Nikkie: Ineens is Wess 8 maanden oud en ben ik al helemaal ingeburgerd

Mama Nikkie: Ineens is Wess 8 maanden oud en ben ik al helemaal ingeburgerd in het bekende ‘Momlife’

Ik ben er weer. Weer terug van heel lang weggeweest! In mijn vorige blogs heb je kunnen lezen hoe het mij verging met de eerste maanden als firsttime mommy. Maar ineens is Wess 8 maanden oud en ben ik al helemaal ingeburgerd in het bekende ‘Momlife’. Hoe het nu gaat met ons en wat er allemaal is veranderd vertel ik je vandaag!

Go with the flow…

De tijd vliegt en je ziet je kleintje ineens in een rap tempo ontwikkelen. Soms leer je je kindje bepaalde dingen aan en soms kan je kindje het ineens uit zichzelf. Het is indrukwekkend om te zien hoe zo’n klein mensje steeds slimmer wordt en op zijn eigen manier de wereld leert ontdekken.

Maar niet alleen je kleintje leert de wereld voor het eerst kennen, ook jij gaat alles vanuit een ander oogpunt zien. Dit alles maakt het onwijs leuk om samen nieuwe dingen te ontdekken. Samen ’vaste tradities’ maken is dan ook wel het leukste wat er is. Iets waar je kindje later met een fijne gedachte aan terug kan denken.

Maar ook het vallen en opstaan moet ontdekt worden. Blauwe plekken vallen, wat verschrikkelijk is! Het liefste plak ik het hele huis vol met bubbeltjes plastic. Maar zo leren ze het wel. Dus go with the flow…We moeten als mama en papa ons hartje maar vasthouden en toe zien hoe ons kindje steeds een beetje groter groeit.

Een mama onderneming

Wanneer je voor het eerst een kindje krijgt is werkelijk alles een uitdaging. Maar zoals jullie in eerdere blogs hebben kunnen lezen weten jullie dat ik mijn fulltime baan heb opgezegd om thuis mama te kunnen zijn voor onze zoon. En wat een heerlijke tijd is dit en ik voel me zo gezegend dat ik dit elke dag mag meemaken!

Maar hoe geweldig leuk deze tijd ook is, het is een hele omschakeling om ineens elke dag thuis te zijn. Begrijp me niet verkeerd. Ik heb totaal geen spijt dat ik gestopt ben met mijn baan. Maar de uitdaging die ik had om een winkel te runnen die kriebelt nog steeds altijd. Maar ook om een ‘eigen’ bedrijf te starten.

Maar is dit haalbaar wanneer je thuis bent met je kindje? Je hebt je handen al de hele dag vol dus waar ga ik de tijd vandaan halen dit te realiseren… Geloof me, hier heb ik lang over nagedacht. Want naast de droom om een eigen bedrijf te hebben, heb ik ook nog steeds mijn blog www.lifebynikkie.nl wat enorm veel tijd (wat ik helemaal geweldig vind!) in beslag neemt!

We moeten niet denken in problemen

Maar we moeten niet denken in problemen maar in oplossingen! Wat moet ik doen om mijn droom waar te maken? Kan ik minder tijd met mijn kindje doorbrengen? Kan ik het combineren en kan ik het blijven combineren in de toekomst? Het belangrijkste om voor jezelf op een rijtje te zetten is hoe je je eigen doel kan behalen. Wat wil ik er voor laten en wat juist niet. En als ik iets niet wil laten is dat de tijd met mijn kindje doorbrengen.

Het huishouden en alle ‘verplichte’ zaken die kunnen wel wachten. Want je kindje is toch wel het aller belangrijkste wat er is. Het volgende punt waar je over na moet denken is hoe ik mijn dagen in ga delen als mijn bedrijf eenmaal staat en je nog steeds een fulltime mama bent… Hoe dit verder afloopt lezen jullie binnenkort!

Veel liefs, Nikkie

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer Gastblogs