goed. Wess sliep 4 uurtjes achter elkaar en eigenlijk slaap je zelf amper omdat je moet bijkomen van alles wat er gebeurd is tijdens en na je bevalling. En als je borstvoeding geeft moet je je kindje toch regelmatig aanleggen om te kijken of hij wil drinken.

De volgende ochtend was al snel. De tijd vloog ineens voorbij. De nacht was met een vingerknip voorbij waarna we alweer aan het wachten waren op de kinderarts die ging kijken of Wess helemaal gezond was en mee naar huis mocht. En dat was ook het geval. Het is een kern gezonde jongen en we mochten naar huis!! Zo fijn!!

geboorte van onze zoon

Tuurlijk was het heel spannend. De eerste keer met je kindje naar huis in de auto!! Eenmaal thuis en Wess over de drempel gedragen was ons gezinnetje compleet. Wess is thuis, hij is gezond en ook mama maakt het heel het goed. De bevalling waar je al die maanden naar toe leeft is ineens voorbij. Opeens heb je een kindje veilig in je armen en weet je dat hij gezond is. 1 zorg minder. Maar als ouders heb je gelijk andere zorgen. Doe ik het wel goed? Heeft hij iets nodig? Heeft hij het koud/warm, voelt hij pijn? Met een baby zo lastig maar gelukkig heb je de kraamzorg om je heen die de grotere zorgen van je weg kan nemen. Ze weten zoveel dat ze je met heel veel zaken kunnen begeleiden. En dat is echt super fijn!!

“Je hebt inmiddels veel van de kraamzorg geleerd maar toch heb je het idee dat je de helft nog niet weet. Het advies wat ik heb mee gekregen is: ”volg je moederhart”.

 

De eerste week staat eigenlijk centraal met het leren verzorgen van je kleintje. Verzorgen van het lichaam, voeding, aandachtspunten waar je op moet letten zoals het naveltje, temperatuur enz. En zelf zat ik ook nog een beetje in de lappenmand mand met een aantal hechtingen die behoorlijk pijnlijk waren!!

De 8 dagen dat we kraamzorg hadden waren ook echt zo voorbij. Je dagen zitten vol met mensen die je kindje willen bewonderen, de paar uurtjes slaap die je s middags even neemt en verder moet je je kindje voeden, verschonen enz. We vonden het erg jammer dat de tijd met de kraamzorg er alweer op zat. Ten eerste vanwege de informatie die je krijgt en kan vragen aan haar en ten tweede je moet het nu echt helemaal alleen doen!! En dat vond ik toch echt even spannend! Je hebt inmiddels veel geleerd maar toch heb je het idee dat je de helft nog niet weet. Het advies wat ik heb mee gekregen is: ”volg je moederhart”.

geboorte van onze zoon

De tweede week is helemaal wennen nu je alles alleen moeten doen. Want ja ook manlief was weer aan het werk. De eerste dag zonder kraamhulp verliep goed. De kleine sliep nog erg veel dus ik had tijd om alles op mijn gemak in het huis in orde te maken. De poetsfreak die ik ben kwam toch weer naar boven en wilde alles na het visiteweekje gewoon weer op mijn eigen manier neerzetten. Het was moeilijk alles over te laten aan de kraamzorg. Maar ondanks alle poetswensen merk je dat je je schema aan moet gaan passen. Het is niet meer zoals voor je zwangerschap dat alles gedaan is voor het middaguur. Je moet echt je dagen anders in gaan delen. Met een baby kan je bepaalde dingen gewoon echt slecht of nauwelijks plannen.

“Hoe het nu voelt als mama is onbeschrijfelijk. Je bent enorm emotioneel van alle gevoelens die het in je naar boven brengt.”

 

Je merkt nadat de dagen voorbij gaan je steeds meer je kindje leert kennen. Natuurlijk nog lang niet alles maar je gaat merken wanneer je kindje honger heeft en wat voor ritme hij gaat krijgen. En zoals het gezegde luid: eat, sleep, poep, repeat is dan ook echt hoe zijn ritme er nu uit ziet.

Hoe het nu voelt als mama is onbeschrijfelijk eigenlijk. Je bent enorm emotioneel van alle gevoelens die het in je naar boven brengt. En ja de kraamtranen komen ook echt en soms voor de kleinste dingen. Maar je hebt een wezentje op de wereld gezet!! Mijn zoon.. Ik moet er nu nog steeds aan wennen als ik het zeg maar je voelt zo veel voor je kindje. Wanneer hij huilt doet je hart echt zeer en huil je mee. Zijn eerste stuiplachje doet je hart smelten en ja daar komen die tranen weer….

geboorte van onze zoon

En dan die geur… Ja de geur van je eigen kindje is de lekkerste geur van de hele wereld. Sommige mensen zeggen dat alle baby’s hetzelfde ruiken. Onder gedompeld in de Zwitsal. Maar het is een geur waar je niet meer zonder kan leven. Wanneer je het ruikt geeft het je rust. Rust dat je kindje bij je is. En het echte genieten gebeurd eigenlijk pas wanneer alle drukte voorbij is. Wanneer je echt samen met je kindje ben en de rust in de dagen weer terug hebt dan voel je pas wat dit allemaal met je doet.

“Neem tijd tijdens het voeden om even rustig samen te zijn en te kunnen genieten van de band die je samen opbouwt. Niks is belangrijker dan je kleintje.”

 

Voor alle mama’s onder ons wil ik ook echt als tip meegeven dat het ook echt niet erg is wanneer je ondanks alle visite en drukte die je thuis hebt gewoon de tijd neemt voor jezelf en de momenten samen met je kindje. Neem tijd tijdens het voeden om even rustig samen te zijn en te kunnen genieten van de band die je samen opbouwt. Niks is belangrijker dan je kleintje en voel je daar dan ook niet schuldig over om de mensen maar gewoon te laten wachten. Ik vond het heel lastig aan de ene kant om deze keuze te maken maar de kraamzorg helpt je daarbij. En maak ook duidelijke afspraken met je partner. Wanneer je kleintje snakt naar mama’s aandacht, trek je dan even terug en laat hem de visite verder regelen. Ga lekker naar je bed en geniet!!

Veel liefs Nikkie

Meer Gastblogs