Connect
To Top

Mama Pien: Supermama in 100 dagen is niet niks!

Supermom zijn is niet niks! Om half 7 op en beginnen aan de dagelijkse routine; douchen, ontbijtje maken voor de kleine pop, haren kammen van de kleine meid, de lakens in de was (Midden in de nacht op de wc plassen is zo koud/vervelend/hard, de zindelijkheid is nog niet onder controle), de inmiddels droge afwas van de dag ervoor opruimen, aankleden, even knuffelen voor de drukke dag begint en daarna de kleine weer opnieuw uit/aankleden omdat ook de bruine derrie zijn weg naar de wc nog niet kent.

mama-pien-supermom-week-2-5

En dan op de fiets naar het kinderdagverblijf. Wanneer de kleine afgezet is spring ik terug op de fiets, kam ik onderweg mijn haren nog even snel en dan hup naar werk. Op werk aangekomen snel opstarten en in de loop van de ochtend duik ik nog even het toilet in om mijn make-up aan te brengen.

“Iedere keer kom ik tot de conclusie dat mijn haar veel en veel leuker moet kunnen binnen een mum van tijd.”

 

Wanneer ik in de spiegel kijk staart de langharige teckel me in het spiegelbeeld vragend aan: is het weer zo’n dag? Had je niet wat meer tijd aan je haar kunnen besteden? Iedere keer kom ik tot de conclusie dat mijn haar veel en veel leuker moet kunnen binnen een mum van tijd. Iedere dag de langharige teckel look is makkelijk; kammen en klaar maar hier trek je absoluut geen volle zalen mee. Al helemaal niet met mijn sluike lokken.

mama-pien-supermom-week-2-4

Daarom op zoek gegaan naar een aantal stylingtips om er net even een andere twist aan te geven: mijn alltime favourite is het knotje! Wat mousse erin na het douchen (ik gebruik die van Elnett die heeft een heerlijke geur!), doorkammen, onderste boven droogföhnen en in een knot op je hoofd vastdraaien. Eind van de dag haal je de knot los als je een leuk uitje hebt. Je haar valt dan mooi in model met slagen. Het is wel belangrijk dan even wat haarlak bij de hand te hebben om dit volume te geven.

mama-pien-supermom-week-2-1

Het leuke van dit knotje is dat je eindeloos kunt variëren! Ik houd ervan om het een beetje nonchalant te laten vallen en een absolute pré is dat het binnen 2 minuten klaar moet zijn. Met de timer ernaast de onderstaande knotten tevoorschijn weten te toveren binnen de 2 minuten grens. De absolute hair don’ts zijn naar bed gaan met nat haar!!! (tenzij je een carrière ambieert als kuiken). Met deze knotjes kom ik de dag wel door. Een staart of een losse zijwaartse vlecht is ook altijd snel en leuk. Goed om mee af te wisselen.

“Ik las vandaag een stuk over blubberbenen en hangbuikjes, kom ik hier ooit vanaf?”

 

De rest van de week mij moeilijk aan het dieet kunnen houden. Voor een gezellige nieuwjaarsborrel heb ik een Spaanse taart gemaakt en die moest natuurlijk gekeurd worden. Het deeg is meerdere keren ‘geproefd’, de vulling een aantal keer ‘geproefd’ en wanneer de hele taart klaar was samen met de kleine meid ook even een stuk ‘geproefd’. Deze taart was heerlijk! Nu de rest van de tafel nog even proeven dus door naar de koekjes, bonbonnetjes, oliebollen, lekkere kaasjes. Someone please stop me! …waar was ik ook al weer mee bezig??? Ik las vandaag een stuk over blubberbenen en hangbuikjes, kom ik hier ooit vanaf?

mama-pien-supermom-week-2-3

Zondagavond weer het boek Killerbody op het aanrecht gelegd. Een nieuwe week, nieuwe kansen. Voorbereidingen staan klaar voor de rest van de week. Ter voorbereiding op een wat socialer leven én omdat ze het zo ontzettend leuk vind gaat mijn meis aanstaande donderdag voor het eerst alleen bij haar tante logeren. Wat wordt ze groot, weer een mijlpaal. Wordt mijn eerste nacht alleen sinds de geboorte bijna 2,5 jaar terug. Ik ben zo benieuwd!

mama-pien-supermom-week-2-2

Meer Gastblogs