Mama Nikkie: Is een eigen bedrijf goed te combineren met het mama zijn?

Mama Nikkie: Is een eigen bedrijf goed te combineren met het mama zijn?

In mijn vorige blog heb je kunnen lezen hoe ik het plan voor mijn eigen bedrijf ‘Macramé by Nikkie’ aan het starten en uitwerken ben. Daarnaast ben ik ook nog fulltime mama van onze zoon Wess! Een hele uitdaging om dit te kunnen en blijven combineren. Natuurlijk eerst maar eens zien of het bedrijfje ook daadwerkelijk goed van de grond komt. Het is en blijft toch indrukwekkend om te zien hoe al die mama’s naast hun ‘mamaleven’ een druk bezochte webshop hebben. Aangezien ik Wess nog niet naar de kinderopvang wil brengen tot hij 1 jaar is, moet het mij nu wel lukken om dit te kunnen en blijven combineren.

Ben ik een slechte moeder, omdat ik niet de volle aandacht aan Wess kan geven?

Natuurlijk is het voorgekomen dat Wess aan het spelen was op de grond en ik bezig was met het knopen van de nieuwe Macramé hangers. En tussen het knopen door houd je je kindje natuurlijk wel in de gaten, maar je merkt dat je de aandacht moet verdelen. Je lacht af en toe even mee tijdens het spel, maar van binnen ga je je schuldig voelen dat je niet de volle aandacht aan je kleine kunt geven.

Voel ik me daar wel goed bij? Ben ik dan een slechte moeder? Natuurlijk laat ik alles uit mijn handen vallen als er wat met Wess aan de hand is. Als ik merk dat hij de liefde van mama nodig heeft, dan staat voor mij de wereld letterlijk even stil. Wess is en zal altijd op nummer 1 staan en dat zal ook nooit (hoe goed het hopelijk ook gaat lopen) veranderen. En zolang ik dat als standpunt houd voel ik mij geen slechte moeder!

“Wess is en zal altijd op nummer 1 staan en dat zal ook nooit veranderen”

En dan is het officieel: Webshop ‘Macramé by Nikkie’ is in de lucht!

Ineens is het zover. Mijn website lifebynikkie.nl bestaat niet alleen meer uit een Mommy Lifestyle magazine, maar ook mijn webshop ‘Macramé by Nikkie’ staat nu online! In de vroege ochtenden, tijdens de slaapjes en tot laat in de avonden ben ik bezig geweest met het klaarmaken van de Macramé hangers. En gek genoeg is alles gewoon gelukt! Het gaat goed met Wess, de webshop staat open en dat alles zonder problemen! Nu is het wachten tot de eerste bestellingen binnenkomen! Knopen op bestelling is toch wel wat anders dan alle tijd van de wereld hebben om iets af te hebben.

Hoe gaat het 2 maanden later met het mama én ondernemer zijn?

We zijn inmiddels 2 maanden verder en hoe bevalt het nu als mama en tegelijkertijd ondernemer zijn? Het gaat eigenlijk helemaal super! Ik kan alles heel goed combineren met Wess wat onwijs fijn is en wat geeft het een geweldige kick als er dan weer een bestelling binnenkomt. De stap om mijn fulltime baan op te zeggen om voor mijn kindje te zorgen was een geweldig besluit. Ik heb enorm genoten en nog steeds van alle tijd die ik door mag brengen met Wess. Maar om naast het mamaleven nu nog een eigen ondernemingsleven te hebben is een wens die uitkomt!

Mochten er mama’s zijn die ervaring hebben met het hebben van een eigen onderneming: Laat zeker even een berichtje achter! Heel benieuwd naar jullie verhaal!

Veel liefs, Nikkie

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer Gastblogs