Connect
To Top

Dit zijn de populairste babynamen van 2022

Een naam voor je kindje baby uitzoeken is heel speciaal en persoonlijk, want het gaat een leven lang mee. Veel ouders maken dan ook een lijstje van de namen die ze leuk vinden. Wil jij de populairste namen van 2022 ontdekken? En, ben je nieuwsgierig naar de namen van jouw voorouders? Lees dan snel verder.

populaire babynamen 2022

Korte maar krachtige babynamen

In 2022 zijn de korte babynamen weer enorm populair. Korte namen zijn al een aantal jaar een trend onder de babynamen. De top 3 van de meest gekozen namen voor jongens bestaat uit Daan, Noah en Sem. Voor meisjes zijn de namen Sophie, Mila en Julia veruit het populairst.

Populaire buitenlandse namen

Sinds 2006 is de jongensnaam Finn een veel gekozen jongensnaam. De naam komt uit Scandinavië en betekent eerlijk. Deze naam komt zelfs in de top 10 jongensnamen voor! Elin en Liv zijn Scandinavische meisjesnamen die je in 2022 veel voorbij ziet komen. Elin komt vooral veel in Zweden voor en betekent ‘stralend’. Liv staat voor het Zweedse woord ‘leven’. Engelse namen blijven het in 2022 ook goed doen. Mason, Jack en James zijn de meest gebruikte namen voor jongens en Emma, Lynn en Lisa zijn de toppers onder de meisjesnamen.

Prachtige Arabische namen

Zoals je ziet zit een naam vol betekenis en in 2022 zijn Arabische namen een trend. Zayn is een Arabische jongensnaam die zeker tot de favorieten hoort. De naam staat voor genade en schoonheid. Zeer waarschijnlijk is deze jongensnaam zo populair vanwege de naam van de zanger Zayn Malik. Bij meisjes is de naam Yara al jaren erg in trek. Deze naam heeft meerdere betekenissen, namelijk vlinder, sterk, lente en prinses. Een prachtige meisjesnaam!

Dit waren vroeger populaire meisjesnamen

Vroeger, in het jaar 1880 waren de namen veel anders dan tegenwoordig. Waar we nu een korte naam als Sem heel normaal vinden, was dat vroeger een naam als Johanna of Maria. MyHeritage heeft een lijst opgesteld met daarin de populairste babynamen voor meisjes. Maria staat voor de zee, maar ook voor bitterheid. Als je jouw kindje laat dopen met de namen van jouw ouders, dan kan Maria daar ook in voorkomen.

babynamen populairen 2022

De trend van 2022: unisex namen

In 2022 geven steeds meer ouders een unisex naam. Dit is een naam die zowel aan een meisje als jongetje kan worden gegeven. Een unisex naam is vaak kort en bondig. Neem bijvoorbeeld de namen Dani en Jaimy. Dani is een Hebreeuwse naam en komt af van de naam Daniël. Jaimy kan ook worden gespeld als Jamie. Een bekende Nederlandse vrouw met deze naam is Jaimie Vaes.

Onderzoek de namen van jouw voorouders

Heb je altijd al willen weten wat de namen waren van jouw voorouders? Op MyHeritage kun je onderzoeken welke namen in jouw stamboom voorkomen. Allereerst bouw je jouw stamboom op om zo jouw familiegeschiedenis te ontdekken. Je kunt een DNA test bestellen om zo te zien wat jouw afkomst is. Je zult echt versteld staan van de interessante onthullingen over jouw afkomst en familie! Wil je dit uitproberen? Dat kan! Je kunt de eerste 14 dagen gratis gebruik maken van MyHeritage en daarna betaal je voor het eerste jaar slechts de helft.

babynamen 2022

#BabystraatjeAd

The following two tabs change content below.

Meer Lifestyle