Mama Nikky: Onze kleine man bijna 1 jaar - Babystraatje

Mama Nikky: Onze kleine man bijna 1 jaar. Wat gaat een jaar toch snel voorbij!

Wat gaat een jaar toch snel voorbij. Onze kleine man wordt over een paar weken alweer 1 jaar. Waar ik vorig jaar nog met een dikke buik rond liep, loop ik nu al met een echt mannetje rond te sjouwen. Een mooie gelegenheid om het afgelopen jaar eens te bekijken, in vogelvlucht natuurlijk. Dit met stukjes uit een persoonlijk ‘maandboekje’ welke ik heb bijgehouden.

Augustus 2016

Mijn buik groeit ineens enorm snel, ik blijf in de nacht maar naar de wc lopen, en ik heb zelfs een vies drankje gehaald tegen de maagzuur. Maar wat ben ik blij dat het met jou ook nog steeds goed gaat in mijn buik, nog eventjes en dan mag ik je vast houden.

September 2016

Ik voel me top, en het lijkt onder in mijn buik een beetje te rommelen, gynaecoloog zegt dat het oefen-weeën zijn. Mijn wekelijkse CTG en echo controle was prima, je houd het goed vol in mijn buik. Gister had ik ineens zoveel energie dat ik een rondje ben gaan fietsen, was achteraf niet zo’n goed idee, want na een rondje was ik dood op! Toen ben ik voor de zoveelste keer de badkamer maar gaan poetsen, en mijn vluchttas nog een keer gaan controleren.

 “Na een super snelle bevalling ben jij dan eindelijk bij ons. Je bent geboren met precies 38 weken zwangerschap.”

11 September 2016

Na een super snelle bevalling ben jij dan eindelijk bij ons. Je bent geboren met precies 38 weken zwangerschap. Zoals verwacht ben je klein, maar gelukkig helemaal compleet en je doet het super goed. Morgen mogen we naar huis, en dan kan het leventje met z’n 3en beginnen.

Oktober 2016

Je bent nu een paar weken bij ons, en je doet het heel erg goed. Ook ik raak steeds meer gewend aan mijn nieuwe rol. Ik voel me nog wel een melkfabriekje maar ben heel blij dat dit zo goed gaat. In de draagdoek vind je het heel fijn. En ik ook, dan ben je lekker dichtbij. Maatje 50 is nog steeds groot, maar je groeit als kool.

November 2016

Spugen, spugen, spugen… het is zo sneu om te zien. Melk komt met golven eruit, we gaan morgen naar de osteopaat, misschien kan hij wel wat betekenen voor je. Je huilt veel de laatste tijd en slaapt niet lekker. Alleen tussen mij en papa in kan je lekker slapen.

December 2016

Het spugen lijkt niet op te houden, wat we ook proberen. Het ziet er naar uit dat deze reflux niet snel weg zal gaan. Je hebt je mindere dagen, maar ook zeker wel je goede, en je lieve lachje is aanstekelijk. Met de kerstdagen heb je genoten van alle aandacht en de kerst cadeautjes. En ik heb ook weer kunnen genieten van mijn allereerste wijntje! Ook voel ik me steeds meer en meer mezelf.

Januari 2017

Dit is de maand dat ik weer ben gaan werken, het voelt fijn en vertrouwd om weer patiënten te kunnen behandelen, maar toch mis ik mijn kleine ventje. We hebben de Stokke omgebouwd naar de babyset. Je vindt het fantastisch om met ons samen aan tafel te kunnen ‘zitten.’ Je hebt nog wel een extra kussentje in de rug nodig, maar ik weet zeker dat ik deze over een paar weken er weer uit kan halen!

Februari 2017

Tijd voor je allereerste groentehapje! We hebben (biologische) broccoli gemaakt, en je vond het heerlijk! Ook heb ik moeten stoppen met de borstvoeding. Dat vind ik enorm jammer, omdat ik net mijn ‘doel’ van 6 maanden niet gehaald heb. We zijn er inmiddels achter gekomen dat je niet goed tegen koemelk kan, en ook via mijn borstvoeding krijg je dit net teveel binnen. We zijn overgestapt op koemelk vrije voeding, en dit gaat al een stukje beter. Ook zijn we met je naar een atlas therapeut geweest. Die constateerde een scheefstand van de atlas, en heeft dit gecorrigeerd. Hopelijk is dit een therapie die gaat werken tegen het spugen.

Maart 2017

Je bent ineens een heel andere baby! Je huilt stukken minder, bent vrolijk en tevreden. Ook het spugen is zoveel minder als dat het was! Dat geeft ons de kans om meer leuke dingen met je te gaan doen. We zijn bijvoorbeeld voor het eerst gaan zwemmen bij Center Parcs! Wat vond je dat leuk zeg! Toen je het spetteren eenmaal door had, hield je niet meer op. De gele opblaasband is nog veel te groot voor jou, dus we hebben je vooral gedragen in het water. Dat gaat ook helemaal prima! Ook kan je nu zelf je flesje water vasthouden en drinken, en je eerste twee (onder) tandjes zijn gesignaleerd. Wat zijn we trots op je!

April 2017

Deze maand gaat ook weer zo onwijs snel voorbij. Je doet weer allerlei nieuwe dingen, en begint echt al te spelen en contact te zoeken. De blokkentoren vind je het allerleukste! Ook lijk je bij de gastouder een vriendinnetje gevonden te hebben. Jullie zijn dol op elkaar, kleine tortelduifjes! Mama heeft liever dat je nog 20 jaar wacht, met vriendinnetjes zoeken, haha!

“Deze maand was je net zolang uit mijn buik, als dat je erin gezeten hebt! De tijd vliegt. Alle clichés zijn waar, het gaat écht veel te snel.”

Mei 2017

Ja! Je kan zelfstandig zitten! Er is nu echt een wereld voor je open gegaan. Ook heb je het rollen en omdraaien heel goed onder de knie, maar kruipen wil nog niet helemaal lukken! Komt vanzelf kleine grote man.. Alles op je eigen tempo. Deze maand hebben we ook heel lekker weer gehad, dus we hebben thuis lekker veel in de tuin kunnen spelen. Je bent echt een blote voeten kind, en vind het super fijn om met je blote benen in het gras te zitten.

Juni 2017

Deze maand was je net zolang uit mijn buik, als dat je erin gezeten hebt! Precies 38 weken oud. De tijd vliegt. Alle clichés zijn waar, het gaat écht veel te snel. Je kan nu kruipen, en gaat als een speer! Ook ben je voor de eerste keer in de zandbak geweest. Dat vond je erg leuk! Ik vond het zand o-v-e-r-a-l terug! Zelfs in je luier. Maar ach, je had het echt naar je zin, dus ook dat is voor herhaling vatbaar. We hebben ook deze maand lekker weer gehad, en het zwembadje in de tuin was een succes! Je past nu enigszins in de gele opblaasband, en dobberen in het water vind je ook erg fijn!

Juli 2017

Je hebt voor het eerst in een hotel geslapen, en je bent voor het eerst naar de dierentuin geweest! We zijn een weekendje richting Arnhem gegaan. Super fijn om weer even met z’n 3en op pad te zijn. De dierentuin vond je nog niet zo interessant. Daar ben je denk ik nog iets te klein voor, maar je vader en ik vonden het wel heel leuk! Ook zijn we met z’n 3en heerlijk sushi wezen eten. Jij at een potje groenten, en deed het super goed in het restaurant! Je leek het restaurant interessanter te vinden dan te dierentuin, haha.

Augustus 2017

En zo is er alweer bijna een jaar voorbij en is het aftellen tot aan je verjaardag over 3 weken. Zoals ik al eerder zei, de tijd is heel snel gegaan. Je wordt al een heel mannetje. Je hebt je eerste woordjes al gezegd (papa, boe, bal, oeh) en hebt je eerste stapjes aan de tafel/bank/box al gezet. Nog wel wat wankel, maar ook dat komt vanzelf goed. Je bent een pittig mannetje die weet wat hij wil, en dat laat je ook goed merken!

Slapen gaat ook steeds beter, en hoewel je nog niet de hele nacht doorslaapt, slaap je wel in je eigen bed, op je eigen kamer. We zijn zo trots op jou! Ik zal geen traantje laten over het feit dat je straks geen baby meer bent, maar ik ga met een dikke glimlach de toekomst tegemoet! We zijn heel benieuwd hoe jij, je gaat ontwikkelen tot een eigen persoontje.

Mijn overzicht

Dit was alweer mijn overzicht van het afgelopen jaar! Ik ben heel benieuwd hoe andere mama’s dit ervaren hebben. Hoe vonden jullie het toen jullie kindje 1 jaar werd? Hebben jullie er een traantje om moeten laten? En hebben jullie ook iets bijgehouden over het eerste jaar van je kindje zoals een dagboek of fotoalbums?

En voor de mama’s 2 be, geniet zoveel mogelijk van alle mooie momenten in het allereerste jaar van je kleintje. Ze veranderen zoveel! Wat ook leuk is om te doen, iedere maand een vast fotomoment op dezelfde plek met dezelfde spullen. Dan zie je echt hoe snel en hoe veel hij/zij gegroeid is! Ik kwam pas op dit idee toen Javi een paar maanden oud was, dus voor mij was het te laat, haha!

Tot de volgende blog over een maand!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer Gastblogs