Connect
To Top

Mama Chiara: 5 tips voor tijdens en na de kraamtijd

Giulia-Mae wordt deze maand alweer 1 jaar! En nu we het jaar alledrie hebben overleefd zonder al teveel kleerscheuren, leek het me een leuk idee om enkele tips voor tijdens en na de kraamtijd te delen die ons erg goed hebben geholpen.

tips voor tijdens en na de kraamtijd

Voor ons is de spannende kraamtijd dus alweer een jaar geleden, en we worden steeds makkelijker met Giulia-Mae. Op pad zonder luiertas was eerder niet denkbaar. Nu zijn we relaxed en zien we het allemaal wel. Onze dochter kennen we beter dan onszelf dus op de meeste dingen zijn we wel voorbereid. En zo niet? Nouja dan lossen het ter plekke wel op.

“Toen we net ouders waren geworden was alles nieuw en alles spannend.”

Toen we echter net ouders waren geworden was alles nieuw en alles spannend. Al snel kwam ik erachter dat sommige oplossingen de dagelijkse handelingen net even wat makkelijker maakte en sommige dingen juist weer niet.. Ook hierbij geldt dat het voor iedereen persoonlijk is.. maar een aantal oplossingen deel ik graag met jullie.. misschien dat het de mom to be kan helpen.. of misschien juist niet, doe dan maar net alsof je deze tips voor tijdens en na de kraamperiode niet hebt gelezen 😉

tips voor tijdens en na de kraamtijd

1. Leg extra baby verzorgingsproducten beneden

Je kunt je waarschijnlijk wel voorstellen dat wanneer je net bevallen bent en je ‘down under area’ nog aan het herstellen is, je weinig behoefte hebt om je ieniemienie kindje steeds de trap op te moeten tillen voor het verschonen. Wij hadden daarom ook beneden een extra aankleedkussen en een doos gevuld met: Luiers, billendoekjes en wat crème. Daarnaast hadden wij ook nog wat extra sokjes, rompertjes, vestjes en een extra thermometer in die doos. Met je pasgeboren baby ben je de eerste dagen continu bezig met zijn/haar temperatuur, naast het voeden en verschonen dan, dus dit kwam ook regelmatig van pas! Het is misschien iets minder voor de lijn, maar hey, dat komt allemaal wel weer na die kraamtijd.. ‘Down under area’ zal je dankbaar zijn trust me 😉

“Terwijl ik amper 2 dagen na de bevalling kon zitten, lukte het me wel om fanatiek achter de computer de geboortekaartjes te bestellen.”

2. Laat iemand anders de geboortekaartjes regelen…

Ben je net zo ongeduldig als dat ik ben? Laat dan iemand anders de geboortekaartjes regelen.. Ik moest en zou dat zelf regelen. Ik had hem zelf ook in elkaar geknutseld en aangezien Arjo dat maar een gedoe vindt en daartegen ik juist wel, zou die taak bij mij liggen.. Het geduld om er even mee te wachten was ver te zoeken. Terwijl ik amper 2 dagen na de bevalling kon zitten lukte het me wel om fanatiek achter de computer te zitten om de kaartjes te bestellen.

tips voor tijdens en na de kraamtijd

Drie verschillende versies hadden wij.. Nederlands, Italiaans en in het Italiaans dialect. Op geen een van deze drie versies is de juiste informatie vermeld. Oepss! Ik had de kaartjes wel 10 keer gecheckt.. Als hormonale regelnicht was dit echt een wereldramp voor mij. Ik stond er dan ook op om alle kaartjes opnieuw te laten bedrukken.. Gelukkig bleken het maar kleine en onbelangrijke foutjes.. dus toen ik was bekomen van de schrik hebben we ze alsnog zo op de post gedaan. Maar ik heb mijn lesje wel geleerd! Bij een eventuele volgende is Arjo aan de beurt..

tips voor tijdens en na de kraamtijd

3. Baby survival pakketje in de auto

Waarschijnlijk verlaat je het huis niet zonder luiertas de eerste weken. Maar aangezien je niet zit te wachten op een hernia, moet je het aantal spullen toch beperken in de luiertas. Wij hadden daarom standaard een survival pakketje in auto. Dus besloot ze onderweg haar moeder op de kast te jagen en alle luiers er doorheen te bonjouren, dan had ik altijd wat achter de hand. Wie is er nou slim 😉 Standaard lagen er dus luiers en billendoekjes in de auto. Een extra swaddle en een schoon kledingsetje. Voor de vakantie hadden wij een autostoel organizer gekocht zodat we niet steeds alles overhoop hoefden te gooien en alles binnen handbereik hadden zoals extra spenen, verschoonspullen en wat speelgoed. Ideaal!

“Een goede voorbereiding is het halve werk. Gezonde voeding en rust is natuurlijk hartstikke belangrijk voor je herstel.”

4. Een etui met babycrèmes en zalfjes

Naast de standaard spullen die wij in de luiertas bewaren zoals verschoonspullen, eventueel een flesje met melkpoeder, swaddles en wat kleertjes heb ik ook altijd een etui bij me met de crèmes en zalfjes die wij gebruiken voor haar, maar dan alles in miniatuur. Wat niet in kleine tubetjes te koop is, bijvoorbeeld zonnebrandcrème en kokosolie (erg fijn voor het gezichtje!), giet ik zelf over in kleine lege potjes. Ook voor de oppas is dit prettig, die hebben die spulletjes dan ook bij de hand en wij vinden het wel zo fijn dat ze de door ons gekozen merken op haar lijfje gesmeerd krijgt. Ik vind dit zelf een hele handige want zo past er ook meer in de luiertas.

tips voor tijdens en na de kraamtijd

5. Gezonde voeding en rust is hartstikke belangrijk voor je herstel

En last but not least… preppen. Een goede voorbereiding is het halve werk. Gezonde voeding en rust is natuurlijk hartstikke belangrijk voor je herstel. Maar als je net bevallen bent heb je waarschijnlijk iets minder zin om de keukenprinses uit te hangen. Iedere dag eten laten bezorgen is helaas ook niet gratis en ook je partner heeft wel wat anders aan zijn hoofd gok ik zo.. Dus mits je continu bezoek over de vloer wilt hebben zal je toch op een gegeven moment zelf weer voor je eten moeten zorgen. Het is daarom handig om vooruit te koken en dat in te vriezen. Zo kun je met een paar handelingen wel een gezonde maaltijd op tafel kan toveren zonder er teveel tijd aan te moeten besteden..

mama-chiara-5-tips-voor-de-kraamtijd-2

mama-chiara-5-tips-voor-de-kraamtijd-7

2 Reacties

Meer Gastblogs